Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan beszélhetném meg a...

Vizspep kérdése:

Hogyan beszélhetném meg a szüleimmel, hogy ne szóljanak bele a vásárlásaimba? (Többi lent)

Figyelt kérdés
Õszintén szólva egyáltalán nem vagyunk rossz anyagi helyzetben, sõt de nem is ez a lényeg..van saját pénzem, amiért megdolgozok, mert mindigis erre neveltek és spórolásra, mégis beleszólnak, mit akarok magamnak venni, hiába veszek meg mindent a lehetõ legolcsóbban... tényleg odafigyelek ,hogy csak olyat vegyek, amire szükségem van, de nem értik meg, hogy lány vagyok, imádok vásárolni és igenis sok ruhára van szükségem...lehet nem tûnik így olyan nagy problémának, de ez állandó feszültségforrás itthon...valaki segítsen, hogyan tudnám ezt velük megbeszélni, vagy megértetni? 16 éves vagyok egyébként.

2014. jún. 30. 21:03
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
56%

Szerintem a ruhák nem olyan fontosak... Inkább gyũjtögess és jól jön majd, hidd el! Igaz, én szegény családból származom, de azt mondom neked, hogy nem minden az, hogy mindig új ruhákat húzol. Próbálj meg az eszeddel felhívni magadra a figyelmet! És tényleg... Vegyél kevesebb ruhát, biztosan okkal mondják, hogy elég már... ;)

19/l

(ez szenvedélybetegséggé is fajulhat,.nem tudom nézed-e, van ilyen sorozat is, ahol leszoktatják ôket...)

2014. jún. 30. 21:08
 2/11 anonim ***** válasza:
78%

"lány vagyok, imádok vásárolni és igenis sok ruhára van szükségem"

Hát ezen jót mosolyogtam :D

Nem tudom, hogy értethetnéd meg velük, de a probléma forrása a részükről szerintem az, hogy spórolásra neveltek, és nekik nem jelent spórolást, hogy folyton új ruhák kellenek, mikor 99 áll a szekrényben, de neked kell egy századik :)

2014. jún. 30. 21:08
 3/11 anonim ***** válasza:
33%
A te pénzed, te kerested meg, így te is rendelkezel vele. Neked nem kell spórolnod, ha nem akarsz, ennyi.
2014. jún. 30. 21:11
 4/11 anonim ***** válasza:
72%
Valószínűleg az a fajta vagy, aki a vásárlásban éli ki magát. A szüleid nyilván ezt látják és tartanak attól, hogy ez értelmetlen hóborttá válik. Ha olyan sok ruhára "van szükséged", akkor nyilván valamit takargatni akarsz, talán önvizsgálatot kellene tartanod és szembenézni a valósággal.
2014. jún. 30. 21:12
 5/11 anonim ***** válasza:
95%

Jaj Istenem...melyik 16 éves tinilány nem szeret, vagy szeretne öltözködni, ruhákat vásárolni?

Nyilván itt a nagy többség sajnos szerény körülmények között él és nem teheti meg, de ezért nem kell eljátszani a 20 éve praktizáló pszichiáter főorvost és diagnosztizálni a kérdezőt, kényszeres vásárlónak bélyegezni meg önbizalomhiányosnak feltüntetni. Mindenkivel ezt csináljátok akinek kicsit jobban megy a sora. Jellemző...

2014. jún. 30. 22:28
 6/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, és utolsó kommentelõ...elgondolkodtattál:')
2014. jún. 30. 22:28
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

"imádok vásárolni és igenis sok ruhára van szükségem"

Miért van szükséged sok ruhára?

2014. jún. 30. 22:49
 8/11 anonim ***** válasza:
28%

"van saját pénzem, amiért megdolgozok"

Mivel keresel pénzt 16 évesen?

2014. júl. 1. 00:53
 9/11 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy azért vagytok jó anyagi helyzetben, mert a szüleid nem verik el a pénzüket, hanem spórolnak. Másrészt viszont teljesen megértelek, én is amikor először kaptam rendszeresen pénzt, ösztöndíjat, a nagy részét ruhákra költöttem, amit persze a szüleim utáltak.

Arra esetleg gondoltál már, hogy a régi, nem annyira használt cuccaidat továbbadd? Biztosan vannak olyan holmijaid, amiket már nem szeretsz felvenni, vagy már nem tetszik, és facebookon egy csomó ruha eladós csoport van. Így látnák a szüleid, hogy nem csak halmozod a ruhákat.

2014. júl. 1. 09:35
 10/11 anonim ***** válasza:

8-as!

16 évesen lehet diákmunkát végezni!-.-

2014. júl. 1. 11:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!