Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek igaza van a...

Szerintetek igaza van a szüleimnek? Mi lenne a helyes szerintetek?

Figyelt kérdés

A húgom 17 éves, 1,5 éve belezúgott egy gazdag fiúba. Teljesen megváltozott, elhanyagolta a tanulást, eljártak utazgatni kettesben, hazudott anyuéknak, megszédítette a pasi meg a pénze. Anyuék mondták, hogy nem lesz jó vége, de a húgom hisztizett és elköltözött. Ahogy az várható volt, a pasi megcsalta és kidobta.

A szüleink nem tudnak megbocsátani neki. Lassan 2 hónapja nálunk lakik (én már házas vagyok, külön élek), sokat tanul, talált nyárra munkát magának, többször bocsánatot kért anyuéktól. Én értem, hogy haragszanak, sok durva dolgot tett és mondott a húgom, de szerintem meg kéne bocsátani neki.

A húgom naiv volt és szerelmes, nagyon fáj neki ahogy a végén bánt vele az a férfi akit ennyire szeretett.

Mi a véleményetek? Jogos, hogy ennyire haragot tartanak?

2014. máj. 2. 14:42
1 2 3
 11/22 anonim válasza:
46%

Ez érthető!!! Ő még fiatal, a saját hibáin tanul, feszegeti a határokat, élvezi az életet...

Ha ez én gyermekem lenne, nem kínoznám ennyire néhány hiba miatt!!! Főleg, ha még bocsánatot is kért...

2014. máj. 2. 15:13
 12/22 anonim ***** válasza:
81%

Ez van, kérdező. Nem kell drogozni ahhoz, hogy a szülőknek elege legyen a lassan felnőtt lányukból.

Ha nálad sincs jó helyen a húgod, akkor beszélj a szüleiddel, találjatok ki közös megoldást.

2014. máj. 2. 15:14
 13/22 A kérdező kommentje:
Nyilván én sem úgy gondoltam, hogy megveregetik a vállát. Nálunk is vannak szabályok, feladatai, elszámoltatás a tanulással és az idejével stb.
2014. máj. 2. 15:15
 14/22 anonim ***** válasza:
47%

"Ő még fiatal, a saját hibáin tanul, feszegeti a határokat, élvezi az életet... "

Azért mindennek megvan a határa. A húg jócskán túlment az elfogadható határokon.

Meg lett neki mondva, hogy nem lesz jó vége. De ő annyira tudta, hogy mit akar csinálni, hisz már 17 ééééves, hogy ment a saját feje után. Akkor most ne jöjjünk már azzal, hogy a szülőknek kötelessége ellátni még 18 éves koráig. Akkor nem kellett a szülők feladata, amikor a gazdag pasi kettyintette, most meg hirtelen haza akar menni, mert kiesett a pixisből? Hát tanuljon a hibáján, és szenvedjen.

2014. máj. 2. 15:16
 15/22 anonim ***** válasza:
88%
Minden kamasznak vannak veszekedései a szüleivel, ez teljesen természetes dolog, de egy normális gyerek hiába szerelmes, attól még tudja, hol van a határ. A pasival utazgatás, iskolakerülés, feleselés, hisztizés, amit a tesód leművelt, messze túlmegy ezen a határon. Ha ez a 17 éves kis csitri elég felnőttnek érezte magát ahhoz, hogy le se sz@rja, amit a szülei mondogatnak neki, akkor a következményekhez is legyen elég felnőtt. Én abszolút megértem a szülőket. De ettől függetlenül nem tudom, hogy képes lennék-e kitagadni a saját lányomat, bár ő még csak 2 éves, szóval nálunk még távol van a kamaszkor.
2014. máj. 2. 15:26
 16/22 anonim válasza:
86%
2 hónap után illene egy kicsit enyhíteniük azt a haragot. Azt írtad h sokat tanul és már munkája is van. Az én nővérem is nagyon 'élte az életét' 17 éves korában. Szintén elköltözött pár napra (öerganyánkhoz) aztán haza jött. Összeszedte magát és egyetemre ment. Nem is BTK-ra hanem TTK-ra. Vissza térve, a lényeg annyi h ha nem is fogadják vissza (mert nem is azt írtad) akkor már kiérdemelne egy megbocsátást.
2014. máj. 2. 15:30
 17/22 anonim ***** válasza:
65%
Jogos a haragjuk. Én is neheztelnék egy olyan gyerekre, aki csak a saját feje után ment, és nem érdekelte magán kívül senki és semmi. Ha elég nagy lány volt ahhoz, hogy elköltözzön és megcsinálja azt amit, akkor is ahhoz is legyen, hogy megmutassa valóban megváltozott, nem csak átmenetileg.
2014. máj. 2. 15:50
 18/22 anonim ***** válasza:
90%
A szülők majd túlteszik magukat ezen, úgy is mondhatni, hogy majd megbocsájtanak. Feltehetően magukat is hibásnak érzik a dologban, csak hát olyan a természetük, hogy ez nyilván nagyon mélyen érintette őket. Valószínűleg túlságosan kényeztették, nem nevelték igazán a való életre, így aztán a gyermeki naivitástól és a kamaszos hevüléstől hajtva elhitt mindent, amit ígért a fiú. A szülők feltehetően kissé mereven állnak hozzá a dolgokhoz és úgy érzik, hogy "hibás árut" gyártottak. Ha azonban a húgod normálisan tanul és mg munkát is talál magának, akkor majd belátják, hogy mégis hasznos és értékes ember, aki ugyan botladozva, de elboldogul az életben.
2014. máj. 2. 15:52
 19/22 anonim ***** válasza:
45%

Egyáltalán nem értek egyet a szüleiddel.

A húgod elég nagy lány ahhoz, hogy elkövesse a saját hibáit. Szerintem ezt az élményt meg kellett tapasztalnia. Ha nem teszi, talán egy életre ott motoszkált volna benne, hogy mi lett volna ha...

A leírásod alapján tanult a leckéből, és most törleszteni próbál a hibáiért. Én ennél jobb végkimenetelt el sem tudok képzelni. Nem lett terhes, nem tört össze, nem drogozik, tehát nem tett semmi olyat, aminek visszafordíthatatlan következményei lennének.

Nem azt mondom, hogy a szüleidnek tortával és vállveregetéssel kellene várniuk őt, túl kellene magukat tenni ezen, visszafogadniuk őt, és támogatni az ambícióiban (nyilván van neki, ha ennyire tanul és munkát is talált).

Próbáld mg ezt elmondani a szüleidnek, szerintem rád hallgatnának. És ne tekintsék őt k*rvának. Fiatal, szerelmes volt, elkövetett egy hibát, tanult belőle.

2014. máj. 2. 16:07
 20/22 anonim ***** válasza:
48%
Szerintem nem a szüleid viselkedése, csak egy bizonyos határig jogos, de ha van valakinek egy gyereke, felelőséggel tartozik iránta és szerintem ha ezt a felelőséget áthárítják a másik gyerekükre... Az én elveim szerint nem elfogadott. Pl azt is csinálhatták volna, hogy egy havi szobafogság és csak a suliba mehet. Ezzel egy időben közölni, ha nem tartja be a játékszabályokat, fel is út le is út. Költözzön intézetbe. Szerintem eléggé megijesztette volna ez a húgod, ahhoz hogy jól viselkedjen.
2014. máj. 2. 16:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!