Ha kiesne a gyereketek a vonatból, utána ugornátok, vagy behuzznátok a vészféket?
"Charlie O'Brian nevű felhasználó válasza:
"A kérdést kell figyelni. Egyértelműen kiderül belőle. Mégha itt sokaknak nem is tűnt fel..."
Már eleve meredek, hogy "családi kapcsolatok / szülő-gyermek kapcsolat" rovatban sikerült egy ilyen kérdést meghirdetned. :D Mindegy, végül is már régen kimerítő választ adtam rá."
Mivel a kérdés alapvetően szülő gyerek kapcsolatról szól...
Le kb. le is írták az előbb, egy anya másképp reagál ha a saját gyerekéről van szó, mintha egy idegen gyerekről, és a gyerekei száma is befolyásolja a döntését. Az se valószínű hogy ha egy anya azt látja hogy kiesik egy gyerek a vonatból, akkor otthagyja a saját gyerekét s utána ugrik... Szóval ez a kérdés igencsak a szülő-gyermek kapcsolatról szól...
A kérdésben megfogalmazott fiktív szitu azonban alapvetően vasútbiztonsági kérdés, mint ahogy az is, hogy mi lenne a "helyes" viselkedés ilyenkor és az is, hogy mik idézhetik elő és milyen következményekkel járna (utóbbi masszívan orvosi is).
Én azt gondolom, nem ugranék.
És sztem nagyon kevés olyan eset van, amikor kiesett személy után bárki is ugrott volna. Ugyanakkor hál' Isten ritka baleset,(de egy is sok), hogy éppen egy kisgyerek esik ki a szülő láttára.
Éééés ez is megtörtént sajnos, ráadásul Magyarországon:
"Hát igen, ebben az eseteben is jobb lett volna, ha berántja a vészféket s utána ugrik ki...."
Pontosabban ha csak az álló/közel álló vonatból "ugrik ki".
Ha meghúzod a vészféket, akkor még masszív másodpercek telnek el, mire elkezd fékezni a vonat és kell idő, mire megáll, ez sok mindentől függ.
De valóban ez az egyetlen LOGIKUS lépés. (+ a személyzetet értesíteni, +mentőt hívni).
Bocsi de az nem a kérdés része, hogy sérülés esetén értesíteni kell e a mentőket...
Ezt még az itteni legidiótább hozzászóló se kérdőjelezné meg...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!