Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyukám állandóan a facebookom...

Anyukám állandóan a facebookomat ellenőrzi. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Már lassan nem merek semmit se írni az ismerőseimnek, mert félek, hogy anyukám (miután minden nap megnézi) mindent kiszed belőlem. És azt is tudom, hogy a többi ismerősömnek a szülei sem nézegetik a gyerekük FB-ját. Ha meg megváltoztatom a jelszavam, követeli, hogy állítsam vissza. Próbáltam őt meggyőzni, hogy ne nézegesse állandóan, de nem enged. Tudom, hogy csak védeni akar, de nincs mitől. A barátaimon és ismerőseimen kívül nem beszélek ott senkivel. Valami tanács?

2014. jún. 13. 19:54
1 2 3 4 5
 21/45 anonim ***** válasza:
13%

" mert a mellem az egyetlen, amivel még elégedetlen vagyok. "

Ebből pont az jön le, hogy túlzottan a tökéletességre törekszel. Dolgozz, gyűjtsd össze a pénzt és ha pár éve múlva is meg akarod magad műttetni, tedd meg.

2014. jún. 13. 20:31
 22/45 anonim ***** válasza:
68%
Szerelmi ügy 12 évesen... de aranyos... :D
 23/45 anonim ***** válasza:
55%
És ha csinálnál egy mail címet? És azon írnád a kényesebb témákat? Akkor ahhoz is elkérné anyukád a jelszót? Mondjuk ha az előzményekből kitörlöd, akkor nem látja az új fiókodat sem.
 24/45 A kérdező kommentje:
22. v.: Köszi :)
2014. jún. 13. 20:33
 25/45 anonim ***** válasza:
82%
Az én kisebbik fiam ősszel lesz 14 éves. Kb. két éve van facéja, és már az elején megbeszéltük, hogy néha ránézek. Meg kell hogy mondjam, volt értelme, mert tavaly volt egy nála jóval idősebb srác, akivel a hobbija kapcsán ismerkedett meg, majd kiderült róla - pont a face bejegyzések alapján - hogy a legtöbb szülő már eltiltotta tőle a gyerekét, mert sátánista. Na, ezt pl. másképp nem tudtam volna meg. Egyébként nem nézegetem naponta az oldalát, a csajokkal váltott üzeneteit meg egyáltalán nem nézegetem, de az ilyesmire odafigyelek. Pedig nem egy nehezen kezelhető gyerek, mégis, ez a kamaszkor az, amikor talán jobban oda kell figyelni mint korábban. Szóval anyukád tuti azért nézegeti amiért én, viszont az kicsit túlzás, hogy minden nap, illetve az is, hogy a trágár szavakon kiakad. Én ezeket fel sem veszem, tudom, hogy akkor is így beszélnek egymás közt, ha megfeszülök, ezért fölösleges emiatt feszengeni. De ha néha ránéz, az nem baj, nekem volt, hogy azt is onnan tudtam meg véletlenül, hogy ünneplőt kell vinni másnap. Hozzá kell tegyem, a nagyobbik, 21 éves fiam facéját eszembe sem jut nézegetni, nincs ellenőrzési mániám. Egyébként szerintem ha nem talál rajta semmi érdekeset, akkor anyukád egy idő után megunja, és nem nézegeti majd naponta.
2014. jún. 13. 21:30
 26/45 Őszödi Ferenc ***** válasza:
55%
A fészbuk csak 14 éven felülieknek van. Nem véletlenül. Büdös kölök.
2014. jún. 13. 21:45
 27/45 A kérdező kommentje:

25. v.: Látom, nem vagyok egyedül, aki szerint anyukám túlzásba viszi az egészet.

Őszödi Ferenc: Köszi a tippet, Feri bácsi! Mókás a neved :)

2014. jún. 13. 22:09
 28/45 Harcikacsa válasza:
74%

Most tényleg ezen vitatkoztok ? Mégis melyik világrészen vagy metropoliszban éltek ?

Egyetlen értelmes válasz született, a 18. válaszolóé :)

A facebook egy letűnt világ, már semmi érdemleges eseményt vagy tranzakciót sem képes generálni emberek között .... igazad van 18-as válaszoló, de egy kicsit fokoznám : a baj a kinti világban nem ugyanazzal az eséllyel, hanem hatványozottan nagyobb eséllyel érhet utol egy gyereket.

Még egy nagyon fontos dolog : a gyerek NEM !!!! kevesebb mint egy felnőtt ... a gyerek MÁS mint egy felnőtt ezt ne keverjétek össze pls ! Az ő gondjai, örömei és fájdalmai, sikerei és kudarcai, félelmei és titkai ugyanolyan horderejűek az ő világában, az ő társadalmában mint a mieink a sajátunkban !!! Ha biztonságban akarjuk tudni gyermekeinket, akkor bizalmat építsünk ki velük és legyünk szülőként a legjobb barátai :)

Kedves felnőtt kommentelők ! Csak egy kérdés ... tudjátok mi a különbség a főnök és a vezető között ? Ha igen, akkor értitek amiről beszéltem.

Kedves kérdező ! Szerintem beszélgess anyukáddal többet, fogadd a bizalmadba ... nem azt mondom hogy ne legyenek titkaid ... de beszélgess vele többet közös témákról, semmiképpen se olyanokról ami kettőtök közötti generációs különbséget erősíti ... olyan dolgokról amiből ő is érezheti, hogy nem csak a gyermeke de az egyik legjobb barátja is vagy hidd el, másképp fog reagálni, ha érettebb módon kezeled a kettőtök közötti kapcsolatot :)

Kedves utolsó válaszoló : Ez most valami poén volt ? mert olyan mintha egy humorherold kamasz fiú be akarna szólni egy kisebbnek :D

2014. jún. 13. 22:11
 29/45 anonim ***** válasza:
96%

Megoldás: beszélgess a barátaiddal SZEMÉLYESEN, ne pedig a gépen keresztül! Vagy az már nem "menő"?

Tudod, ha nem anyukád, akkor elolvassa valaki más. Amit a netre írsz, az nem titok. Letörölhetetlen (még ha törlöd is az üzeneteket) és külső személy által is visszakövethető (akkor is ha rendesen beállítod a biztonságot).

2014. jún. 13. 22:45
 30/45 A kérdező kommentje:
29. v.: ez szép meg minden, de kérlek, válassz: Hogy beszélgessek a barátaimmal, ha úgy akarja a sors, hogy ő esetleg egy másik városban van? Két nagyobb lehetőség van: 1. levél (kevés pénzbe kerül, és lassú) 2. elektronikai eszközökkel Ezen belül még néhány lehetőság van: 1. telefon (ami ugyebár nagyon drága) 2. facebook/skype/twitter stb. Igaz, az internetért itt fizetni kell, de ha már alapból van, akkor mi mást ajánlanál? Ja, és igen, iszonyat menő lesz valaki, ha van mersze interneten beszélgetni :D
2014. jún. 13. 23:08
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!