Ki merné a 16 éves gyerekét 2 napra otthon hagyni?
Szüleim nem mertek. 18 évesen lehettem először otthon hátom napig egyedül, addig semmi. (De akkor is óránként telefonált anyu.) Húsz évesen már egy hetet is eltölthettem magamban (napi háromszori telefon). Persze folyamatosan megkaptam, hogy milyen önállótlan vagyok, egy napra sem lehet egyedül hagyni - pont ezért. Mert anyu sosem hagyott egyedül.
Tanulja meg a gyerek, mi a felelősség, én simán egyedül merném hagyni, ha megbízható.
(Én sem buliztam végig a hetet annó, takarítottam, bevásároltam és lemostam a bicikliket.)
Én gyakorlatilag egyedül nőttem fel. Általános iskola szinte egésze úgy telt, hogy szüleimmel reggel elmentek dolgozni, este meg jöttek haza. Kivéve amikor apám biztonsági őrként 24 órázott, meg külföldön dolgozott...
16 évesen egy normális, nem szellemi fogyatékos félig-gyereket simán otthon lehet hagyni.
Gyerrektől fûgg
Engem otthon lehetett hagyni..
1 évvel később már rám bíztak 2 hétre egy 4 éveset, és úgy hogy mi voltunk otthon szülők nélkül..
Ha végiggondolja az ember elég sok 16évesnek(sajnos) már saját gyereke van... Abszurd lenne, ha egyedülhagyni sem lehetne.
Sőt gyamhatósági engedéllyel egpnny idősen, akár házasodhat is az ember:)
Engem anno simán otthon hagytak egy hétre 16 évesen. Nagymamám néhány utcával feljebb lakott, ha bármi baj lett volna, két perc alatt ott lett volna. Persze minden rendben volt. A fagyóban volt egy csomó kaja, amit csak ki kellett sütni, meg kaptam kb. 15 ezer forintot, hogy ha kell valami, vegyek. Majdnem az egészet visszaadtam, amikor apáék hazajöttek, mert tényleg tele volt a hűtő.
Pedig egyébként nem voltam az a mintagyerek, rendesen kamaszodtam, de jó volt az a hét egyedül.
26N
Engem anno szintén 16 évesen hagytak otthon hosszú hétvégére a 2 kisebb tesómmal. Tele volt a hűtő, pénzt is hagytak ha kellene és egy teljes oldalnyi telefonszám a rokonokkal ha baj lenne és mindennapra izzítva volt egy rokon, hogy ránk néz ebédidőben (csak mert öcsém 4 éves volt és nagyon eleven), olyan rokon nem volt, akinél 3an elfértünk volna vagy ő fért volna el nálunk így ezért volt így megoldva, de mindenki túlélte, a pénzből csak 4 buszjegy ára meg 2 belépő hiányzott, mert unatkoztunk és elmentünk az állatkertbe. És mivel mindenki túlélte a későbbiekben volt, hogy nyáron 1 hétre vagy 2re maradhattam otthon akár tökegyedül.
24N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!