Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Zsarnok típusú édesanya?

Zsarnok típusú édesanya?

Figyelt kérdés
Hogyan kezelhetők? Mivel zsarolt titeket? Milyen a mostani kapcsolatod vele?
2013. dec. 20. 10:38
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Őszintén? Nem kezelhetők. Nekem anyukám mindig is ilyen Napóleon-típus volt, csak az a jó, amit ő mond, hiába vannak ellenérveid, onnantól csak üvölt és nem hallgat végig, érzelmi ill. rendes zsarolással tartott sakkban, amíg otthon laktam.

Azóta, hogy elköltöztem, nem igazán tud beleszólni a dolgaimba (előtte se hagytam, de most már pláne), nem mondok el neki semmi olyat, amibe beleszólhat, finoman szólva nem jó a kapcsolatunk.. de már rég nem is akarom, hogy ez változzon.

2013. dec. 20. 10:51
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Az én anyám pontosan ilyen volt, mindenben csak neki lehetett igaza, ha valamiben más véleményem volt, akkor ordított és dühöngött (gyerekként sokszor megtépett vagy megvert), soha nem lehetett vele semmiről beszélgetni, semmilyen kompromisszumot nem volt hajlandó kötni. Az életelve, ahogy többször is megmondta, azt volt, hogy: "én senkihez nem fogok alkalmazkodni, neked kell hozzám, mert itt élsz."

Rendben, ennek az lett a következménye, hogy az első adandó alkalommal elköltöztem otthonról és azóta csak a családi rendezvényeken találkozunk, egyébként még egy telefonhívás sincs közöttünk. Ha egyszer gyerekem lesz, az ő életében sem vehet majd részt gyakrabban, én nem fogom annak kitenni a gyerekem, amit nekem kellett átélnem.

2013. dec. 20. 10:54
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
Én anyám ilyen és megtanultam már nagyjából kezelni. Mindennap talál valami hibát, amibe beleköthet és elmondhatja, hogy mekkora szerencsétlen vagyok, erre annyit mondok, hogy sajnálom, ha így gondolod, vagy valami ilyesmit. Azt is szokta mondani, ha valamit el akar érni, hogy ha nem csinálom azt, ki fognak röhögni az emberek, azt akarod, hogy rajtad röhögjön mindenki? Ezt olyanokra szokta előadni, hogy pl nem tetszik neki a pulcsim színe.. erre azt szoktam mondani, hogy igen, azt akarom. Ha pedig magával zsarol, tehát ha nem lesz ez meg ez, akkor magát bünteti, akkor pl. azt mondom, hogy rendben, ha nem akarsz, nem jössz velünk. De ezeket csak akkor lehet megcsinálni, ha nem függsz már tőle, mert ha nem jön össze a zsarolása, az valószínűleg nagyon fogja dühíteni, és lehet, hogy egy hatalmas pofont kapsz válaszként vagy azt mondja, hogy lehet elköltözni.
2013. dec. 20. 11:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!