Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A szüleim nem engednek elköltö...

A szüleim nem engednek elköltözni kb 25 éves koromig, indoklás lennt. Mit gondoltok erről?

Figyelt kérdés
Pár éve nyitottak egy számlát, amin lakásra gyűjtenek nekem, de mivel elég későn jutott ez eszükbe, ezért 25 éves leszek mire használható összeg gyűlik össze. Nem egy lakás áráról van szó így sem, csak egy kis töredékéről ami már elég lesz önerőnek a hitelhez. De ők meg sem kérdeznek engem hogy szeretnék e hitelt fizetni a következő 15 évre, simán csak rá vagyok kényszerítve. Én örülök, és becsülöm őket hogy legalább ennyit segítenek nekem, de annak nem, hogy ennyire gyereknek kezelnek aki nem dönthet semmiben. Elköltözni, albérletbe nem engednek még 3 évig mert az felesleges pénzkidobás, gyűjtsek inkább a leendő lakásra, nyilván van benne igazság csak a gond az hogy... Nagyon kényelmetlen az együttélés velük, kicsi panelban lakunk 3 an, vendégeket nem fogadhatok mert zavarja őket, nem nagyon van privát szférám, ami pedig illene hogy legyen már. Teljes időbe dolgozok, van egy több éves kapcsolatom, akivel sokszor szóba jött az összeköltözés, mert nem állapot hogy együtt aludni sem szoktunk stb, de szüleim az ötlettől is őrjöngenek hogy elköltözzek. 22\ L
2014. júl. 5. 16:25
1 2 3
 11/25 sippara ***** válasza:
54%

"Mit gondoltok erről?"

Azt, hogy ha te nem csinálsz semmit, akkor nyilván ez A) jó neked így, B) nem vagy (még? - mondjuk 22 évesen már illene) elég önálló, csúnyábban fogalmazva életképes.

2014. júl. 5. 17:15
 12/25 anonim ***** válasza:
100%
8.! Azért a mai gazdasági helyzetben akinek van egy csepp esze, 100x átgondolja, hogy vesz és vállal-e hitelt az elköv.15-20 évre.. Arról már nem is beszélve, hogy mi van akkor ha ez idő alatt becsúszik pár munkanélküli időszak, pláne ha még gyereket is akarnak?? Ja, hogy az már nem lényeges.
2014. júl. 5. 17:17
 13/25 JaniB válasza:
A lányhoz nem tudnál elköltözni? Akkor az albérletre nem kéne költeni csak a lány szüleinek fizetnél némi lóvét hogy ott lakhass. Olcsóbban kijönnél mint albérlettel és a lányt is jobban megismernéd mielőtt albérletre adod a fejed vele.
2014. júl. 5. 17:33
 14/25 anonim ***** válasza:
80%
#13! az ötlet az tökéletes, de a nemi kiosztásban nem vagy tisztában...
2014. júl. 5. 17:44
 15/25 anonim ***** válasza:

# 12/15

Most bőven tehet félre rosszabb időre. Az albérletet is fizetni kell attól, hogy munkanélküli vagy gyerek lesz nem csak a hitelt.

2014. júl. 5. 17:45
 16/25 anonim ***** válasza:
85%

"De ők meg sem kérdeznek engem hogy szeretnék e hitelt fizetni a következő 15 évre, simán csak rá vagyok kényszerítve."

Miért lennél rákényszerítve? SENKIT nem lehet arra KÉNYSZERÍTENI, hogy bármilyen hitelt is felvegyen.

Ha el akarsz költözni, akkor költözz, a szüleid legfeljebb visszakövetelhetik töled az a pénzt, ami a nevedre nyitott számlán van, de ennél többet nem.

2014. júl. 5. 17:47
 17/25 anonim ***** válasza:
88%
Szüleid félretesznek 2 milliót 3 év alatt otthon élve te is bőven tudsz félretenni és már alig kell hitel a lakáshoz. Tényleg szörnyű szüleid vannak.
2014. júl. 5. 17:51
 18/25 anonim ***** válasza:

Én azt gondoltam, hogy megéri azt a pár tízezer forintot az, hogy a saját életem élem, azzal élek egyedül, akivel akarok, azt csinálok, amit akarok és senki nem szól bele, mikor, mit, kivel, hogy, meddig, miért, stb. csinálok.

7 éve élek így, a mai napig nem bántam meg. Voltak rossz döntéseim, csináltam hülyeségeket, buktam hülyeségeken sok pénzt - de legalább azt csináltam, amit akarok, nem pedig azt, amit a szüleim akarnak.

25N

2014. júl. 5. 17:55
 19/25 anonim ***** válasza:
100%

Megnézed a hírdetéseket, pár hét alatt találhatsz megfelelő lakást. Pároddal együtt kiveszitek, amint költözhető a lakás cuccoltok. Nem kell senki engedélye.

De...!! én a helyedben megbecsülném, hogy segítenek lakáshoz jutni, a mai világban ez igencsak nehéz. Az is igaz, hogy amíg otthon laksz, jobban félre tudsz tenni pénzt. És igen, mint ahogy valaki már írta, 15 év után a tiéd lesz a lakás, míg az aélbérlettel csak egy idegen ember zsebét tömöd, de sosem lesz lakásod.

Bárcsak én kaptam volna ennyi segítséget, örültem volna neki.

2014. júl. 5. 18:10
 20/25 anonim ***** válasza:
74%

#7 te miről beszélsz?

#8 igazad van

#9 menjél csak...

2014. júl. 5. 18:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!