A szüleim nem engednek elköltözni kb 25 éves koromig, indoklás lennt. Mit gondoltok erről?
"Mit gondoltok erről?"
Azt, hogy ha te nem csinálsz semmit, akkor nyilván ez A) jó neked így, B) nem vagy (még? - mondjuk 22 évesen már illene) elég önálló, csúnyábban fogalmazva életképes.
# 12/15
Most bőven tehet félre rosszabb időre. Az albérletet is fizetni kell attól, hogy munkanélküli vagy gyerek lesz nem csak a hitelt.
"De ők meg sem kérdeznek engem hogy szeretnék e hitelt fizetni a következő 15 évre, simán csak rá vagyok kényszerítve."
Miért lennél rákényszerítve? SENKIT nem lehet arra KÉNYSZERÍTENI, hogy bármilyen hitelt is felvegyen.
Ha el akarsz költözni, akkor költözz, a szüleid legfeljebb visszakövetelhetik töled az a pénzt, ami a nevedre nyitott számlán van, de ennél többet nem.
Én azt gondoltam, hogy megéri azt a pár tízezer forintot az, hogy a saját életem élem, azzal élek egyedül, akivel akarok, azt csinálok, amit akarok és senki nem szól bele, mikor, mit, kivel, hogy, meddig, miért, stb. csinálok.
7 éve élek így, a mai napig nem bántam meg. Voltak rossz döntéseim, csináltam hülyeségeket, buktam hülyeségeken sok pénzt - de legalább azt csináltam, amit akarok, nem pedig azt, amit a szüleim akarnak.
25N
Megnézed a hírdetéseket, pár hét alatt találhatsz megfelelő lakást. Pároddal együtt kiveszitek, amint költözhető a lakás cuccoltok. Nem kell senki engedélye.
De...!! én a helyedben megbecsülném, hogy segítenek lakáshoz jutni, a mai világban ez igencsak nehéz. Az is igaz, hogy amíg otthon laksz, jobban félre tudsz tenni pénzt. És igen, mint ahogy valaki már írta, 15 év után a tiéd lesz a lakás, míg az aélbérlettel csak egy idegen ember zsebét tömöd, de sosem lesz lakásod.
Bárcsak én kaptam volna ennyi segítséget, örültem volna neki.
#7 te miről beszélsz?
#8 igazad van
#9 menjél csak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!