Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nem engedik a szüleim,...

Miért nem engedik a szüleim, hogy cigizzek? A haveroméknál semmi probléma ezzel!

Figyelt kérdés

Tudom hogy káros, azt is hogy drága, de nem értem miért tiltanak ettől!

A haverom cigizik! Tudják a szüleim. És sokszor mondják, hogy "Remélem nem fogsz te is cigizni, meg nem örülnék neki ha rászoknál!"

Szoktam cigizni a haverommal. A szüleivel együtt mikor ott vagyok! Sose szóltak rám, hogy hűűű ne cigizz!!!

De mégis itthon dugdosnom kell a doboz cigimet el!

Már én is utálom hogy nevetséges, hogy 19 évesen úgy dugdosom a cigit mint egy 14 éves kis taknyos!

Azt mondják, hogy káros, meg csak jót akarnak nekem!

Ezek szerint a haveromnak, akinek apja anyja is cigizik! Kifejezetten rosszat akarnak, hogy még veszik is neki a cigit ha a szülők elmennek a dohányboltba igaz???

Azért nem merem felvállalni hogy cigizek, mert akkkor tuti 0 pénz kapnék innentől, és még egy kólára se lenne pénzem(mert nem dolgozok!!)

Miért tiltanak 19 évesen a cigitől, amikor az én egészségem, úgysem tervezem, hogy életem végéig cigizek, csak fiatalon(csomó rokonom fiatalon évekig cigizett és most már nem) akkor meg miért ne szabadna?

A haveromnak bezzeg sose szóltak a szülei hogy "most már le kéne állnod!"

16 éves kora óta cigizik! Még 16 évesen se tiltották!

Akkor engem mit féltenek 19 évesen?

2014. jún. 8. 13:44
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
86%

Jó nagy hülye vagy. A cigi nem jó semmire és full káros.

Megértem, ha nem szeretnék a szüleid, hogy mérgezd magad.

2014. jún. 8. 13:47
 2/22 anonim ***** válasza:
88%
Te tényleg ostoba vagy.
2014. jún. 8. 13:50
 3/22 anonim ***** válasza:
99%

Az a te dolgod, ha cigizel, csak az nem a tiéd, hogy a szüleid mire adnak neked pénzt. Mivel írod, hogy saját kereseted nincs, akkor miért ne mondhatnák meg a szüleid, hogy az ő pénzüket mire ne költsd?

Majd ha külön élsz vagy nem külön, de saját magad keresed meg a cigire valót, akkor nyilván örülni nem fognak, de nem fognak beleszólni sem!

2014. jún. 8. 13:53
 4/22 anonim ***** válasza:
99%

19 évesen hogy lehetsz ennyire "egyszerű"?

Miért is kéne tapsolniuk hozzá, hogy mérgezed magad?

A te egészséged, valóban. Természetesen nem tilthatják meg neked, hogy dohányozz, de pénzt nem kötelesek adni rá és azt is teljes joggal korlátozhatják, hogy az ő házukban rágyújts!

2014. jún. 8. 13:53
 5/22 anonim ***** válasza:
95%
A cigi 19 évesen is ugyanolyan káros, mint 16 vagy 14 évesen. Ettől függetlenül felnőtt vagy, azt csinálsz, amit akarsz. Ha cigizni akarsz, cigizel, a szüleid nem akadályozhatják meg. Menj el dolgozni, és akkor biztos nem lesz gond az ellátmánnyal. Úgyis itt a nyár, keress valami diákmunkát.
2014. jún. 8. 13:54
 6/22 anonim ***** válasza:
96%

Mert talán az ő pénzükből veszed és nem a sajátodból????

Én is dohányzom nem arról van szó, de nem voltam felháborodva azon, hogy 23 évesen gyújtottam rá otthon először az anyámmal.

Kicsit gondolkozz el azon, hogy ha szüleid pénzére vagy utalva, akkor miért kell még nekik megfelelned. Ha ez nem tetszik, nyugodtan elmehetsz dolgozni, költözz el és dohányozz.....

