Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek rossz szülő...

Szerintetek rossz szülő vagyok, hogy az egyik gyerekemet kevésbé szeretem, mint a másikat?

Figyelt kérdés
Egyszerűen így érzek...
2014. máj. 23. 23:52
1 2 3 4 5 6
 11/54 anonim ***** válasza:
75%

bocsi,azt hittem,hogy valami bonyolultabb...

Te neveled a gyereket,te tudod is alakítani őt!

2014. máj. 24. 00:37
 12/54 anonim ***** válasza:
52%

Ezt ha nem is mondod ki, de a gyereked erzi es ez nagyon rombolóan hat ra, ez a nem kimondott visszautasitas

Ennel jobb az örökbefogadas

En kiköpött apam vagyok, apam hazudozo nözö en meg egy monogam nö, akinek a becsulet minden .... Pedig kulsöre olyan vagyok

2014. máj. 24. 00:46
 13/54 anonim válasza:
86%

Nem vagy te attól rosszabb hogy így érzed. Az érzéseiről senki sem tehet. Van hogy nem működik a kémia egész egyszerűen két ember között...ez szülő-gyerek kapcsolatra is igaz lehet. A másikat jobban megérted, bizonyára jobban hasonlít a személyisége a tiedhez, vagy akár mert külsőleg jobban hasonlít rád mint amelyiket kevésbé szereted. Meg még ezer más oka lehet.

Egy a lényeg! Ezt SOHA egyikük se vegye észre. Igazságosan kell bánnod a gyerekeiddel, ha kettő van, ha húsz van egyaránt. Ez így korrekt. És mindenben. Komoly személyiségzavart, kisebbrendűségi komplexust, rosszabb esetben devianciát okozhat ez a kevésbé szeretett gyerekednél, azt meg nyilván te sem akarod.

Nekem sok fájdalmat okozott és sokszor esett rosszul hogy anyám az öcsémet preferálta kivétel nélkül mindig. Ha nekem volt igazam akkor is. Bántott a dolog és igazságtalannak tartottam, most felnőttkoromra eljutottam oda hogy már nem érdekel, csak azért meséltem el a személyes tapasztalatomat hogy lásd, ez milyen lélekromboló tud lenni.

2014. máj. 24. 01:05
 14/54 anonim ***** válasza:
83%
Külsőre hasonlít vagy személyiségben? Egyébként ha ezt magadban nem tisztázod, akkor hiába próbálsz egyenlően bánni velük (ugyanannyi csoki, ugyanannyi ajándék karácsonyra stb.) ha a gyerek érzi, hogy nem szereted, márpedig érezni fogja. Tudom, mert a saját bőrömön tapasztaltam/tapasztalom meg. Anyukám mindig is sokkal jobban szerette a testvéremet, mint engem. Hiába kaptam meg ugyanazt mint ő, sőt talán anyagiakban még többet is, talán még gondoskodásban is (mivel lisztérzékeny vagyok anyukámnak sokkal jobban oda kellett figyelnie rám ilyen szempontból), de azt mindig is éreztem, hogy engem kevésbé szeret. Elég komoly elköteleződési és önbizalom problémáim lettek, de nem mondom, hogy feltétlenül emiatt, mert ezt nem tudhatom, de úgy érzem ez is szerepet játszhatott. Szerintem mindenképpen szakemberhez kéne fordulnod, mert neked is jobb lenne és a gyerekednek is.
2014. máj. 24. 05:22
 15/54 anonim ***** válasza:
39%

Mégis csak igaza volt annak a kérdezőnek, aki szerint nem szabadna mindenkinek gyereket szűlni!

"Nem szeretem a gyerekemet, mert hasonlít valakire"

Tudod kérdező, te is nagyon hasonlítasz VALAKIRE!

Szegény gyerek, meg van áldva egy ilyen "anyával"

Egyébbként hol azt írod, hogy kevésbé szereted, hol meg azt, hogy egyáltalán nem szereted!

Igen, nagyon, nagyon rossz "szülő" vagy!

2014. máj. 24. 07:26
 16/54 anonim ***** válasza:
72%
Próbáld meg nem éreztetni vele. Engem is kevésbé szeretett anyukám mint a tesóimat. Azt hittel először hogy csak azért ilyen velem mert én vagyok a nagylány akinek már feladatai vannak. A mai napig ha aranyos gyerekkori történetet mesél, mindíg a hugaimról mondja, és ha negatívat mindíg rólam. Ne keserítsd meg a gyereked életét, mert neki Te vagy az egyik legfontosabb pillére az életében. Ha még iskolás vagy ovis te vagy számára a biztonság. A veled való viszonyát fogja számára visszatükrözni az egész élete. Ha nem fogadják el kiskorban , tudat alatt olyam munkatársakat és társat fog befonzani aki szintén így áll hozzá. Nagy a te felelősséged rajta. Ajánlom hogy menj el kinezológushoz aki kioldja azokat az érzéseket belőled amikkel egymagad lehetetlen megbirkóznod.
2014. máj. 24. 08:09
 17/54 anonim ***** válasza:
75%

Néhány dolog:

1) Az, hogy másképp viszonyulsz a kettőhöz (például az egyiket kényezteted, a másikkal szigorú vagy) elég gyakori jelenség. A másodikkal mindenki elnézőbb. Ezért ne foglalkozz azzal, hogy a környezet erre mit mond.

2) Az egyik fiú, másik lány? Vagy fiúk/lányok?

2014. máj. 24. 08:41
 18/54 anonim ***** válasza:
85%
Önmagában ezért nem. En nem hiszek abban, hogy ket gyereket egyformán lehet szeretni. Pont ugyanúgy, ahogy a szuleinket/barátainkat se szeretjük egyformán. Az viszont baj, ha ezt eszre is veszik.
2014. máj. 24. 08:45
 19/54 anonim ***** válasza:
47%

"rossz szülő vagyok, hogy az egyik gyerekemet kevésbé szeretem, mint a másikat?"

"Hogy miért nem szeretem az egy rossz gyerekkori élményemmel kapcsolatos"

"azért nem szeretem, mert hasonlít valakire"

Midhárom idézet tőled való. Most akkor kevésbé szereted, vagy nem szereted!

Igen, az alapján amit eddig leírtál, ROSSZ SZÜLŐ vagy!

2014. máj. 24. 08:50
 20/54 anonim ***** válasza:
54%

Nem értem, hiszen belőled van, te hoztad világra. Sürgősen menj pszichiáterhez! Komolyan! önző vagy

! Gyereknek gallyra vágod az életét. Csak magaddal foglalkozol, a saját érzéseiddel, és az övéi? Ahelyett, hogy örülnél, egészséges gyereked van, jó dolgodban nem tudsz mit csinálni. Miért nem tudsz boldog lenni?

2014. máj. 24. 08:50
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!