Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek én látom rosszul?

Szerintetek én látom rosszul?

Figyelt kérdés

Anyukámnak elmeséltem öregkori terveimet. (tudom, meg is kell érni)

Annyi lenne, hogy nyugdíj után eladnek mindent, szétosztanám a gyerekeim közt én meg bevonulnek egy otthonba a többi nagyival pletykálkodni. :)

Így nem lennék a gyerekeim terhére, nyugodtan elhetik a saját életüket

Nekem meg nem lenne más feladatom mint néha látogatni őket.

Na erre anyukám kiakadt, először magára vette,majd miután megnyugtattam hogy nem ráccéloztam, azt mondta hogy hülyén gondolkozom.

Szerintetek?

2014. jún. 10. 17:27
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
93%
anyukám 20 éve dolgozik idősek otthonában, én is sokat voltam nála és ő is otthonba szeretne menni, én is :) Nagyon szuper kis lakosztályok vannak már, közel a segítség, programok vannak, társaság. Sok fiatal kimegy külföldre, évi 1-2-szer látogatták az idős rokont...stb...szerintem jobb egy idősek otthona
2014. jún. 10. 18:03
 12/18 anonim ***** válasza:
Ez kedves gondolat, hogy szétosztanád majd a pénzed a gyerekeid között. Férjem nagymamája is úgy volt, hogy öregek otthonába megy, és ő akarta így, de miután bent élt pár hónapot, azt mondta, hogy ő többet oda vissza nem megy, pedig ez még egy elég normális hely. Emellett elveszik a nyugdíjad 80-100%-át a legtöbb helyen onnantól, hogy beköltöztél, és sok helyen a kaás is az övék lehet, ha meghaltál. Általában többen vannak egy szobában, hacsak nem olyan drága helyen vagy, ahol el tudsz intézni egy külön szobát, és ennyi idősen már kemény hozzácsiszolódni egy másik, sok esetben horkoló emberre. Nincs saját fürdőszobád, ami idősek esetében kifejezetten zavaró, férjem mamája például azt nagyon hiányolta. Szóval azért ezt még gondold meg, legalább menj el előtte, és előben nézz meg egy otthont.
2014. jún. 10. 18:19
 13/18 anonim ***** válasza:
*lakás
2014. jún. 10. 18:20
 14/18 anonim ***** válasza:

Nps, akkor először is legyen először meg az amit te nagy boldogan szét akarsz osztani. Majd legyenek meg a gyerekeid akik ezt meg is érdemlik.

Aranyos, hogy ezt te így elképzelted, de hidd el, majd 50 év távlatából máshogy fogod látni a világot. De szívből kívánom, hogy sikerüljön úgy az életed, hogy legyen vagyonod és olyan gyerekeid legyenek akiknek jószívvel adod oda és minden ellenérzés nélkül költözz majd öregek otthonába idegenek közé. :)

2014. jún. 10. 23:04
 15/18 Őszödi Ferenc ***** válasza:

Hol lesz neked nyugdíjad, aranyom?

Az már régen el lett tapsolva.

2014. jún. 10. 23:13
 16/18 A kérdező kommentje:

Oh, köszönöm q válaszokat!

Kedves Ferenc! A remény hál meg utoljára!

Amúgy nem unatkozó tízenéves vagyok, hanem unatkozó veszélyeztetett terhes.

Második gyerek.

Volt szerencsém végignézni, hofy nagyim, bár áldottjó asszony volt, hogyan épült le, stb.

Erre amúgy jó otthonok vannak egy barátnőm nagyijat kísértük, majd látogattuk

2014. jún. 11. 10:09
 17/18 Őszödi Ferenc ***** válasza:
Kedves kérdező, maga nagy tévedésben van. Ugyanis Bruce Willis hal meg utoljára. Boldog babavárást, és utána jó babázást!
2014. jún. 11. 10:21
 18/18 anonim ***** válasza:

Szia! Szerintem nem rossz terv, csak azt nem tudom, mi mindent lesz módod szétosztani a gyerekeid között, mert itt nálunk majdnem egy lakásnyi pénzbe kerül egy apartman egy idősek otthonában, és utána is sokszor a gyerekek segítik még ki anyagilag a nagyikat, mert nem elég a nyugdíj.

Nyugdíjunk szerintem nekünk már nem is lesz egyébként.

Mindenesetre a terved szerintem nem gáz. :)

2014. aug. 9. 18:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!