Szerintetek rossz szülő vagyok, hogy az egyik gyerekemet kevésbé szeretem, mint a másikat?
Ne foglalkozz fenti okostojásokkal, akiknek gyereke sincs gondolom.
Jó szülő vagy, mert foglalkoztat a kérdés.
De az jó ötlet, hogy menj el pszichológushoz.
Két fiam van, el sem tudom képzelni, hogy ne ugyanolyan intenzitással szeressem őket, pedig külsőre - belsőre nagyon különbözők.
Te legalább felismerted, hogy ez a helyzet és feltételezem, javítani akarsz a dolgon. Sose késő, de tényleg muszáj ezen változtatni, ha azt akarod, hogy boldog, kiegyensúlyozott ember váljon a gyermekedből. Szegény abszolút nem tehet róla, hogy kire hasonlít, ne büntesd őt ezért!
Nem lehet, hogy a büszkeséget kevered a szeretettel? Pl. ha az egyik gyereked drogos, a másik egyetemista, egyértelmű, melyikben csalódsz, és melyiket "szereted inkább", vagyis csak úgy tűnik. Az egyik beigazolta a terveidet, céljaidat, a másik nagyon nem, a másik a nevelés csődje, míg az egyetemista a sikered, a te sikered is.
Tudom, hogy esetedben ez nem ilyen példa, de szerintem gondolkodj el ezen kicsiben! (a válaszokat nem olvastam)
A kérdés az hogy mennyire mutatod is ki hogy nem szereted.
nálunk a családban - de még a rokonságban is - látszott hogy a szülőknek volt egy kedvenc gyereke. Nálunk anyámnál ez a bátyám volt, ellenben engem a nagyszülők szerettek jobban.
Persze nem úgy kell elképzelni hogy ha elestem még kétszer belém is rúgtak, csupán ha a bátyám füttyentett anyám már ugrott (mert neki gördeszka kell, vagy görkori, vagy papír sárkány vagy éppen ilyen gyüjtheti szivacs helikopter) addig én nem voltam így elkényeztetve. És ez a mai napig így van (ha megyünk hozzájuk vendégségbe neki mindent az asztalra tesz, nekem meg "hát tudod hol a helye".
És a büntetések is hasonlóképpen mentek, a bátyámnak szabad volt haza hozni rossz jegyet, nekem nem - mert egy lánynak jól kell tanulnia- és a büntetés betartásában is szigorúbbak volt.
Ennek ellenére nem lett semmi bajom, az egyik ismerösöméknél ott sokkal durvább volt a helyzet, a srácnak komoly pszihés gondjai is lettek emiatt - meg anyagi miután vágyik az anyai szeretetre ami miatt megfelelési kényszer is kialakult benne, így az anyja két szép szaváért 3 hitelt is hajlandó volt felvenni
Nem tudom, hogy egyesek miből képzelik, hogy egy másik emberrel kioktató hangnemben beszélhetnek. Ide nyilván azért jöttem, hogy segítség kapjak, és nem leb.szást várok. És azért foglalkozom magammal mert zavar, hogy ez van, és szeretnék változtatni. Nem csak a fiamnak lehet rossz, hanem nekem is.
Amikor fiatal voltam(most 36 vagyok) az apám rengeteg szemétséget tett velem. Mindent amit eltudtok képzelni, bántott is és nem csak szavakkal, terrorban tartott. Aztán elmenekültem otthonról amikor már nagyobb lettem. Örök életemre megutáltam az apám, megfogadtam, hogy soha többet nem megyek haza(és ezt be is tartottam). Azt is megfogadtam, hogy ugyanezeket a dolgokat majd visszafogja tőlem kapni, amikor már ő gyenge lesz én meg nem. Olyan düh volt bennem, hogy megtudtam volna ölni, és talán meg is tudnám a mai napig. De már kicsit enyhült a haragom, de még azért annyira nem.
És mit ad Isten, erre az emberre hasonlít az én fiam, aki nem csak külsőre, hanem már a személyisége is hasonlóvá kezd alakulni. Én próbáltam őt más irányba terelni, de egyszerűen lehetetlen, már nagykorú. És mondhatjátok, hogy az én hibám, hogy Ő ilyen lett, de ez nem igaz! Mert én mindent megtettem, rengeteget foglalkoztam vele amikor még kisebb volt, de nem használt semmit. Tehát én próbálkoztam! Nagyon is.
És akik azzal szórakoznak, hogy nekem sértő üzeneteket küldözgetnek, azok hagyják ezt abba, úgyse fogom őket elolvasni, se válaszolni rá.
Szeretném, ha megértenétek, hogy szörnyű helyzetben vagyok. Rengeteget hibáztatom magam emiatt, hogy ez van, de egyszerűen nem tudok mit tenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!