Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért akarják anyámék, hogy...

Miért akarják anyámék, hogy mindenáron elköltsem a pénzemet?

Figyelt kérdés
Félretettem egy kis pénzt egy fesztivál napijegyre, mert jön a kedvenc együttesem akiket már 6 éve imádok és az egyik legnagyobb álmom válik valóra, hogy láthatom őket. Közben kell bejárkálnom a munkaügyre, mert felvettek egy tanfolyamra és most papírokat kell intézgetni. Nem adnak pénzt buszjegyre sem. 1000 Ft oda-vissza a busz. Tudom, hogy ezt majd visszakapom, de majd kb 1-másfél hónap múlva, mert az előzőt is akkor kaptam vissza. Már így is hozzá kellett nyúlnom a félretett pénzhez. Meg ilyet szóltak, hogy nem kell bemenni a fesztiválra, hallgassam kívülről... Hát az mondhatom nagy öröm lehet... Mondtam anyunak, hogy láttam a piacon tök jó felsőket és erre is azt mondta, hogy van pénzed, miért nem veszed meg. Miért akarják, hogy mindenáron elköltsem? Miért akarják, hogy nekem rossz legyen, hogy ne lássam a kedvenc együttesemet?

2014. jún. 29. 14:46
1 2
 11/18 Skorpió87 ***** válasza:
100%
Irigy szülő is létezik, igen! Tapasztalat! Volt tartalékunk, nem is kevés, mégis mindenen spórolt apám. Segélyt és ingyen kaját akart magának intézni pedig milliós költségről van szó! Mondjuk a családban mindenki kínaiban , vagy turis ruhában járt. Ha nem lenne szégyen a meztelenség, akkor meztelenül jártunk volna, mert legalább nem kerül pénzbe a ruha! Van ellenpélda is, hiszek a kérdezőnek!
2014. jún. 29. 15:08
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Én is szülő vagyok. Ha összespórolja a koncertjegy árát, nem csesznék ki vele, hogy ne tudjon elmenni. Odaadnám a buszjegy árát és majd ha megkapja a pénzt, legyen szíves visszaadni. Szerintem, ez így lenne normális.
2014. jún. 29. 15:08
 13/18 anonim ***** válasza:
Sajnos ez nálunk is így van. Elég jól élünk, de ha karácsonyra kapok pénzt (sajnos ez egybe van a szülinapommal is) akkor még tusfürdőt is magamnak kell vennem... Mondjuk nálunk, ha nincs pénzem akkor nem problémáznak, megveszik. De ha van, és 1 hónap után nem marad belőle, akkor már megint mire költöttem el. Ja, ilyenkor reggelit sem kapok suliba. Nekem kell vennem a büfében. És én vagyok a nagy pénzköltő, meg nem tudok spórolni...
2014. jún. 29. 15:49
 14/18 anonim ***** válasza:
0%
A szüleid a felnőtt létre akarnak felkészíteni.Abban viszont egyetértek hogy az nem fair hogy ellehetetlenítenek a koncerttől.Ez esetben diákmunkáznod kell hogy legyen elég pénzed a koncertre.
2014. jún. 29. 15:52
 15/18 anonim ***** válasza:
51%

Sajnos, azért, mert irigyek, önzőek, birtoklóak és bunkók. Megijedtek attól, hogy önálló leszel hamarosan - mert az önálló kenyérkereset és jövedelem az önállósodás jele - és ezt akarják tönkretenni.

Ha elvered a pénzedet, akkor nem fognak adni a sajátjukból pénzt arra, hogy elmenj a kedvenc zenekarod bulijára. És ez a cél, a valódi ok pedig az irigység. hogy mersz te fiatal lenni, ha ők már nem azok, és hogy mersz te boldog lenni egy bulin, ha ők már nem mehetnek bulizni. Sok szülő eljut eddig, még ha be nem vallaná magának semmi pénzért sem.

Sajnállak, mert én ezt már átéltem. Nem könnyű meccs. Egyet tehetsz: keménynek kell lenni. Ne engedd magad eltántorítani a célodtól. Ha a fesztivál a lényeg, és ők olyan tahók, hogy nem adnak pénzt ruhára, akkor kérj kölcsön pár felsőt egy barátnődtől, vagy ne foglalkozz a ruhával, menj egyik régidben. A cél, hogy eljuss a buliba, hiszen azért dolgoztál!

2014. jún. 29. 20:50
 16/18 anonim ***** válasza:
57%
kettes, te hülye vagy. nem az együttesre kért pénzt hanem buszra! és ha nem olvastad volna a munkaügyibe jár, nem fog tudni nyári diákmunkák után koslatni.
2014. jún. 29. 20:58
 17/18 A kérdező kommentje:
Apám szerint drága mulatság 7500 Ft a jegyért, de az ő kabátjáért nem volt drága 40000 Ft meg a kutyáért 80000 Ft...
2014. jún. 30. 11:24
 18/18 A kérdező kommentje:
Nem is tudom mit morgolódik mikor nem neki kell kifizetnie a jegyet.
2014. jún. 30. 11:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!