Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Zsarnok apa-24 évesen miért...

Zsarnok apa-24 évesen miért tart terrorban?

Figyelt kérdés
Sziasztok! 24 éves fiatal nő vagyok. Tanultam, dolgozom. Még a szüleimmel élek, takarékoskodás miatt. Az apám gyerek korom óta egy idegbeteg, önző ember. Semmit nem tud rólam, nem lehet vele beszélgetni. Szóval egy lehetetlen ember. Fizikailag nem bántott soha bennünket, de lelki terrorban élünk-mindenki hülye az ő szemében, és mi is, hogy szóba állunk más emberekkel. A párom nem jön be hozzánk emiatt, én megyek hozzá. Ha másfél napra elmegyek itthonról, már megy a cirkusz, válaszolni, megmagyarázni semmit nem lehet, csak neki van igaza. Tudom, a legegyszerűbb lenne elköltözni, de Édesanyámat nem szívesen hagyom itt. Hogyan viselhetném el könnyebben az ordibálást, ezt a nyomást? Egyik fülemen be a másikon ki...de mégiscsak az apám, akit tisztelnem kell.

2014. máj. 18. 18:22
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk ugyanez a helyzet. És szerintem nem kell tisztelned egy olyan embert, aki így viselkedik. A másik dolog, hogy megértem, hogy nem akarod otthagyni anyukádat, viszont neked élned kell a saját életed. Anyukád ha akar, majd változtat, és akkor esetleg próbálhatsz neki segíteni ebben, de ő akkor lesz a legboldogabb úgyis, ha neked jó életed lesz.
2014. máj. 18. 18:29
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Ebben az esetben kb. tojnék nagy ívben a takarékoskodásra, úgy elköltöznék, mint a huzat. Akár egyedül, akár a párommal kezdetben albérletbe. És bár kevesebbet, de úgy is lehet takarékoskodni a közös életre.

Nincs az az isten, hogy 24 éves felnőtt nő létemre is terrorba éljek, mikor lenne munkahelyem, tehát egyedül is el tudnám tartani magam.

És az anyukád felnőtt ember. Ha neki ott jó, hát maradjon. Az ő felelőssége, nem a tiéd. Ha ő nem akar változtatni és nyugodtan, békében élni, akkor az az ő baja.

Én a helyedben biztos, hogy elköltöznék.

2014. máj. 18. 18:39
 3/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindkettőtöknek!
2014. máj. 18. 18:44
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Költöznék, akár egyedül, akár a pároddal.

Már felnőtt nő vagy, itt az ideje, hogy magaddal is törödj. Anyukádnak lett volna elég ideje lépni, ha akart volna.

Lehet, hogy utánad majd ő is megteszi a nagy lépést.

Sok sikert, és sok-sok lelkierőt kívánok, mert arra szükséged lesz!

2014. máj. 18. 19:33
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Elköltöznék sürgősen! Ő már soha nem lesz normális apa!
2014. máj. 18. 19:33
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

2-es vagyok, azért valamilyen szinten saját cipőben jártam. Apám alkoholista volt és igen agresszív, anyukám soha nem lépett, míg én 19 évesen megelégeltem a dolgokat és közöltem anyukámmal, hogy én leléptem, én már tovább nem bírom és melegen javaslom, hogy jöjjön velem, de maradhat is, ha akar és élhet tovább szenvedésben. Elárulom neked, hogy jött ő is és el is váltak a szüleim akkor.

És azóta sem bánom, hogy eljöttünk otthonról és anyukám sem.

2014. máj. 18. 19:36
 7/9 anonim ***** válasza:
Mindenki a maga sorsának a kovácsa, édesanyád is és te is. Anyud ezt választja, segíteni csak olyan embernek lehet, aki hagyja is ezt.
2014. máj. 19. 09:28
 8/9 anonim ***** válasza:
Mi lett veletek?
2022. máj. 16. 16:30
 9/9 anonim ***** válasza:
Az apa kinyírta az egész bandát...
2022. okt. 10. 16:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!