Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyukák, akik a FB-n kizárólag...

Anyukák, akik a FB-n kizárólag a saját gyerekük képét teszik fel a saját profilukon, miért teszik?

Figyelt kérdés

Van egy régi ismerősöm, és kizárólag a kölökről van kép, róla egy darab sem. Amikor írtam neki, hogy ugyan, tegyél már fel képet magadról, hadd lássalak így 25 év után, teljesen kiakadt, hogy ő nem szép, és különben is az élete értelme a fia, ezért róla van kép.

Másnak is elmegy így az esze szüléskor vagy ez azért nem annyira elterjedt?

2014. jún. 22. 14:35
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
100%

16:30 - borzasztó dolog ám a magadról alkotott testkép.A valósághoz semmi köze.

Én egész eddigi életemet úgy éltem le, hogy jaj, de kövér vagyok. Párom meg még tett is célzásokat erre. Soha egy egészséges falatot nem ettem, mert mindig a kilók jártak az eszemben. Napokban nézegettem a régi fotókat. Nem azért, de egész csini kis nő voltam.De én ezt akkor nem így érzékeltem. Egy bőröndben felleltem a régi ruháimat. Ámultam, hogy én ezekbe belefértem valaha? Amikor olyan KÖVÉRNEK tudtam magam?

2014. jún. 22. 16:37
 22/31 anonim ***** válasza:
97%

18: "aki ezen kattog, az más szempontból, de ugyanolyan zakkant ám..."

Na ott a pont!

Most őszintén, mit kell ezen problémázni??? Ha valaki kitesz magáról fotót az a baj, ha nem az is. Ha felteszi a gyereket/nyaralási képet/kutyáját az is baj, ha nem akkor azt is hiányolja valaki.

Ha valaki zavaróan túl sok képet oszt meg azt le lehet tiltani, én is tiltottam le rokont mert fél óránként kint volt, hogy éhes vagyok, jaj hétfő, nincs kedvem dolgozni, óóó kedd van, minden egyes hülye nap volt 5-6 posztja. De hogy ki mit tesz fel, sok vagy kevés képet, a kutyájáról vagy a kioperált vesekövéről, ahhoz senkinek semmi köze.

2014. jún. 22. 16:48
 23/31 anonim ***** válasza:
66%

Azért, mert nem tudják, hogy a profilkép mit jelent. A profilkép azt jelenti, hogy "ez vagyok én". Aki a saját gyerekét teszi fel önmaga helyett az az jelenti, hogy olyan mértékben azonosult a gyerekével, hogy a gyereke és a saját ún. énhatárai el vannak mosva. Ő maga egyenlő a gyerekével és az vele. Ő szeretne a saját gyereke lenni, annak a bőrébe bújva létezni. Magyarul: kisgyerek lenni újra.

Mindig nagyon komoly zavarok vannak a háttérben ilyen embernél, és a gyereke nagyon sokat fog szenvedni ilyen anya miatt.

2014. jún. 22. 17:34
 24/31 anonim ***** válasza:
80%

A másik (23-as voltam): "én csak a gyermekemért élek". Ezek az ősanyák. Általában rendíkvül buta nők, akik a peluson és a fakanálon kívül nem látnak semmit. Szűklátókörűek és nincs más témájuk, csak a gyerekük, azzal büszkélkednek.

Ja: és nulla az önbizalmuk általában.

2014. jún. 22. 17:37
 25/31 A kérdező kommentje:
Én is a 23-as gondolatait osztom.
2014. jún. 22. 19:35
 26/31 anonim ***** válasza:
100%

Emlékszem, hogy mennyire zavarónak találtam még gyermektelenként az ömlesztett gyerekfotókat.

Amikor szültem, a lepucolt, felöltöztetett babáról feltettem egy képet, kommentár nélkül. Az ismerőseim nagyobb része tudott a terhességről, aki meg távoli, az összerakta, hogy mit kereshet ott egy újszülött.

