Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti mit szólnátok, ha a lányoto...

Ti mit szólnátok, ha a lányotok háztartásbeli lenne? Próbálnátok lebeszélni róla? Elmondanátok a véleményeteket, beleszólnátok?

Figyelt kérdés
2014. jún. 5. 19:40
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
93%

Nem szólnék bele. Ha tanul, nyilván valamilyen céllal tanul, tehát valahogy profitálni akar belőle. Ha így akarná leélni az életét, azért akkor megpróbálnám rábeszélni, hogy azért próbáljon meg valami jövedelemhez jutni mellette, esetleg gazdálkodjon, vagy bármi, hogy ha bármi probléma adódik, ne kelljen kapkodni, hogy kap munkát, vagy sem, legyen mihez nyúlni.

Amúgy magával azzal, hogy valaki háztartásbeli, semmi gondom. Meg sokkal érdekesebben, kreatívabban el lehet tölteni az időt, ha az ember nem valami unalmas munkahelyen görnyed. De valamiből élni kell és egy kereset sokszor nem elég, ha elég is, a mai világban előfordulhat, hogy megszűnik az az egy kereset.

Ha erre megvannak a kellő tartalékok, ha van valami, amihez ilyen esetben tud kezdeni a család, akkor oké.

2014. jún. 5. 20:16
 12/33 A kérdező kommentje:
Amikor leérettségizett, a család nem tudta megoldani az egyetemet/főiskolát anyagi okokból. Elment dolgozni, munka mellett szakmát tanult, elköltözött otthonról.
2014. jún. 5. 20:21
 13/33 anonim ***** válasza:
24%

Miért nem levelezőre megy, szeri gyerekek mellett egy fizetésből élni nagy luxus, és leginkább veszélyes.

.

2014. jún. 5. 20:25
 14/33 anonim ***** válasza:
93%
Szerintem a megalázó alatt azt értette egy válaszadó, hogy nem szerencsés, ha egy nő ki van szolgáltatva a másiknak az anyagiak miatt. Ez sok esetben okozott már gondot, mert valahol azért a férfiak nagy többsége nem értékeli a nők otthon végzett munkáját. Kivételek persze mindig vannak, de nem ez a jellemző. Az anyagi kiszolgáltatottság sohasem jó. Évek telnek el így, és bizony, ha majd dolgozni akar egyszer elmenni, a legtöbb helyről elküldik, mert hiába tanult, nincs gyakorlata. Beleszólni nem szabad, de nyugodtan beszélgethetsz vele, hisz az anyukája vagy:) Én nem vállalnám fel azt, hogy a tanácsomra mást csinál, mint amit szeretne, és később ezt a fejemhez vágná...mert a gyerekek döntő többsége megteszi. Te akartad! Te mondtad!...Nem éri meg:)))
2014. jún. 5. 20:39
 15/33 A kérdező kommentje:
Gyakorlata van, hiszen régóta dolgozik és most azt tanulná amiben eddig is dolgozott.
2014. jún. 5. 20:45
 16/33 anonim ***** válasza:
97%

14#-es vagyok:)

Ha így áll a helyzet, akkor had' szervezze úgy az életét, ahogy ő jónak látja. Viszont egy igazi anya-lánya dumcsi az nagyon jó lehet, és az esetleges kétségeid is elmúlnának...nem?:)

Sok sikert, nekem úgy tűnik hogy okos, értelmes lányod van. Az anyai aggódás meg sohasem szűnik meg, igaz?:)))

2014. jún. 5. 20:48
 17/33 anonim ***** válasza:
14%
Lebeszélném, mert teljesen a pasitól függene. Ha nem dolgozik, nem lesz semmi tapasztalata és ha neadjisten elválnak, sehova nem fog kelleni. Még fiatal pályakezdőként is elég nehéz, nemhogy úgy, hogy 40 éves és még egy napot nem dolgozott.
2014. jún. 5. 20:52
 18/33 anonim ***** válasza:
43%
Attól függ mit tanul és mekkorák a gyerekek. Ha pl. van kettő 3 éven aluli gyerek, akkor nem szólnék, de ha már mindegyik minimum ovis akkor már nem kéne otthon ülni. Viszont ha valami olyasmit tanul amit csak nappalin lehet és nagy valószínűséggel el tud helyezkedni vele (pl. orvos) akkor semekkora gyerek mellett se szólnék. Viszont ha a karakószörcsögi főiskola büfé-ruhatár szakján tanulna, akkor az nem tetszene. És a legfontosabb, hogy a véleményemet csak akkor fejteném ki, ha kérdezi, mert ha én nem tudtam támogatni a továbbtanulásban, nehogy még én beszéljek ellen amikor itt a lehetősége amit én nem tudtam megteremteni neki.
2014. jún. 5. 21:27
 19/33 anonim ***** válasza:
46%
Nagyon nem örülnék neki, azért, mert ezáltal kiszolgáltatottá válna. Sajnos manapság az anyagi függőséget egy nő sem engedheti meg magának.
2014. jún. 5. 22:04
 20/33 anonim ***** válasza:
59%
Én nem nézném le, de egy dolog miatt aggódnék, és meggondoltatnám vele a dolgot: így teljesen kiszolgáltatja magát egy embernek... ha a férje úgy gondolja, hogy megunta, akkor ott marad, akár gyerekkel a nyakán, munkatapasztalat nélkül; ha a férfié a lakás, az ő pénzén veszik a cuccokat, akkor egy garas nélkül...
2014. jún. 5. 22:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!