Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nem engedik a szüleim,...

Miért nem engedik a szüleim, hogy cigizzek? A haveroméknál semmi probléma ezzel!

Figyelt kérdés

Tudom hogy káros, azt is hogy drága, de nem értem miért tiltanak ettől!

A haverom cigizik! Tudják a szüleim. És sokszor mondják, hogy "Remélem nem fogsz te is cigizni, meg nem örülnék neki ha rászoknál!"

Szoktam cigizni a haverommal. A szüleivel együtt mikor ott vagyok! Sose szóltak rám, hogy hűűű ne cigizz!!!

De mégis itthon dugdosnom kell a doboz cigimet el!

Már én is utálom hogy nevetséges, hogy 19 évesen úgy dugdosom a cigit mint egy 14 éves kis taknyos!

Azt mondják, hogy káros, meg csak jót akarnak nekem!

Ezek szerint a haveromnak, akinek apja anyja is cigizik! Kifejezetten rosszat akarnak, hogy még veszik is neki a cigit ha a szülők elmennek a dohányboltba igaz???

Azért nem merem felvállalni hogy cigizek, mert akkkor tuti 0 pénz kapnék innentől, és még egy kólára se lenne pénzem(mert nem dolgozok!!)

Miért tiltanak 19 évesen a cigitől, amikor az én egészségem, úgysem tervezem, hogy életem végéig cigizek, csak fiatalon(csomó rokonom fiatalon évekig cigizett és most már nem) akkor meg miért ne szabadna?

A haveromnak bezzeg sose szóltak a szülei hogy "most már le kéne állnod!"

16 éves kora óta cigizik! Még 16 évesen se tiltották!

Akkor engem mit féltenek 19 évesen?

2014. jún. 8. 13:44
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
64%

@9.

Diákmelőt sokkal könnyebb találni, mint napi 8 órás állást. És több az órabér, mint gyári munkánál, pl. Amíg szövetkezetes voltam, napi min. 3 hívást kaptam, hogy menjek ide meg oda, és sokszor előfordult, hogy nem voltunk elegen egy helyen.

2014. jún. 8. 14:06
 12/22 anonim ***** válasza:
83%

Én amint tudomást szereznék a gyermekem cigarettázásáról, onnantól kezdve olyan, mint zsebpénz, nem létezne. És tenné róla, hogy valóban így legyen.

Kajapénzből sem spórolná meg, mert itthonról kapna szendvicset. Ha elég nagyfiú vagy a cigizéshez, finanszírozd a saját pénzedből! Egy fillért nem áldoznék arra, hogy a gyerekem mérgezze magát, és főleg nem támogatnám benne!

2014. jún. 8. 14:58
 13/22 anonim ***** válasza:
59%
Micsoda egy ostoba kis kölyök vagy te... egy 14 évesnek is több esze van...
2014. jún. 8. 15:13
 14/22 anonim ***** válasza:
70%

Mert szeretnek. Röviden ennyi.

Bővebben: Mert szeretnek és nem akarják, hogy büdös legyen a szád, a bőröd, a ruhád, hogy sárgák legyenek a fogaid, hogy hosszú távon olyan betegségeket okozz magadnak, mint az érszűkület, vagy a rák. Plusz hogy erre az undorító, visszataszító szokásra menjen el a fél fizetésed.

Inkább légy hálás nekik!

2014. jún. 8. 19:44
 15/22 s.laci86 ***** válasza:
Mert nem akarják h megmeredj!!!!!
2014. jún. 23. 18:01
 16/22 anonim ***** válasza:

Mert szeretnek. Mert nem akarják, hogy mérgezd magad.

"úgysem tervezem, hogy életem végéig cigizek" - ez nem így működik, ha olyan könnyen abba lehetne hagyni akkor szerinted miért van akkora igény a nikotin tapaszokra meg a többi dohányzásról való leszokást segítő eszközre? Nagyon sokan nem is tudnak leszokni róla, ettől akarnak megóvni a szüleid.

2014. júl. 1. 09:49
 17/22 anonim ***** válasza:

"Tudom hogy káros, azt is hogy drága"

Ezért.

Oké, 19 évesen már valóban felnőtt vagy (bár agyilag ez most nem tűnt fel, bocsi), de egyszerűen azért, mert nem akarják egyrészt, hogy majd a nagy nehezen megkeresett pénzed harmadát a nikotinfüggésed fedezésére költsd, másrészt meg nem szeretnék azt sem, hogy 30-40 évesen bagószagú, krákogó tüdőrákosként végezd (és olvass utána, a dohányzásnak vannak más hatásai is, nem csak a tüdőt kell félteni tőle.)

Azt meg ugye te sem gondolod komolyan, hogy ha már most ennyire rá vagy függve a cigire, akkor majd sikerül tudatosan megtervezned, hogy meddig fogsz cigizni?

Az meg végképp nem érv a dohányzás mellett, hogy "mert haverjaim 15 évesen már mind cigiztek".

De szerintem feleslegesen írom, mert úgysem fogod megérteni.

2014. júl. 1. 12:25
 18/22 anonim ***** válasza:
Elég ostoba idióta vagy,bocsi :)
2014. júl. 23. 13:54
 19/22 anonim ***** válasza:
Az szüleid pénzéből veszed a cigit. 19 éves vagy,lehetne már saját kersedeted,hogy abból vehess cigit. Engem is zavarna,ha a 19 éves gyerekem tőlem kunyerálná a cigire valót.
2014. júl. 23. 16:03
 20/22 anonim ***** válasza:
A 3. válaszolónak 100%-osan igaza van. Ha ők tartanak el, igenis beleszólhatnak, hogy mire költsd a pénzt. Ha ennyire komoly nagylány/nagyfiú valaki, tessék, menjen el dolgozni, keresse meg magának a pénzt, aztán azt arra költi, amire akarja. Addig "kuss" a neved.
2014. júl. 23. 20:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!