Azóta nem tettem fel képet, talán majd fél éves korában, amikor már kicsit jobban lesznek "vonásai".

Persze ezer fotó készül róla, nagyszülők kíváncsiak is rá - nekik egy megosztott mappába töltjük fel, ők tényleg szívesen néznek akár napi 30 fotót is.

Profilképnek viszont nem jutna eszembe a gyereket kitenni. Sőt, magamról se teszek ki olyat, ami nem vállalható mindenki előtt.

Pl sorra jelölnek be a munkahelyemről (nagy multi), ott ciki lenne olyan tartalmat kitenni, ami nem vállalható, ezért a profilkép is ugyanaz, amit régen az önéletrajzokhoz is csatoltam. Bár én azon mosolygok magamban, hogy amikor gyorsan kellett ilyen fotó, felvettem egy blúzt (szó szerint csak azt, mert fürdés után voltam) és egy semleges háttér előtt a férjem csinált rólam igazolványképszerű fotót.

2014. jún. 22. 22:06
 27/31 anonim ***** válasza:
Jó, és ha ilyen akkor neked az miért fáj?
2014. jún. 22. 22:44
 28/31 anonim ***** válasza:
tegnap 16:37: Ez durva, nekem a gyerekkorom volt ilyen. Totál abban a hitben éltem, hogy kövér gyerek voltam, pedig nem. Óvodában magasabb voltam ültömben, mint a többiek (a csoportképen látszik), nem voltam sovány kislány, de kövér sem. Most, hogy visszanézem a képeket, csak bámulok és csodálkozok.
2014. jún. 23. 07:39
 29/31 anonim ***** válasza:
54%

Egy anya magát háttérbe szorítja a gyerekéhez képest, szerintem ez így természetes. Más kérdés, hogy nem kellene fűnek-fának a gyerekről posztolgatni...

Szerintem viszont ennél sokkal rosszabb, amikor valakinek az édibédi kutyuli-mutyulijával vagy cicamicájával van tele az idővonala.

2014. jún. 23. 10:17
 30/31 anonim ***** válasza:

Ezt én sem értem... és igen, megvallom, furcsának tartom és zavar. De nemcsak a gyerek, hanem az autó, filmszereplő, kutya-cica is - ha vki nem akar magáról kitenni vmit, még mindig választhatja azt, hogy nem rak ki profilképet egyáltalán. A gyerekes annyival durvább, hogy itt már 100%-ig látszik, hogy az adott szülő szt ő már csak szülő, már nem nő / férfi / önálló személyiség többé, ha már csak szülőként definiálja magát, és a profilképe, ami arra szolgálna alapvetően, hogy magáról rakjon fel fotót, nem ő maga, hanem a gyereke. Az megint más kérdés, hogy a gyerek x év múlva mennyire örül majd neki, hogy az anyjának ő van a profilján, az osztálytársai cikizik, meg esetleg az üzenőfalon is vissza lehet követni, mikor tette fel anyu-apu a büfizős-magátleevős-meztelenülfürdőzős-hányós fotókat, amik persze teljesen elérhetőek az ismerősöknek...

Az meg elég hülye kifogás, hogy jaj, meghíztam / nem nézek ki jól, inkább berakom a kis Lacikát profilképnek. Majdnem mindenkiről lehet előnyös fotót készíteni, ha mást nem, akkor nem egész alakosat - így legalább a potenciális munkaadók sem teszik félre az embert, és aki keresi, az meg is találja, ahelyett, hogy órákig gondolkozna rajta, hogy a vigyori babás profilképű Tóth Zsuzsi az a Zsuzsi-e, vagy meg sem találná, mert Kovács Mihályné néven van fenn anélkül, hogy odaírná legalább a keresztnevét. De ha mégis így lenne, akkor sem feltétlenül muszáj a gyereket betenni.

2014. jún. 23. 16:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!