Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Örökbefogadott kiskamasz...

Örökbefogadott kiskamasz fiamat bejelölte a facebookon a vér szerinti anyukája, lehet veszélye ha megengedem, hogy visszajelölje?

Figyelt kérdés
Szerencsére szólt nekem,nem titkolózott,újszülöttkorban fogadtuk örökbe.
2014. júl. 9. 21:51
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
57%
Én nem lennék képes megtiltani neki,hiszen akárhogyis nézzük ő a vérszerinti édesanyja és már így is hatalmas törés lehetett neki,hogy örökbe kellett adnia a gyermekét.Másrészről a fiad is szeretné megismerni és ha most nem engeded meg neki ezzel ellenszenvet válthatsz ki a gyerekből.Ismerjék meg egymást és a fiad úgyis elfogja dönteni,hogy a későbbiekben is szeretné e vele tartani a kapcsolatot.
2014. júl. 9. 22:33
 22/30 anonim ***** válasza:
84%
Nem tudta vállalni - akkor nem egy gazember. Biztos nagyon szeretheti a fiadat. Nehéz helyzet.
2014. júl. 9. 22:45
 23/30 anonim ***** válasza:
95%
Engem örökbe fogadtak, még a zárt módszerrel. Csodálatos szüleim (mert ők a szüleim!!!!) vannak, mégis egy időben kerestem a vér szerinti anyukámat, ilyen olyan módszerekkel. Végül rátaláltam, tudom, hogy van két (fél?)testvérem, fiatalabbak nálam, tudom, hol laknak, de soha nem kerestem meg végül. Jól esett volna tudatni, hogy annak ellenére, hogy örökre lemondott rólam, azért vittem valamire, nem is akármire. De aztán győzött a jobbik felem: nem akartam belerondítani az életébe, és felfordítani azt, amit elért eddig, így tehát nem vettem fel a kapcsolatot vele, velük. Nem tudom, akarnám e most. Anno anyukám (mert ő az anyukám) mindenben támogatott, segített a kutatásban, pedig tudom, hogy a szíve szakadt bele, hiába nem mutatta. De támogatott, és ez nekem mindennél többet jelent. Azt javaslom, támogasd, ne tiltsd, hagyd, hogy megismerje a maga módján, de beszélgessetek sokat, és mondd el neki, mennyire szereted. Sokszor. És hogy ha sajátod lett volna, se tudnád jobban szeretni- nálam bevált.
2014. júl. 9. 22:45
 24/30 anonim ***** válasza:
70%
Figyelj és engedd természetesen. Gondolom szeretné a kisfiad is meg ismerni de azért óvatosan.
2014. júl. 9. 22:51
 25/30 anonim ***** válasza:
33%
Engedném,de baromi rosszul esne,hogy majd most ők valószínüleg el kezdenek ismerkedni esetleg megszeretik egymást,és akkor már nem csak én leszek a fiamnak,hanem lesz egy másik anyja...aki meg ugye lemondott róla,most mégis anyáskodni akar,gondolom ezért forgatja fel az életeteket.Őszintén? Nem tetszene.Ha nem vállalta,akkor minek most bratyizni vele? Ha én lennék a fiú,akkor is ezt gondolnám.Nem utálnám,de nem akarnék vele szorosabb kapcsolatot.
2014. júl. 10. 08:08
 26/30 anonim ***** válasza:

Engedd meg. Ha nem engeded meg, előbb-utóbb, egy veszekedés alkalmával úgyis a fejedhez fogja vágni.

Sok örökbefogadott gyerek érdeklődik a vér szeirnti szülei után, ez természetesen. De attól, hogy megismeri (esetleg még meg is szereti) a szülőanyját, attól ti még a nagybetűs SZÜLEI maradtok.

2014. júl. 10. 09:43
 27/30 anonim ***** válasza:

Ha a vér szerinti anyja szemszögéből nézem a dolgot, valószínűleg lelkiismeret furdalása van és nem tudja feldolgozni, hogy örökbe adta a gyerekét. Szüksége van arra a megerősítésre, hogy a fia nem haragszik rá, jól döntött. Hogy megnyugodjon a lelke. Szerintem ezért vette fel a fiaddal a kapcsolatot.

Ha szimpatikus nőnek ismerted meg az örökbefogadás során, akkor én engedném. De igazából mást nem is nagyon tehetsz, mert már abban a korban van, hogy a tiltás az ellenkezőjét váltaná ki - titkolózás, csakazértis megcsinálom stb.

2014. júl. 10. 10:13
 28/30 anonim ***** válasza:
Szerintem engedd nyugodtan. - és szerintem baj sem lehet belőle...- ha szereti Őt még valaki, és Te még támogatod is ezt, azzal szerintem jót teszel a fiadnak. - Mindig a titok és a tabuk az ellenség. - És ha még Ő is szereti, közelebb kerül hozzá, akkor mi lesz? - Szeretni fog egy nőt, akinek az életét és a családját köszönheti. - De attól titeket miért szeretne kevésbé? - Sőt, talán még inkább fog szeretni és becsülni...
2014. júl. 11. 23:03
 29/30 mi a fene ***** válasza:
Engedd, hogy megismerje az anyját. Egy ismerősömet a nagybátyja és a felesége fogadta örökbe nyíltan. Most 83 éves és mindig fáj neki, pedig pár év múlva a szülei meghaltak.Mindketten könnyebben feldolgozzák a történteket.
2014. júl. 23. 00:30
 30/30 anonim ***** válasza:
Szia, igen, lehet veszélye, és ne pontozz le kérlek, de az élet veszélyes. Már ha éled. Talán ezt mondaná egy jó pszichológus is, de még Csernusról is el tudom képzelni. Ámbár óva intem magam attól, hogy az ő nevében beszéljek.
2014. szept. 23. 12:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!