Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyukám megvert engem! MIT...

Anyukám megvert engem! MIT tegyek?

Figyelt kérdés

Anyuval és Apuval élek.Semmi gondunk nem volt mostanáig.Két here anyám megvert mert hármas lettem irodalomból.Nem vagyok rossz tanuló,4-5ös kategória.Amikor megtudta hogy hármas vagyok,lehülyézett,lesunyizott,és elmondta hogy elcsesztem az életem.Azóta megvon tölem mindent,nem enged semmit,még a laptopomat semi használhatom,ezért írok telefonról.Mindig negatív hozzám.Apámmal nincsenek jóban,hetente üvöltöznek.Már öt évesen is én csitítgattam öket.Kérlek segítsetek!

13/F

2014. jún. 1. 12:57
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:
34%

A kérdezőnek laptopja és okostelefonja van 13! évesen. Ezek ellenére annyira nem hajlandó, hogy leüljön tanulni vagy legalább odafigyeljen, mert bizony irodalomból nem nagy kaland összeszedni egy négyest. Lehet, hogy nem kellett volna úgy megvernie az anyjának, de egy pofon simán kijárt.

Kérdező, ne tegyél úgy, mintha egy bántalmazott, lelki terrorban tartott gyerek lennél. Az anyád próbál nevelni, talán nem helyes módon, de ez van.

2014. jún. 1. 14:28
 32/36 anonim ***** válasza:
63%

Ti is itt szidjátok a gyereket, mert egyszer rossz jegyet vitt haza. Én sose értettem az ilyen szülői hozzáállást. Mondhatta volna azt is, hogy jól van kisfiam, de szedd össze magad, mert nem leszünk jóban, akkor most 1 hétig nincs gép. Ehelyett megverte.

Egyik osztálytársamat is állandóan piszkálták a jegyei miatt, ha egyszer nem 5-öst kapott, hanem 4-est akkor tök ki volt bukva, hogy mi lesz otthon, pedig őt csak verbálisan bántották. Ennek eredménye az lett, hogy totál stresszes volt már 13 évesen, sokat betegeskedett az idegtől, mert jajj, mi lesz ha nem lesz kitűnő.

Szólj az osztályfőnöködnek, hogy anyád ver, aztán majd kitaláljátok a hogyantovább-ot.

2014. jún. 1. 15:44
 33/36 anonim ***** válasza:
41%

Szólsz ófőnek, hogy baj van, és apádnak és apukádat megkéred, hogy kísérjen el téged a legközelebbi gyermekpszichiáterhez. Nagyon ideje volna!

Anyádtól pedig váljon el, minél előbb (már így is alaposan tönkretettek téged), és amikor a válóper megy, akkor jelentsd ki, hogy apáddal akarsz élni. 13 éves vagy, mire lezajlik a válás legalább 1 év eltelik, biztosan figyelembe veszik az akaratodat.

2014. jún. 1. 17:22
 34/36 A kérdező kommentje:
Köszönök mindent!
2014. jún. 1. 18:31
 35/36 anonim ***** válasza:
58%

Megrázónak mindenképp megrázó élmény (szerintem). Ha egy felnőtt ember valakitől pofont kap (mondjuk a parkolóban, mert kicsit megnyomta az előtte álló kocsiját), akkor a felnőtt azt még hónapok, évek után sem felejtené el, és ebben keveset számít az, hogy hibás volt-e benne, vagy sem. Ami meg a gyerekeket illeti, hazánkban 2005 január 1 óta egyébként nemcsak a bántalmazás tilos, hanem a testi fenyítés is (önmagában is, akkor is, ha nem bántalmazás keretében adják). Svédországban, Magyarországon és a legtöbb európai államban a pofont nem különböztetik meg a testi fenyítés egyéb formáitól. Szóval én a kérdésedet korrektnek és pontosnak érzem, szerintem jól fogalmazol, nincs benne csúsztatás.

,,Ütlegelt, pofont is adott''

szerintem ha a légkör is rossz a családban, és még ,,ütlegelés'' is van, az mindenképpen nagy baj. Főleg ha érezni lehet, hogy a szülők között is baj van, heti üvöltözések.

Egy hármas jegy *önmagában* nem baj, a baj inkább az, hogy rossz családi légkörben a tanulás is nehezebb, főleg majd felső osztályban, mert sok tantárgy olyan, hogy nemcsak tanulni kell, hanem ötletesség is kell hozzá (matek), és ha a szülők veszekednek, akkor az ember rosszul érzi magát, és úgy inkább csak betanulni tudja az anyagot, az viszont néhány tárgyhoz nem mindig elég.

Szerintem is jó lehetne felnőttekkel beszélni, ha van olyan akivel beszélgetni lehet. Meg ha névtelenül könnyebben tudod elmondani a részleteket, itt is megpróbálhatod, ingyen is van

[link]

ezt úgyis bármikor le tudod tenni, még csak bemutatkozni sem kell, mert épp az a lényeg, hogy ezek direkt ilyen névtelen vonalak.

A pszichológus is jó ötlet szerintem, mert ha baj van a családban a felnőttek között, akkor esetleg tud segíteni, mi lenne Számodra a legjobb.

2014. jún. 2. 10:17
 36/36 anonim ***** válasza:
91%

Az elet nem egy 1 kuzdelmes dolog. Sok-sok pici/kozepes/nagy kuzdelembol all. Az, hogy 3-ast kaptal az nem jo, de egyaltalan nem is tragikus.

Figyelj!

Kudarcaim:

-Judoztam vagy 8 evet es soha nem birtam megnyerni egyetlenegy versenyt sem. Mindig volt egy jobb.

-17 evesen azt tanacsoltak: "Inkabb ne legyek autoszerelo"

-az elso kresz vizsgamom megb..tak

-elso evben az egyetemen kibuktam

-az utolso evben az egyetemen magantanarhoz kellett jarnom, mert ali tudtam osszehozni egy kozepfoku nyelvvizsgat. Aztan osszejott 3-jara 61%-kal!

Sikerek:

-Judoban tobbszoros magyar/rangsor bajnok dontos voltam. Nemzetkozi legjobb eredmenyem 3.

-Amiota meg van jogsim es hasznalom. kb 20 eve: nem okoztam balesetet

-amikor azt ajanlottak, hogy ne legyek autoszerelo, gondoltam megprobalok programozo lenni. Jobban is erdekelt.

-amikor kivagtak az egyetmrol, akkor ujra felveteliztem. Matekbol 90% folott irtam meg a felvetelit, fizikabol 100%-ra.

-ma 2 diplomam van BME es BKE

-nemetbol meg mindig "csak" kozepfokum van, mert tavaly a felsofok nem jott ossze. Viszont 4 eve nemet kornyezetben elek mondatni problemamentesen. Mar a Dialektet is ertem.

-van csaladom 2 gyermekkel es programozokent osszehoztam most mar egy hitelmentes csaladi hazat.

Szoval az elet nem csak jobol all! A kudarc szerves resze az eletnek. Szukseges, hogy kesobb meg jobb lehessel. De a padlorol fel kell tudni allni. Ugyhogy az, hogy egy 3-as miatt elrontottad az eleted, az azert baromi eros tulzas volt Anyukadtol!!! Nem kell ezt tulstresszelni. Fekudj jobban ra arra a tantargyra, aztan hadd szoljon.

Amugy egy szem gyermek vagy?

2014. jún. 2. 11:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!