Nem a szüleikkel élők! Titeket is halálra etetnek, mikor hazalátogattok a szülőkhöz?
3 hetente járok haza vidékre, ilyenkor egész nap kajálás van nálunk, mert hogy én nem jutok főtt ételhez hétközben szerintük. (Amúgy minden nap étterembe járok a kollégákkal, hétvégén meg főzünk vagy rendelünk főtt ételt.)
Ti védekeztek ellene vagy zabáltok és majd visszaálltok a rendes étkezésre a saját életetekben?:)
26l
Hát de nem eszel, és kész :D
Ismerem amúgy ezt, nekem a nagyanyám csinálja. Rohadt sokat zabálok egyébként, képes vagyok reggeltől estig enni, ennek ellenére 46 kiló vagyok vasággyal, mert ilyen az alkatom, tisztán genetika. Namost a nagyanyám teljesen meg van róla győződve, hogy én csak nála eszek sokat, egyébként éheztetem magam hetekig, és azért vagyok ilyen vékony, ezért hiába eszek meg kb. egy egész ökröt, mikor nála vagyunk ebédelni, folyton piszkál, hogy egyek még, mert most úgyis megint koplalni fogok :D De egész egyszerűen nem eszek, és kész, megmondom, hogy mama, nagyon finom minden, de mindjárt kidurranok, nem kérek, téma lezárva. Ha ezután folytatja, akkor is nemet mondok, egy idő után befejezi.
Az én anyám inkább leissza magát, aztán elmegy aludni. Rosszabb esetben nem alszik, hanem elhord mindennek, amiért nem vagyok ott neki, mert munkanélküli és unatkozik otthon. Kaja vagy van, vagy nincs, és amikor van, akkor is olyan, amilyen.
Én nagyon boldog lennék egy ilyen "etetős" anyukától :(
Az anyukám nem. Mindennel meg szokott kínálni, de elfogadja, ha azt mondom, hogy nem kérek és nem erőszakoskodik, hogy de igenis egyek. A csomagolásnál ugyan ez van, csak azt csomagolja el nekem, amit kérek.
A nagymamám már erőszakosabb egy kicsit, ő többször kérlel, hogy egyek még, de most már ő is kezd megváltozni, mert tudja, hogy úgysem fogok többet enni, mint amennyi jólesik. Most már elég csak egyszer kétszer elmondanom neki, hogy: Nagyi, ne erőszakoskodj a kajával: ) Aranyos, mert megérti.
Szóval én annyit eszek, amennyi jól esik. De ez mindenhol így van, nem csak otthon.
17-es vagyok megint.
"De kb. lenyomják a torkomon, amikor néznek bociszemekkel, hogy ezt direkt neked sütöttem/főztem, és most meg fog maradni, ha nem esszük meg. Meg két perceként, hogy de egyél, egyéééééél. Ha meg meghízok, akkor meg cseszegetnek."
Engem amúgy nem hat meg a zsarolás meg a lelki terror, még akkor sem, ha a saját családom csinálná, de szerencsére nem csinálja.
Én nem értem az embereket...egyik oldalról sem. Milyen az már, hogy erőltetem az ételt valakire meg megsértődöm, ha nem eszik?? A másik meg, hogy mi az, hogy csak azért zabálsz, mert anyukád azt kérte, különben megy a durci??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!