Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan tudnék itthonról...

Hogyan tudnék itthonról elköltözni? Van valaki aki szakértő ebben? Bőv. Lennt.

Figyelt kérdés
Egy 16 éves lány vagyok. Anyukámmal élek, de egyszerűen évek óta már mindennapos a veszekedés. Nem birok vele együtt élni. Nem birok 18 éves koromig várni míg elköltözhetek. Nem mondanám magamat rossz embernek. Egy gimnáziumban tanulok Debrecenben szinte minden négyes.. kivételt a matek és fizika. Nem járogatok el bulizni, néha összeülünk társasággal de nem az a célom h leigyam magam a sárga földig. Nem birok vele élni, már a szavakba ő se kímél engem én se őt. Ő nekem állhat h jól megverjen, igaz könnyebb a gyereket bántani. Nem nem azt mondtam h ez rendszeres de amikor elpukkan az agya van rá példa. Emellett próbálok eljárni sportolni magamnak veszem az edzőbérletet a ruháimat a vitaminjaimat. Nagyon ritkán besegít. Apumhoz nem engedi h elköltözzek.. nagyszüleim meg már nem élnek kivételt egy nagyimat de ő nem Debrecenben lakik. Szörnyen elvagyok keseredve belefáradtam idegességtől kikészülök, nem szeretek hazajönni. Annyira kikészít ez az idegesség hogy korházi ügy is lett belőle. Bevittek mert a szívem sajgott, nem kaptam levegőt. Kérem valaki segítsen! Hogyan és hova tudnék elköltözni? Hogy érhetem azt el hogy ne szenvedjek még 2 évig míg 18 éves nem leszek? SOS kérem valaki segítsen!

2014. jan. 4. 16:52
 1/7 anonim ***** válasza:
79%

1. beszélsz apuddal mi a helyzet

2. ha apud vállal téged akkor beleegyezik hogy odaköltözz

3. családsegítőnél bepanaszolod anyudat, közben apud bíróságon újraindithatja a gyermekelhelyezési pert rád hivatkozva.

2014. jan. 4. 16:57
 2/7 anonim válasza:
100%
Költózz apadhoz olyan nincs hogy nem engedi ! Ha meg apad nem akarja hogy odamenj menj be a gyámügyre és add elö nekik hogy emeljenek ki anyad melöl mert ver téged és lelkileg megnyomorít. Hivatkozz hogy félsz a veréstől mert már megvert veszelyben vagY es ideiglenesen is azonnali hatallyal emeljenek ki es mehetsz intezetbe. Mert ha csak siman jelented be elmegy kb 1 év a vizsgalodasokkal. Jo intezetbe lakni amúgy jobb mint otthon en is 16 évesen kerültem be anno azóta lediplomaztam es 24 esves koromig itt lhetek meg
2014. jan. 4. 16:57
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

1. beszélsz apáddal, hogy intézze el, hogy vele élhess.

2. Beszélsz iskolai pszichológussal

3. Kéred a gyámügy segítségét.

4. Megtanulod, hogy minden veszekedést ami mindennapos elengeded a füled mellett. Az egyiken be a másik ki. Vagyis anyud kiabálhat, csapkodhat,te ne reagálj rá. Egy idő után anyud sem fog veszekedni mert nem lesz kivel..

2014. jan. 4. 16:58
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Meg kell próbálnod apáddal beszélni hogy kérje a bíróságon azt hogy ő nevelhessen mert így bánik veled az anyukád egyébként mást nem tudsz mert 18 éves korodig a rendőrség vissza fog vinni az anyádhoz akárhányszor is mész el!
2014. jan. 4. 16:59
 5/7 anonim ***** válasza:

Arra az esetre, ha apádhoz nem tudsz menni:

1. Keresel egy esti sulit, és beiratkozol. A jó jegyek miatt tuti felvesznek.

2. Keresel egy melót. Én először diákmelót vállalnék, amíg nincs valami fix. (Diákszövetkezeteknél rengeteg munkát tudnak adni.) Aztán keress valami fix jövedelmű munkát, ami nem befolyásolja a sulidat.

3. Keress kolit a közelben, és költözz be. Lesznek barátaid, szobatársaid, megszűnik a nyomás anyukád felől.

4. Kitanulsz egy OKJ szakot, ami 23 éves korig ingyenes, így tudsz majd többet fizető munkát szerezni és beszámítják pontként ha egyetemre mész.

5. Miután megvan a szakma, jelentkezz egyetemre/fősulira, és mellette dolgozz a megszerzett szakmában.

Nem egy gyors terv, de tudom hogy működik :)

2014. jan. 4. 18:12
 6/7 anonim ***** válasza:

A többiek mindent leírtak előttem, én annyit tennék ezekhez hozzá, hogy nem vagy köteles eltűrni, hogy anyád verjen.

1. A verés után azonnal menj el a gyámügyre és a rendőrségre és jelensd fel;

2. Ha kezet merészel rád emelni, azonnal add neki vissza! (A verbálagressziót szintén.) Ez önvédelem, kicsi lány, és ne legyen emiatt semmiféle bűntudatod. Azt kapja, amiért megdolgozott. Engem 15 éves koromig ütött-vágott az anyám, amikor is egyszer visszakézből viszaütöttem. Soha többé nem mert bántani. A pszichiáter, akihez kerültem, azt mondta, hogy hamarabb kellett volna visszaütni.

3. Kérheted az osztályfőnököd vagy a Gyámügy segítségét, és elmehetsz az apukáddal együtt pl. a Debreceni Gyermek- is Ifjúsági Pszichiátrai Gondozóba, ahol is szakpszichiáterek és pszichológusok tudnak neked segíteni az önmagából kivetkőzött anyukádal szemben. Ha most ilyen, akkor 18 éves korodban még rosszabb lesz. De mivel nő vagy, és anyád a bántalmazó, mindenképpen kell segítség, különben a sulid mellett te is hamar rámégy anyuka terrorjára.

Ha téányleg okos vagy, akkor tudod, hogy egyetlen út van a pokolból kifelé: a tanulás útja. Tanulni, elhőzni onnan, elmenni pszichiáterhez, segítséget kérni és soha többé az ajtót sem rányitni anyukára. Ilyen ember nem érdemli meg, hidd el.

Nyugodtan írhatsz privátot. Én ezt az utat már megjártam.

2014. jan. 4. 19:27
 7/7 anonim ***** válasza:
Anyudnak nincs joga ezt tenni veled... sőt, senkinek sincs joga tönkretenni az életed! Költözz el minél hamarabb!
2014. jan. 4. 22:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!