Nekem vagy anyunak van igaza?
Anyukám régóta dohányzik,ezért kétnaponta összeveszünk.
Én gyűlölöm a cigit,mert kisebb koromban mindenki piszkált,hogy dohányszagú vagyok..Kicsi lakásunk van és a szobámban van a gép,szóval mondhatni közös szoba.Annyit kérek tőle,hogy ne dohányozzon ebben a szobában,mert minden ruhám füstszagú lesz nem beszélve a hajamról,ami a derekamig ér.. Ő ezt azonban úgy veszi,hogy parancsolgatok neki és mindig előveszi az 'én ne mondjam meg az ő házában,hogy mit csináljon-t '.Sajnos nem fog leszokni róla soha.. pedig bármit megtennék ,mivel aggódom is érte. Ma pont anyák napján is ugyanebből vita kerekedett én meg dühömben azt mondtam,hogy mért vállalt gyereket,ha fontosabb neki a cigi. Na és azt mondta,hogy most már haláláig nem szól hozzám.. Tanácsot szeretnék kérni..egyszerűen nem hallgat meg,amikor elakarom neki magyarázni mi a gondom.Azt hajtogatja,hogy hisztis vagyok..pedig szerintem nem akkora kérés.Bocsi ha hülyén fogalmaztam.
Helyette lesz ecetszag ;)
Szerintem hagyd most lenyugodni a kedélyeket és később rendesen (nem veszekedve!) beszéld meg vele. Ne támadj. Csak mondd el, hogy ez az ő háza igen, de te is ott élsz és legyen tekintettel arra, hogy te nem dohányzol, és zavar téged a füst.
Ne veszekedj. Latod, hogy semmi nem hat ra, akkor meg minek idegesitsd magad. Fogadd el igy. Szelloztess sokat, vegyel legfrissitot.
Alternativ megoldaskent tegyetek a gepet masik szobaba.
Szia, hát nagyon sajnállak!
Figyelj, hagyd hagy cigizzen, elvégre felnőtt ember, de a szobádba ne cigizzen, ahol alszol stb, erre kérd meg, hogy nem szeretnél asthmás lenni stb.. Ha erre nem tesz semmit, szólj a tanárnődnek, hogy egy iskola látogatás alkalmával beszélgessen el a "hülye" primitív anyáddal.
Teljesen igazad van, felnőtt ember és annyi esze nincs , hogy ott nem dohányzunk, ahol a gyerek van, vagy bárki aki nem dohányzik. Jól meg vagy áldva. Teljesen megértelek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!