Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért tíltanak el anyáék...

Miért tíltanak el anyáék mindentől amit szeretek vagy boldoggá tesz?

Figyelt kérdés

Már kiskoromban is ezt csinálták pl. vettek egy nagyon szép babát karácsonyra, de amikor már kezdtem megszeretni elégették, sose mondták meg miért. Volt egy plüssöm, amivel szerettem együtt aludni, de amikor feltünt nekik úgy eldugták, hogy sose találtam meg.

Most már nagyobb vagyok nem tudnak csak úgy elvenni tőlem tárgyakat, de most meg mindent megtiltanak. Utáltam úszni, de kényszerítettek rá.. amikor kezdtem jó lenni benne és szerettem egyből kiírtattak.

Van egy bátyám, aki nagyon szereti a focit és tőle ez átragadt rám. Sokszor elvitt magával titokban meccsre, mert anyuék még azt sem nagyon engedik, hogy itthon tvbe nézzem, mert én lány vagyok.

Nagyon szeretek kint lenni a meccseken, de most szombaton a Lyon ellen játszottak és kint volt apu egyik munkatársa, aki meglátott és ma elmondta apunak.

Persze, örökre eltíltottak mindentől, aminek köze van a focihoz, még a sportcsatornákat is lekódolják itthon.

Nagyon unom már, hogy bármit megszerettek attól eltiltanak. Hiába kérdezem, hogy miért csinálják.. csak annyi a válasz, hogy tünjek a szobámba.

2014. júl. 7. 14:58
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Sose bántanak csak szóban. Egyszerűen nem válaszolnak vagy csak annyit, hogy így látták jónak, meg, hogy egy lánnyal keményebben kell bánni a mai világban stb.
2014. júl. 7. 16:02
 12/16 anonim ***** válasza:
97%
Túl konzervatívak. Azt hiszik hogy ha egy lány focizik akkor leszbikus. Hány éves vagy amúgy?
2014. júl. 7. 16:09
 13/16 anonim ***** válasza:
97%

Oké, nem ismerjük a másik oldalt, ez tény. De még ha ismernénk is, szerintem ez a viselkedés akkor is túlzás. Még ha tényleg nehezen kezelhető lenne a kérdező, szerintem akkor sem normális mindent megtiltani. Elégetni a babát...? Eszem megáll.

Szerintem rájuk férne egy pszichológus. Bocs, kérdező, hogy nem nagyon tudok értelmeset írni. Max. annyi, hogy taktikázz. Lehet, hogy náluk az válna be, hogy szidjál valami tevékenységet, és akkor hátha beíratnak rá. Kezdd el hangosan ócsárolni a focit, hogy mennyire béna, unalmas, mennyire antinő az olyan, aki akár egy meccset is megnéz tévében, nemhogy élőben. Aztán hátha. :D

(Jó, ez kicsit gagyi ötletnek tűnik, de egy próbát megér.)

Egyébként meg kitartás! Nekem is tiltós szüleim voltak, emlékszem, 15-16 (!) évesen a barátnőmtől tiltottak el, nagyon durván (pasizni még csak eszembe se jutott annyi idősen). Titokban találkoztam vele, hazudoztam nekik, és vártam, hogy elkerüljek egyetemre. Aztán csak eltelt az idő, és tényleg elkerültem.

Kitartás!!!!

29/N

2014. júl. 7. 16:20
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

mindenki magából indul ki, még a szülők is.

általában amely hibákat ők elkövettek, azokat vetítik ki a gyerekre, félnek hogy ő is elköveti, ezt akarják megakadályozni.

holott a gyerek nem ők, hanem egy különálló másik ember, csak ezt egy szülő sem tudja.

mindig a saját érzésüket vetítik ki, még akkor is, amikor még baba az a gyerek, már olyanokat mondanak pl. "most rossz napja van" nah ilyen egy babánál nincs, csak egy szülőnél. meg sorolhatnám.

ez lehet a háttérben. hogy pontosan mitől féltenek, vagy mi ellen nevelnek ezekkel, ők tudják, vajon ők miket bántak meg amit most a gyerekükre rávetítenek.

2014. júl. 7. 17:39
 15/16 anonim ***** válasza:

Ne haragudj, hogy ilyet mondok, de minek vállaltak el Téged, ha ennyire nem szeretnek? Bátyáddal is ilyenek? Ha nem, akkor lehet az a "bajuk", hogy lánynak születtél, pedig fiút akartak. Pedig erről sem Te nem tehetsz, sem ők.

A gyerekük vagy, szeretniük kéne.

Az nem komolyan nem normális dolog, hogy elégették a babádat meg kibobták (valószínűleg) a plüssállatkádat.

Gyámügyhöz kéne fordulni, azok kivizsgálnák a dolgot, utána valószínűleg pszichológushoz/pszichiáterhez (sosem tudom, melyik melyik) küldenék a szüleidet.

2014. júl. 7. 18:56
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
Mert szadista állatok, az okoz nekik örömet, ha te szenvedsz. Én anyám is hasonló dolgokat csinált, ha gondolod írj nyugodtan.
2014. júl. 7. 22:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!