Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Örökbefogadott vagyok és...

Örökbefogadott vagyok és megtudtam, hogy vannak testvéreim, hogyan találhatnám meg őket?

Figyelt kérdés

Eléggé rossz gyerek korom volt, nem részletezném, de megtudtam, hogy van egy lány és egy fiú testvérem, akik közül én vagyok a legfiatalabb, 21 leszek, tehát már nem köt a 18 alatt nem kereshetem őket címszó sem.

Szeretném megtalálni, de hogyan kéne neki látnom?

Szerintetek ennyi év után..érdemes megismerni őket? szeretném tudni, hogy vajon hasonlítunk-e vagy teljesen máshogy nézünk-e ki, meg milyen az, hogyha van egy testvéred, akivel nem nőhettem fel, de az érzés hogy nekem is van kicsit boldoggá tesz.

Van itt olyan, aki hasonló cipőben jár mint én?

2013. máj. 24. 18:27
 1/4 anonim ***** válasza:

"Az örökbefogadott gyermek tájékoztatást kérhet a lakóhelye szerinti gyámhivatalnál (más szerv nem adhat tájékoztatást) vérszerinti szüleiről, testvéreiről, féltestvéreiről.Az adatok megadásához a vér szerinti szülõ, valamint a testvér, féltestvér meghallgatása szükséges.

Szükséges dokumentumok:

-kitöltött kérelem

-személyazonosításhoz szükséges iratok

-az örökbefogadás engedélyezésével kapcsolatban fellelhető iratok."

Ezt találtam, de én a lakóhely szerinti gyámhivatalban kételkedek, szerintem inkább ott kell érdeklődni, ahol az örökbefogadás történt.

Meg az is sántít nekem, hogy ha csak a szülőanya tudott az örökbefogadásról, szerintem nem mondhatja azt a hivatal egy embernek, hogy megkeresett minket az örökbeadott féltestvéred, akarod-e látni. Gondolom megvizsgálnak minden körülményt, megkérdezik a szülőanyát, kinek mondta el, stb. De akkor sem biztos, hogy szeretnének ők is megismerni téged.

A lényeg, hogy a gyámhivatalnál kell elkezdeni a folyamatot, ki tudja, mit kavarsz fel azzal, ha beállítasz csak úgy a testvéreidhez.

Én örökbefogadó szülő vagyok. Halkan jegyzem meg, hogy a titkos örökbefogadás ellenére simán megtalálhatnám a fiam szülőanyját, tudom minden korábbi adatát. Nemrég gondolkodtam, hogy megszabaduljak-e ezektől az iratoktól, hogy a gyerekem csak hivatalos úton kereshesse a vérszerinti rokonait... Remélem, azért a másik irányba nem ilyen egyszerű, de pl. a nevelőszülők is elszólhatják magukat a szülőanyának, amiből megtalálhatná, ha nagyon akarná.

Visszaolvastam, amit írtam és tényleg nem akarlak megbántani (hogy nem akarnak megismerni, stb), csak nehogy csalódás érjen... ha megismered őket, ha nem...

Minden jót kívánok, akárhogy is döntesz!

2013. máj. 24. 20:18
 2/4 anonim válasza:
Néha a múltat jobb nem bolygatni.
2013. máj. 27. 18:16
 3/4 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat
2013. jún. 2. 13:44
 4/4 Mura válasza:
Facebookal.
2013. jún. 6. 07:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!