Kinek van igaza?
Kb egy hete örökbefogadtunk egy kiskutyát. Több mint egy éve készültem rá, tanultam, átnyálaztam mindent. Végül találtunk egy aranyos, most 10 hetes kölyköt.
Első északa vele aludtam, a másodikon fönt, mert nyüszögött, de apukám lement hozzá aludni(az emeletre nem jöhet fel. Mármint a kutya)az azt követő napon is. Közben anyukám pánikolt a szobatisztasági problémák miatt, hogy túlválaltuk magunkat etc...
Én takarítok utána, én sétáltatom, foglalkozom vele. Utána 2 napig anyukám mindig leküldte apukámat, ha nyüszögött. Megmondtam, hogy nem kell mindig ugrani, ha nyüszít, mert hisztis lesz. Oké, de felveri apukámat északa. Apukám a napokban egyszer rácsapott a fenekére, mert kivette a lazacot, és elkezdte enni.
Én igyekszem tanítani. Tegnap este mondta apukám, hogy ne rakjuk oda a térelválasztót, úgyse jön fel...Feljött és a vendégszoba közepére kakilt. (A kutya pontosan tudta,hogy rosszat csinált) Kizártuk a kertbe egy órára. Ma elmentek a szüleim anyukám diplomaosztójára. Óránként lementem a kutyushoz, kivittem, egyszer bekakilt, de fölszedtem és fölmostam. Volt amikor órákat olvastam vele. Kicsit roszul volt az oltása miatt. Miután felmentem, feljött, kizártam a kertbe, egy óráig vonyított. 10 perc csönd után beengedtem. Délután ment fel megint, de óvatosan, osonva, de elkaptam, akkor csak kb 20 percet sírt. Egy órán belül beengedtem. Anyumék hazajöttek, anya ki volt akadva egész hazafele úton, hogy meg fog halni a kutya.
És mondtam apukámmal, hogyha este feldönti az elválasztót, és feljön, akkor kint alszik a kertben holnaptól. (veszünk holnap kutyaházat) Erre üvöltött velem, hogy ez kegyetlenség, meg hogy fél, és hogy minek nekem kutya, ha nem is foglalkozom vele.(Megjegyzem, az előző helyén a házba se mehetett be) Elegem van! Beszélni nem lehet vele, mert visít. Most is két perce lehívott, hogy megszerzett egy csirkecsontot. Üvöltött neki hogy ereszd, pedig elég lett volna elkapni és határozottan rászoni, akkor egyből kiköpi. Tudom, mert megtanítottam neki. Azonkívül a kutyával 100x kedvesebben beszél mint velem. Mit kéne tennem?
Csak egy közbevetett gondolat: mit jelent, hogy "órákat olvastam vele"? Szobatisztaságra még nem sikerült megtanítani, olvasni már igen?
Más: úgy tűnik, nem a kutya a probléma, neked alapvetően apáddal vannak problémáid, a kutya csak a jelenlegi tünete ennek.
Nem igy kell banni egy kolyokkutyaval.
A szobatisztasagra neveles hetek kerdese, es nem, nem tudta, hogy rosszat csinal, amikor bekakilt. A kertbe kizaras nem eppen jo megoldas, egy kutyat nem lehet sarokba allitva buntetni, plane olyanert, amit nem tud, hogy mit is tett.
Szinak Janos konyveit olvasgasd, o igazan ert a kutyakhoz.
6-os:Olvastam miközben simogattam. Anyukámat szeretem, nincs vele bajom alapjáraton.
7-es:Azért mert máskülönben elaltatták volna, mivel fekete színű. Én meg szerettem volna egy kutyát. Nem vártam, hogy minden azonnal rendben lesz, most sem várom, de a nevelését valahol el kell kezdeni.
8-as:Nem a kaki miatt, hanem a feljövetel miatt. Ez mindig tilos volt neki, és délután négy óta nem is kísérelt meg feljönni. A könyvajánlást köszönöm.
9-es:Soha egy ujjal nem ütöttem meg, óránként kiviszem, este 3 óránként. Ma már sokszor kiment egyedül is, és nagyon meg lett dícsérve, ha produkált valamit. A cipőket és a kabátokat nem éri el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!