Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan mondjam meg az apamnak,...

Hogyan mondjam meg az apamnak, hogy abba kene hagyni az ivast, ugy hogy ne legyen belole sertodes?

Figyelt kérdés

(Bocs nincsen ekezetem)

Igazabol nem iszik sokat, marmint, inni iszik de nem reszegedik le, meg csak be se csiccsent tole. De ennek ellenere szerintem sokat iszik es azt szeretnem, hogy leszokjon. De nem tudom, hogyan mondjam meg neki anelkul, hogy megsertodjon vagy megharagudjon ram???

2014. máj. 5. 01:55
 1/3 anonim ***** válasza:

Említsd meg neki egyszer diszkréten,hogy ez már már az alkoholizmus utolsó előtti (3.) fázisa,amikor már annyit ihat szinte amennyit akar mégse lesz részeg.Ha napi szinten ezt csinálja,akkor még 5-10 év (lehet,hogy annyi se) és hirtelen már 1-2 sör is elég lesz a részegséghez.Itt már feladta a máj.Innen már csak egy lépés,hogy elkészítsék az utolsó bizonyítványt,amit a nevére állítanak ki.

Az a baj,ha még pszichésen abban a fázisban van,hogy tagadja betegségét (mert fogadjunk hogy tagadja),elbagatellizálja,akkor még sajna nehéz a dolgod,szinte lehetetlen küldetés.Hegyi beszéd az alkoholfüggőknél sajnos nem hatékony.Tényleg sértődés lesz a vége.

Talán egy teszt kitöltésével próbálkoznék.Ha nagyon súlyossá válik a helyzet,akkor segíteni neki elérni a mélypontját.

[link]

2014. máj. 5. 07:52
 2/3 Argloss ***** válasza:

Őszintén és semmiképpen sem kioktató jelleggel. Egyébként mi az amit te soknak gondolsz? Ez a dolog kihat a család életére, vagy inkább csak zavar? Napi egy-egy pohár bor az étkezésekhez nem igazán károsítja az ember szervezetét.

A linkelt teszt úgy hülyeség ahogy van, egy italozós este után máris alkoholistának számítasz a pontozási rendszere alapján. Ez a tesz inkább arra jó, hogy hülyeségnek állítsa be a valós alkoholfüggőséget.

2014. máj. 5. 15:25
 3/3 anonim ***** válasza:
Ha nem részegedik le, szerintem csak akkor tedd szóvá, ha a büdzsén meglátszik a piára költött pénz hiánya.
2014. máj. 6. 15:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!