Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Normális, hogy anyámat nem...

Normális, hogy anyámat nem érdekli, hog allergiás vagyok? (Hosszú sztori)

Figyelt kérdés
Tény, hogy az utóbbi pár évben sok bajom volt. 7.ben kezdődött, sokat szédültem. Akkor voltunk mindenféle orvosnál (szemésztől pszichologusig, meg voltam CT-n is) de nem derült ki semmi. 3 évvel később kiderült, hogy ez a rejtett kancsalságom miatt volt, kaptam szemüveget, de nem lett jobb, aztán rájöttek hogy mellette migrénes is vagyok. Azóta ezzel minden rendben. Ezekután kijött a laktózérzékenységem (3 éve és folyamatosan romlik). Egy idő után kiderült, hogy ez nekem kiskoromba is volt, csak senkit sem érdekelt... Sokat szenvedek vele, le se sz*rja, hogy szépen fogalmazzak. Most valami léguti allergiám van, elküldtek allergologiara, de 3hete nem kér időpontot... Tudom én is telefonálhatnék, de nála van a papír, ès most épp eltüntette.... Már kész vagyok az egésztől, ma megkaptam, hogy én állandóan beteg vagyok, meg minden bajom van (igen, az allergiáim az én hibám) mit csináljak? Minden egyes alkalommal, mikor olyat főz, elmondom neki hogy még mindig nem ehetek tejeset, de nem érdekli. Egyebként az étrendemből teljesen száműztem minden tejeset. (Ilyenkor én vagyok a szemét, hogy miért nem eszem meg amit főzött) sajnos még minimum 3évig vele kell laknom. Mit csináljak, hogy megértse, az allergia nem légbőlkapott betegség? Vagy hagyjam inkább és sz*rjam le énis amit ő kér? Már annyira elegem van... 18L

2014. máj. 21. 19:45
1 2 3 4 5
 41/49 anonim ***** válasza:

Mivel anyukád ilyen, mást nem tudsz csinálni, minthogy kezedbe veszed az irányítást. Ha nem tudod a telefonszámot, valahogy kideríted, internet, vagy visszamész az előző orvoshoz, vagy elmész az intézetbe, ahol van a rendelés. Szomorú, hogy ennyire nem figyel rád, hogy még néha kedvességből sem csinál neked külön kaját, de a legtöbb emberrel kicsesz valahogy az élet, nálad anyukád hozzáállása a rossz. Akkor meg muszáj lesz magadnak kaját csinálnod.

Normális? Nem, ez van, lépj túl rajta.

2014. máj. 21. 22:06
 42/49 anonim ***** válasza:
44%

Mikor olvastam a szöveget, azt hittem hogy egy 13 éves gyerek irta.Marha egyszerü a dolog, elmész a dokihoz te magad és kész. Gondolom tudsz fözni magadnak, akkor tedd azt. 18 éves vagy szedd már össze magad! Ahelyett hogy siránkozol egy idöpont miatt. Jah aki irta hogy suliba nem lehet telefonálni, nehogymár az orák közti szünetbe ne lehessen felemelni a telefont. Tényleg elég életképtelennek tünsz. Gondolom arra vársz, hogy anyukád kézen fogva elvigyen az orvoshoz, söt még a panaszaidat is elmondhatná helyetted nem? Tény, hogy kiskorodba anyádnak igenis illett volna dokihoz vinni, de már felesleges ezen rágodni. Fogd meg magad és menj el. Nagykoru vagy nem?

Amugy sajnálom hogy ennyi betegséged van, elég tápos vagy.. Itt az ideje hogy felnöjj végre és ha ilyen bajaid vannak akkor intézd el magad.

2014. máj. 21. 22:11
 43/49 anonim ***** válasza:
39%
Itt a sok nagyon okos, akinek k.rvára nem volt még semmilyen ételallergiája. Nem tudom anyukád miért nem fogja föl, hogy ez baromi fontos de ami még felháborítóbb, hogy kiskorodban ezzel szenvedtél és nem tett ellene semmit.. Ennek jóval előbb ki kellett volna derülnie. Nem tudsz mit csinálni, magadnak kell bevásárolnod és főznöd, már ha arra egyáltalán ad pénzt.
2014. máj. 21. 22:36
 44/49 anonim ***** válasza:
64%

"de ami még felháborítóbb, hogy kiskorodban ezzel szenvedtél és nem tett ellene semmit.. "

Halihó, elolvastad azt a részt, hogy MOST derült ki 3 éve, hogy valóban laktózérzékeny? Gyerekkorában gondolom voltak enyhébb tünetei (hasgörcsök, hasmenés), de nem tudták mitől.

