Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Vajon apámnak van igaza vagy...

Vajon apámnak van igaza vagy nekem?

Figyelt kérdés

Suli mellett diákmunkát végzek és autóra gyűjtök. Szüleim korábban fizették a jogosítványom egy részét és időnként beszállnak 1-1 vizsgám költségeibe. Ezt az összeget összeírják és később tartozásként kell majd visszafizetnem. Ez szerintem még rendben van, más költséget nem kérnek számon rajtam, pl étel, ruha, suli, stb.

Viszont ezt vissza kell fizetnem, de apám kijelentette, hogy minél hamarabb fizessem vissza mert csak és addig nem vehetek autót, nem engedi. Ha rendeztem az adósságom, akkor vehetek autót. Mondja ő.

Én megmondtam neki, hogy amint nem diákmunkám lesz, hanem rendes, az első fizetésemből megkapják a tartozást, ez maximum 2 év, mert ugye még tanulok, aztán munkát is kell találnom. Tehát akkor visszafizetném.

De neki ez nem tetszik és addig nem vehetek autót amíg vissza nem fizetem nekik a tartozásom és ezzel nagyon nem értek egyet, mert azt a pénzt nélkülözni tudják, nincs rá szükségük és vissza is fogom adni, de nehogy már a diákfizumból(ami nevetségesen kevés) adjam vissza a tartozást, mert abból autót akarok venni és megdolgoztam azért a pénzért.

Szerintetek kinek van igaza?

2013. dec. 21. 16:50
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
61%
Nos, ilyet meg nem hallottam, hogy a szulo felírja, hogy a gyereke mennyivel tartozik neki.... Erdekes elgondolás, meg kell hagyni, bar nem rossz, hiszen extra dologról van szó, mem mindennapos költségekről. Igy nézve a logika azt mondja, hogy előbb a tartozást illő rendezni, utana vásárolni luxuscikket.
2013. dec. 21. 16:53
 2/12 anonim ***** válasza:
74%
A kérdés itt az, hogy hogyan volt a megegyezés: akkor kell visszaadnod, ha neked van hozzá kedved, vagy a lehetö leghamarébb, amikortól van valamennyi pénzed? Mert nem mindegy, ugyanis ha abban állapodtatok meg, hogy a lehetö leghamarébb, akkor most ezt kell elöször visszaadni, ha az volt, hogy akkor, amikor akarod, akkor nem követelhetik most, kivéve, ha nekik valamiért most lenne szükségük erre az összegre.
2013. dec. 21. 16:55
 3/12 anonim ***** válasza:
70%
Én is azt mondom, előbb a tartozás, utána a szórakozás. Ez kellene legyen a helyes sorrend, így kell megszokni.
2013. dec. 21. 16:56
 4/12 A kérdező kommentje:
Az elején nem volt megbeszélve, hogy mikor kell rendeznem a tartozást. Annyi volt megbeszélve h majd visszaadom. Nem voltak egyéb feltételek szabva.
2013. dec. 21. 16:57
 5/12 anonim ***** válasza:
44%
úristen már bocsi de szerintem az ilyen nem is szülő, mond meg neki ha megbírt csinálni akkor tartson el
2013. dec. 21. 16:59
 6/12 anonim ***** válasza:
46%
és az autót miből tartanád fenn,te gyerek vagy még,és önállótlan...örülnöd kellene,hogy ilyen rendes szüleid vannak,akik még eddig is támogattak,egy jogsi is kb 130ezer min. szóval csendben be kéne húzni a kis farkad....
2013. dec. 21. 17:00
 7/12 anonim ***** válasza:
30%
Utolsót! Eltartja. A kérdezőnek a "felesleges" jogosítvány arat kellene visszafizetnie.
2013. dec. 21. 17:00
 8/12 anonim ***** válasza:
86%

Nézzük, ugyebár tanulsz/otthon laksz, Apádék hiteleztek neked X összeget a vizsgákra meg a jogosítványhoz, ez már önmagában nagy szó, hisz manapság a szülőnek eszébe sincs pénzelni a gyereket ilyen téren, ha nincsenek kocsikázásra utalva. Ergó örülj hogy adták rá a pénzt, és mint tudjuk a diákmunka valóban pont elég egy egérlyukat bérelni, mellette kg kenyér/zsír társaságával, ezért azt tudom mondani hogy add meg nekik most, hisz több ideig kell gyűjtened ebből a kis pénzből, mint egy rendes melóból. Gondolom nem fontos neked annyira az autó, hogy már nyárra benne akarsz ülni.

Amikor elkezdtem ismerkedni a motorozással, Ők hallani sem akartak róla, vagyis Apám támogatta oly módon hogy ránéz ha éppen baja van, de Anyu azt mondta semmilyen formában ne számítsak anyagi támogatásra, hát oké, mondom ez valahol csak jó, hisz olyan gépezetet vehettem amilyet akartam, megkötés nélkül. Én kitudtam várni azt a 2,5évet, ha kellett akkor nem vettem cipőt, se csak többet tudjak elrakni, tőlem sem kérnek mai napig egy forintot se.

21/F

2013. dec. 21. 17:06
 9/12 A kérdező kommentje:

20 évesen nem tartom magam gyereknek, tanulok, dolgozom. Majd ha könnyebben jön a pénz(amikor nem diákmunkám lesz), azt azonnal nekik adom.

Örülök, hogy addig is eltartanak, de ne szabják meg, hogy mire költöm a pénzem.

...szerintem...

2013. dec. 21. 17:31
 10/12 anonim ***** válasza:
62%

Ne osszák be mire költöd a pénzed? Ezt mégis hogy képzelted? Hogy mertél ilyet leírni úgy, hogy MEGÁLLAPODTATOK abban, hogy a jogsi árát visszafizeted nekik. Akkor pedig arra az összegre jogosan tartanak igényt.

Ha én kölcsönadnék valakinek, akkor nagyon mérges lennék, ha látnám, hogy valami költséges dolgot vesz úgy, hogy a tartozását még nem törlesztette felém. Gondolkozz már. Előbb fizesd vissza, amit kölcsön kértél és utána azt csinálsz a keresett pénzeddel, amit akarsz. Akkor már tényleg nem lesz beleszólásuk.

2013. dec. 21. 18:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!