Szerintetek igaza van a szüleimnek? Mi lenne a helyes szerintetek?
A húgom 17 éves, 1,5 éve belezúgott egy gazdag fiúba. Teljesen megváltozott, elhanyagolta a tanulást, eljártak utazgatni kettesben, hazudott anyuéknak, megszédítette a pasi meg a pénze. Anyuék mondták, hogy nem lesz jó vége, de a húgom hisztizett és elköltözött. Ahogy az várható volt, a pasi megcsalta és kidobta.
A szüleink nem tudnak megbocsátani neki. Lassan 2 hónapja nálunk lakik (én már házas vagyok, külön élek), sokat tanul, talált nyárra munkát magának, többször bocsánatot kért anyuéktól. Én értem, hogy haragszanak, sok durva dolgot tett és mondott a húgom, de szerintem meg kéne bocsátani neki.
A húgom naiv volt és szerelmes, nagyon fáj neki ahogy a végén bánt vele az a férfi akit ennyire szeretett.
Mi a véleményetek? Jogos, hogy ennyire haragot tartanak?
Egyáltalán nem jogos.
A szülői szeretet félt, de állítólag mindent felülmúl...
Azt értem, hogy éreztetni akarták vele, hogy hibázott, de szerintem már épp eleget szenvedett, és mint mondtad, tanult is belőle.
Kellő ideje lenne elszívni a békepipát...:)
Szerintem hagyják kicsit főni a saját levében. 17 évesen elköltözni? Akkor kellett volna rendőrt hívni és hazavinni, a szüleid viszont hagyták, hadd menjen, ha már ennyire akart. Megmondták, hogy nem lesz jó vége. Igazuk lett.
Ha most szó nélkül visszaengedik a húgod, ezzel azt az üzenetet közvetítik, hogy minden rendben. Hát nincs minden rendben.
Alig pár hónap választja el a felnőttkortól, nálad jó helyen van, lesz munkája, kezdje el a saját életét élni, és ne akarjon oda visszamenni, ahol olyan "rossz volt neki", hogy elment egy gazdag pasihoz.
A húgod tettei 16-17 évesen:
- hazudott
- eltűnt napokra (utazások)
- megváltozott
- elhanyagolta a tanulást
- hisztizett és elköltözött
Szerinted ezeket a szüleidnek le kéne nyelnie szó nélkül, és megbocsájtóan visszafogadni a húgod, amíg jön a következő pénzes pasi?
A szüleim már eleve úgy gondolják, hogy mivel a pasi gazdag, így a húgom k..va. A húgom viszont szerelmes volt, egy ideig nem fogadta el az ajándékokat, nem is ugrott rögtön a pasi ágyába, de aztán valahogy úgy gondolta, hogy természetes ha egy férfi kényezteti a szerelmét.
Olyanokat mondott anyuéknak, hogyha ők megadnák neki ezeket a dolgokat, akkor nem kéne a párjának megvennie, sokat hazudott hogy hol és kivel van, lógott a suliból, ilyenek.
Nem drogozott vagy ilyesmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!