SOS! Fogom tudni szeretni a babát?
Hogy mondhatjátok azt, hogy igen? Nemrég volt itt egy nő, aki bevallotta, hogy nem tudja szeretni a gyerekét; neki is azt mondtátok volna, hogy jaj, majd felszabadulnak a hormonok.
Kérdező, senki nem tudja. Lehet, hogy igen, lehet, hogy nem.
Nekem két ismerősöm is volt így, a terhesség alatt, szinte a hátuk közepébe se kívánták a babát, egyikük várta a változást, a másikuk örökbe akarta adni, de amint megindult a szülés, megváltozott teljesen a hozzáállásuk és azóta is annyira szeretik a gyereküket, hogy jobban vigyáznak rá, mint bármelyik más szülő. Szóval szerintem simán változhat.
Amikor megszülöd, meg mikor a kezedbe adják, sokminden fog ám változni benned.
Most még csak tudod hogy terhes vagy de nem érzed.Ha jol számolom nagyon az elején vagy még.
adj még időt magadnak hogy feldolgozhatsd hogy anya leszel,aztán a többi elválik.előre senki nem tudja mi lesz.
Milyen szerető párod van, rád eröltet valami olyat, amit nagyon nem akarsz, jó fej, nagyon..
Csak remélem, hogy fog változni, a babának szeretetre van szüksége, amit valószínűleg tőled vagy nem kap meg, vagy már későn.
Szerintem a helyzet jobb, mint amilyennek látszik. Ha tényleg nem tudnád szeretni, nem gondolkodnál a kérdésen és nem írtál volna ide.
Aggaszt tehát, hogy egyelőre nincsen érzelmi azonosulás. Ha megnyugtat, sokan még tervezett babák esetében is berezelnek, kételyek között élnek, visszatáncolnának, és még ez is érthető. Hát még a te helyzeted.
Nekem úgy tűnik, a nyitottság, az elhatározás, a szándék részedről adott. Ne szabj magadnak határidőket! Semmilyeneket! Ott lesz majd egy kisbaba, aki teljesen ártatlan, akinek te vagy és te is leszel a minden, aki az összes erőfeszítésedet - ami rengeteg - előbb-utóbb a maga csodálatos módján viszonozza, aki megkülönböztetett szeretettel fordul majd feléd. Az sem baj, ha neki adod meg a kezdő lépés megtételének lehetőségét. Hogy ő szeretni fog téged, nem kérdés. Mint ahogyan a részedről erre adott válasz sem lesz az, még akkor sem, ha nem azonnali.
Sok sikert, türelmet magadhoz és a babádhoz, és nyitott szívet kívánok neked! Hidd el, anyának senki sem születik, mindenki, aki gyermeket vállal, azzá VÁLIK.
Szeretettel gondolok rád.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!