Ilyen hozzáálással meg megnézem majd azt a hű de nagy akaraterőt, hogy leszokj évek múlva...

2014. jún. 8. 13:55
 7/22 anonim ***** válasza:
96%

19 évesen tényleg ilyen kevés eszed van? Te ezt csak azért csinálod hogy lázadhassál a szüleid kérése ellen. Ebből a gyerekek többsége kinő 12 évesen.

"Azért nem merem felvállalni hogy cigizek, mert akkkor tuti 0 pénz kapnék innentől, és még egy kólára se lenne pénzem(mert nem dolgozok!!) " Akkor dolgozzál. Bocs, hogy a szüleid nem szeretnék hogy a pénzüket arra költsd hogy károsítsd az egészséged.

Ne apuciéktól lejmold a lóvét, hanem ha ilyen nagylegény vagy, akit nem lehet megállítani a cigizéstől, akkor keresd meg rá a pénzt! Majd mindjárt a szüleid lesznek rosszak mert nem vesznek a pici kisfijúúnak cigit.

2014. jún. 8. 13:58
 8/22 anonim ***** válasza:
94%

Az ilyeneknél remélem, hogy csak béna kamukérdés, mert ilyen szintű ostobaság nem létezhet.

Talán ha annyira felnőtt vagy, hogy nem ugathatnak bele az őseid, akkor költözz el, keresd meg a cigidre valót, aztán szembesülj vele, hogy milyen nehéz is a leszokás. Nehogy már a szüleid még támogassák is a hülyeségedet... az, hogy a haverod meg a családja mit csinálnak, nem a te dolgod.

2014. jún. 8. 13:58
 9/22 anonim ***** válasza:
26%

Itt több dolog is bibis.

1. A szüleid naivak, azt hiszik, hogy ha mondogatják a szövegüket, akkor majd te nem fogsz bagózni.

2. A te "bezzeg" dumád, a haverod szüleiről nevetséges. Mint egy kis pisis. Én is szoktam irigy lenne pl. módosabb ismerősökre, mégsem verem a nyálamat, hogy "bezzeg".

3. Ha eddig is kaptál zsebpénzt (fix összeget), akkor nem értem miért korlátoznának ebben, ha cigire költenéd. Valahogy úgyis szereznél rá zsét, ha másképp nem, hát illegálisan...

4. Sok kommentelő készpénznek veszi az állásokat. Nem így megy ez, 2014, Magyarország, hahó. Még átlagos munkások is alig lelnek néha melót, pláne nem diákok...

Ja és én nem cigizek, rühellem, de ezt a "csak tégedet óvlak" felfogást sem értem a szülőktől. Vagy egy szar alak lesz így az illetőből, aki hazudozni fog vagy rühellni fogja a szülőket, mert ennyit nem engedtek meg neki.

19/F

2014. jún. 8. 14:01
 10/22 Napéjegyenlőség ***** válasza:
94%

Azért tiltják így 19 éves korodban is, mert még mindig kis taknyos vagy, ha nem látod be, hogy igazuk lehet.

És azért, mert hagyják a haverodat cigizni, még nem jelenti azt, hogy jó szülők. Ők se láttak még dohányos tüdőt, se tüdőrákban haldoklót. Te sem vagy képes felfogni, hogy milyen kárt tesz benned. Tudatlanság..

Szóval a szüleid azért tilthatják, mert tudják, hogy méreg, meg olyan a családi dinamikátok. Az én szüleim farkak voltak, és asszisztáltak minden hülyeséghez, és hagyták, hogy a fontos dolgokat leszarjam, de szerencsére, nekem még időben megjött az eszem, hogy ne csesszek el mindent fiatalon.

Ha érdekel a véleményem, inkább tanulj tovább, és tedd jobbá a bolygó lényeinek életét, vagy csak a tiédet úgy, hogy másokét nem teszed tönkre, és akkor már jók is vagyunk, ahelyett, hogy ezen görcsölsz, hogy nem hagynak cigizni a szobádban..

2014. jún. 8. 14:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!