Szerintetek rossz szülő vagyok, hogy az egyik gyerekemet kevésbé szeretem, mint a másikat?
Agresszív esetleg a fiad is? Kövezzetek meg,de ha ilyen terrorista tipus lenne az egyik gyerekem, lehet,hogy kevésbé szeretném ,mint a többit.
nem minden a nevelésen múlik . Vagy talán őt máshogy kellett volna,mint a többi gyerekedet,de mindenki hibázik,és nem lehetett tudni mi lesz belőle.
Azt kellene elárulnod,hogy a fiad viselkedése milyen,van e okod csalódottságra,haragra felé.Tehát agresszív,érzéketlen,stb ? Vagy csak domináns,uralkodó tipus. Ilyen van,de ez nem feltétlenül negatív.
Ezt semmi esetre sem lehet annyival elintézni, hogy nem lehet 2 gyereket egyformán szeretni: ebben az esetben mindkét gyerek felé egyformán erős a kötődés, csak éppen másért: pl. az egyiket azért szeretem, mert vidám, cserfes, a másikat pedig azért, mert melegszívű. Ez normális, hiszen a szeretet megoszlik egyenlő arányban, csak máshogy.
A te eseted egyértelműen nem normális, mert súlyos kötődési zavar áll fenn. Értek a pszichológiához, mert a tanulmányaimat részben átfedte, de azt látatlanban nem tudom megmondani, mi ennek az oka nálad: ezt szakemberrel kell feltárni, már csak azért is, mert különben a gyerek sérül, méghozzá helyrehozhatatlanul, ha nem éli át a kölcsönös anya-gyerek kötődést. Az anyához fűződő kapcsolatunk az első igazi mély, intim kapcsolatunk és ez a mintázat adja meg a későbbi kötődéseik alapját: barátságok, szerelmek, és a leendő gyermekeinkhez való egészséges kötődést biztosítja. Mindenképp fordulj szakemberhez, mert ez ennek fényében nagyon káros lesz a gyerekre nézve.
arra nem gondoltál, hogy valahol nem véletlen a hasonlóság
hogy nem véletlen hogy emlékeztet, hogy "megint" az életeben van?
talán ő segtene neked abban, hogy megtanulj megbocsátani(nem apád miatt, hanem magad miatt, mert a harag csak a te lelked nyomja)megtanulj elengedni, megtanulj felszabadulni a múlt nyomasztó terhe alól?
a gyermekben az örömed kell megtalálnod.
de gondolom vagy annyira elfogult, hogy fel sem veszed amit írtam.
de az már rajtad múlik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!