Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Normális, hogy anyámat nem...

Normális, hogy anyámat nem érdekli, hog allergiás vagyok? (Hosszú sztori)

Figyelt kérdés
Tény, hogy az utóbbi pár évben sok bajom volt. 7.ben kezdődött, sokat szédültem. Akkor voltunk mindenféle orvosnál (szemésztől pszichologusig, meg voltam CT-n is) de nem derült ki semmi. 3 évvel később kiderült, hogy ez a rejtett kancsalságom miatt volt, kaptam szemüveget, de nem lett jobb, aztán rájöttek hogy mellette migrénes is vagyok. Azóta ezzel minden rendben. Ezekután kijött a laktózérzékenységem (3 éve és folyamatosan romlik). Egy idő után kiderült, hogy ez nekem kiskoromba is volt, csak senkit sem érdekelt... Sokat szenvedek vele, le se sz*rja, hogy szépen fogalmazzak. Most valami léguti allergiám van, elküldtek allergologiara, de 3hete nem kér időpontot... Tudom én is telefonálhatnék, de nála van a papír, ès most épp eltüntette.... Már kész vagyok az egésztől, ma megkaptam, hogy én állandóan beteg vagyok, meg minden bajom van (igen, az allergiáim az én hibám) mit csináljak? Minden egyes alkalommal, mikor olyat főz, elmondom neki hogy még mindig nem ehetek tejeset, de nem érdekli. Egyebként az étrendemből teljesen száműztem minden tejeset. (Ilyenkor én vagyok a szemét, hogy miért nem eszem meg amit főzött) sajnos még minimum 3évig vele kell laknom. Mit csináljak, hogy megértse, az allergia nem légbőlkapott betegség? Vagy hagyjam inkább és sz*rjam le énis amit ő kér? Már annyira elegem van... 18L

2014. máj. 21. 19:45
1 2 3 4 5
 11/49 anonim ***** válasza:
68%

Azért engem ledöbbent mindig ha azt olvasom, hogy egy 18 éves ember ennyire életképtelen legyen.

Nem főzöl, mert anyud nem vesz olyan ételeket. Akkor kiért nem vásárolsz te be? így tudsz főzni.

Várod, hogy anyud kérjen időpontot? Miért? neked nincs szád?

Ne haragudj, de a 16 éves fiam sokkal talpraesettebb mint te, és engem is idegelne ha valaki ilyen tutyi mutyi..

Legyél már magabiztosabb, intézd már az ügyeidet te magad!

2014. máj. 21. 20:10
 12/49 anonim ***** válasza:
57%
ha kiskorodban is laktózérzékeny lettél volna, már rég kiderült volna...
2014. máj. 21. 20:11
 13/49 anonim ***** válasza:
43%

Itt igenis az anya a hibásha ha nemfoglalkozik az alergiával, nálunk a nővérem 2 éves kora óta én 10 éves korom óta lisztérzékenyek vagyunk, és az édesanyámnak akkori büntudata támad néha mikor előttünk eszik péksütit vagy bármi ilyet, nővérem 21 éves most és pesten tanul de ugyanúgy főz rá külön

nem nagy dolog most laktózmentes dolgokat venni se ízbe se árban nem nagy változás, de kedves kérdező ebben a helyzetben tényleg ink magadra főzz :/ ez egyáltalán nem a te hibád ne foglalkozz velük

2014. máj. 21. 20:17
 14/49 anonim ***** válasza:
37%

és anyuci a doktorhoz is menjen le helyette?

más elköltözik 18 évesen, ő meg egy időpontot nem tud kérni magának. szólj barátodnak, majd ő kér

kapcsolathoz érett vagy, ehhez meg nem?!

2014. máj. 21. 20:19
 15/49 A kérdező kommentje:
Mikor kiderült, hogy a tej miatt van ekcémám meg mgey a hasam, közölte, hogy jaaaa az már volt kiskorodban is... Sajnálom, hogy nálunk máshogy működnek a dolgok, mint egy átlag családban. Én elszeretnék költözni minél hamarabb, de ő sem akarja hogy suli vége előtt elmenjek. Én megértem, hogy nem a világ legjobb anyja (nem volt előtte túl jó példa) de nemhiszem hogy sokáig tartana ennyi idő után végre felfognia, hogy allergiás vagyok. A többi problémánkról nem szeretnék beszélni, nyilván azok az alapjai az egésznek, de ezek már többéves dolgok, én most csak azt kérdeztem, mivel értethetném meg vele, hogy ez komoly dolog...
2014. máj. 21. 20:20
 16/49 anonim ***** válasza:
44%
Kérdező, ennél jóval komolyabb betegségek vannak, mint az allergia, maradjunk ennyiben. Saját példámról tudom.
2014. máj. 21. 20:23
 17/49 anonim ***** válasza:
50%
Arról továbbra sem anyád tehet, hogy te lusta vagy magadnak főzni.
2014. máj. 21. 20:25
 18/49 anonim ***** válasza:
49%
keress fel egy ezzel foglalkozó orvost, vidd el hozzá és kérd meg a dokit hogy magyarázza el hogy ez miért fontos, vagy ülj le vele egy komoly beszélgetésre és kérd meg (amennyire tudod) szépen hogy vegye ezt komolyan ha fontos vagy neki
 19/49 anonim ***** válasza:
55%

Kedves válaszolók, nagyon érzéketlenek vagytok. Itt nem az a baj, hogy anya nem nyalja ki a lány s eggét, hanem, hogy alapvető dolgokban nem figyel rá.

Itt azért egészségről beszélünk, nem arról, hogy szeretne egy új telefont és nem kapja meg ezért anya szemét.

Miért nem tudsz elköltözni? Van egy rakás pl. vallásos kollégium, ahová nem feltétlen szent életűeket várnak, viszonylag olcsón. Ösztöndíjból lehet téríteni a díját. Ha megmondod hol laksz, linkelek egyet. Onnantól azt eszel, amit akarsz.

20/49 anonim ***** válasza:
57%

Akik a kérdezőt szidják, azok voltak valaha ételallergiások? Én glutén és laktóz érzékeny vagyok, és anyukám, a nagymamám és mindenki tud hozzá igazodni, amiért hálás is vagyok. De a nagynéném meg mindent tukmál, és megsértődik, amikor nem eszem nála.

A lényeg az, hogy nem úgy kéne felfogni, hogy x másik ember igazodik hozzád, hanem úgy, hogy egy család vagytok, jóban rosszban. Anyum pl vega a születésem óta, mégsem akartam több húst enni, mert tudtam, hogy neki nem szabad. És mindannyian élünk és remekül megvagyunk. Ez az életmód még egészségesebb is számunkra.

2014. máj. 21. 20:26
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!