Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan beszélhetném meg a...

Vizspep kérdése:

Hogyan beszélhetném meg a szüleimmel, hogy ne szóljanak bele a vásárlásaimba? (Többi lent)

Figyelt kérdés
Õszintén szólva egyáltalán nem vagyunk rossz anyagi helyzetben, sõt de nem is ez a lényeg..van saját pénzem, amiért megdolgozok, mert mindigis erre neveltek és spórolásra, mégis beleszólnak, mit akarok magamnak venni, hiába veszek meg mindent a lehetõ legolcsóbban... tényleg odafigyelek ,hogy csak olyat vegyek, amire szükségem van, de nem értik meg, hogy lány vagyok, imádok vásárolni és igenis sok ruhára van szükségem...lehet nem tûnik így olyan nagy problémának, de ez állandó feszültségforrás itthon...valaki segítsen, hogyan tudnám ezt velük megbeszélni, vagy megértetni? 16 éves vagyok egyébként.

2014. jún. 30. 21:03
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Én a helyedben egy részét eltenném a pénznek. Bármikor jól jöhet, és otthon is békesség lenne. Nyilván azzal van bajuk, hogy csak azt látják, hogy amit keresel, azt el is költöd rögtön. Az a baj, hogy ez be tud rögzülni, és később sem fogod tudni megfogni a költekezésedet, pedig akkor már nagyon nem ruhákra kéne elszórni mindent, nem akarod tudni, hány fiatal, dolgozó nő esik ebbe a hibába. Szerintem ez a szüleid problémája a dologgal.

Ajánlj fel egy jelképes összeget nekik (igazából ha van jövedelmed, a törvény szerint is kérhetnének a lakhatásra, stb), nyilván nem fogják elfogadni, de a gesztus is sokat számít a szemükben, vagy csak beszéld meg velük, hogy mondjuk a felét lekötöd, a másik felét elköltöd szabadon. Akkor látják, hogy felelősségteljes is vagy, és valóban megtanultál bánni a pénzzel. Az sose baj, ha valaki megtanul spórolni.

2014. júl. 1. 11:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!