Ha nagyon súlyos lenne az allergiája már rég körülbelül kórházba került volna. Súlyosabb laktóz intoleranciánál kb. fél deci tejtől fosik 5 napig aztán kiszáradás veszélyével kórházba viszik...

Meg van az enyhébb fajta, ami gondolom a kérdezőnek is van (nálunk is van a családban) - enyhe hasfájással, nagyobb mennyiségű tejtermék esetén egyszeri hasmenéssel jár.

2014. máj. 21. 22:46
 45/49 anonim ***** válasza:
29%
én megértem a kérdező problémáját. itt egyáltalán nem az a lényeg, hogy már 18 éves, és eltudná intézni ezeket a dolgokat, meg tud magának főzni, hanem az, hogy a saját anyja nem veszi figyelembe a laktózérzékenységét. én sem vagyok már gyerek, 22 éves vagyok, a mamám mégis mindig figyel arra, hogy lehetőleg olyan ételt készítsen, amit én is szeretek, vagy ha nem is olyan kaja van, nekem mindig készít valamit külön. pedig én nem is vagyok beteg, egyszerűen csak finnyás vagyok. egyik nagybátyámnak gondok vannak az emésztésével, neki mindig van külön készítve külön valami könnyen emészthető, pedig már 45 éves, ő is tudna készíteni magának, de egy család azért van, hogy ilyen dolgokat is figyelembe vegyen, törődésből, szeretetből, a kor itt nem számít. ha én készítek ebédet, én is mindig figyelembe veszem, hogy ki mit szeret, még azt is, hogy papám úgy szereti a süteményt, hogy kicsit odaég az alja.
2014. máj. 22. 08:43
 46/49 anonim ***** válasza:
9%
Nem normális,de ez van. Gondolom mindig ilyen volt. Amúgy nem tudom mit vagytok úgy oda az ételallergia agy bármi más allergia miatt, nem halálos,együtt lehet vele élni csak meg kel tanulni. A betegnek,nem a családjának. Én lisztérzékeny vagyok, 17 éves koromban derült ki,addig semmi bajom nem volt. De nem vártam el soha,hogy anyu vásároljon be helyettem és csak olyan legyen a hűtőben amit tudok enni. pedig még a felvágottakra is figyelnem kell. Azt meg nem hiszem,hogy nálatok mindenben tej meg laktóz van. Az orvos számát keresd meg a neten, hívd fel,menj el. 3 év alatt már megtanulhattad volna kezelni a betegségedet. Ne ez irányítson, legyél már összeszedettebb. Anyáddal meg ne törődj,mert nem tudod megváltoztatni
2014. máj. 22. 08:59
 47/49 anonim ***** válasza:
35%

"Halihó, elolvastad azt a részt, hogy MOST derült ki 3 éve, hogy valóban laktózérzékeny? Gyerekkorában gondolom voltak enyhébb tünetei (hasgörcsök, hasmenés), de nem tudták mitől. "

Igen, és az egyéb tünetekre is figyelni kellett volna! Ez nem játék!

2014. máj. 22. 11:09
 48/49 anonim ***** válasza:
100%

Igazatok van abban hogy ezt a helyzetet maga is tudja kezelni és bevásárolhat meg főzhet magának, hiszen felnőtt, de... Elég szomorú hogy az anyja magas ívből sz*rik rá. Én is allergiás vagyok sok mindenre, laktózra is, úgyhogy laktózmentes tejjel főz, pedig már otthon sem lakom!! Csak sokszor váratlanul beugrom és akkor is tudjak enni.

Kérdező, legalább most látsz egy jó példát arra, hogy milyen anya ne legyél.

l23

2014. máj. 22. 13:33
 49/49 anonim ***** válasza:
Hogy vagy azóta?
2022. ápr. 6. 17:37
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!