Szülők, ti mit szólnátok? Elmondjam anyának ezeket, vagy ennyi idő után ne? 17/L
Általában mindent elmondok, megbeszélek vele. De van 3 dolog, amik miatt borzasztó bűntudatom van.
Az egyik, hogy egy ideig hánytattam magam, de már hónapok óta nem teszem.
A másik pedig, hogy egyszer, amikor úgy tudta, hogy 3 napot az egyik legjobb barátnőméknél leszünk, elmentünk az éjszaka közepén autóval valahová és elég nagy balhéba kerültünk ott (a másik legjobb barátnőnkért mentünk, aki az akkori barátjával volt ott, aki nem volt valami rendes srác). Ez fél éve volt, akkor még egyikünknek sem volt meg jogsija, a kocsi automataváltós volt és a barátnőm már többször vezette otthon az apukájával, magánúton. Nem történt semmi gond, a mai napig nem derült ki.
De nekem azóta is bűntudatom van és ma is a frászt hozta rám anya, amikor annyit írt sms-be, hogy siessek haza, mert fontos dologról szeretne velem beszélni, erre csak annyi volt, hogy meglepetésbulit akar apa szülinapjára.
A harmadik pedig annyi, hogy még tavasszal kb. 8 napot 'lógtam' a suliból egy huzamba, mert történt valami, ami kiakasztott és azt hittem, hogyha nem megyek be, a probléma megszűnik. Itthon kimagyaráztam azzal, hogy a hiányzásokat véletlenül nekem írta be az osztályfőnök és az elektronikus naplóból már nem tudta kiszedni (igazolást vittem).
Nem tudom, hogy utólag nem lenne-e hülyeség ezeket elmondani. Mert megbántam mindet, egyiket sem csinálnám újra. Csak még attól ugyanúgy bűntudatom van és úgy érzem, ahogy telik az idő, még jobban.
Szerintetek?
Gondolkodj el rajta, hogy AKKOR miért nem mondtad el? Változott valami? MOST ráadásul még tetéznéd is azzal, hogy AKKOR nem beszéltél róla. Ez része a felnőtté válásnak, hogy az embernek lesznek titkai.
Miért van bűntudatod? Az önállóságnak része, hogy saját felelősségedre cselekszel. Megijedtél az önállóságtól? Visszavágysz "apuci kicsi lánya" szerepbe? Aki helyett mindig más oldja meg a gondjait? Ha beláttad, hogy szamárságot csináltál, akkor azzal teszed a legjobbat, hogy legközelebb nem teszed, vagy ha bűntudat mardos, akkor legközelebb ELŐTTE beszélj a szüleiddel. Hiszen bíznak benned... Ha meg azt hiszed, nem tudják, hogy vannak kis stiklijeid, akkor tévedsz. Ők is voltak fiatalok. Ha nem hiszed, kérdezd meg tőlük, milyenek voltak a te korodban.
Én nem mondanám el.
Ő érdekében, mert ahogy előttem írták csalódna bennem.
Meg, ha most megtudja akkor nem biztos, hogy bízni fog benned és minden léptedet tudni akarja majd, nem enged el sehova buliba/moziba szórakozni. Ezt akarod? Majd mikor önálló leszel elmondod. Ne okozz evvel bánatot a szüleidnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!