Vajon apámnak van igaza vagy nekem?
Suli mellett diákmunkát végzek és autóra gyűjtök. Szüleim korábban fizették a jogosítványom egy részét és időnként beszállnak 1-1 vizsgám költségeibe. Ezt az összeget összeírják és később tartozásként kell majd visszafizetnem. Ez szerintem még rendben van, más költséget nem kérnek számon rajtam, pl étel, ruha, suli, stb.
Viszont ezt vissza kell fizetnem, de apám kijelentette, hogy minél hamarabb fizessem vissza mert csak és addig nem vehetek autót, nem engedi. Ha rendeztem az adósságom, akkor vehetek autót. Mondja ő.
Én megmondtam neki, hogy amint nem diákmunkám lesz, hanem rendes, az első fizetésemből megkapják a tartozást, ez maximum 2 év, mert ugye még tanulok, aztán munkát is kell találnom. Tehát akkor visszafizetném.
De neki ez nem tetszik és addig nem vehetek autót amíg vissza nem fizetem nekik a tartozásom és ezzel nagyon nem értek egyet, mert azt a pénzt nélkülözni tudják, nincs rá szükségük és vissza is fogom adni, de nehogy már a diákfizumból(ami nevetségesen kevés) adjam vissza a tartozást, mert abból autót akarok venni és megdolgoztam azért a pénzért.
Szerintetek kinek van igaza?
Lehet, attól tartanak, ha most elhalasztod a fizetést, később is el fogod. Mindig másra gyűjtesz hamarabb, és nem a tartozásra. Főleg, hogy egy autó elég költséges lehet az alkatrészek cseréje, karbantartás, benzin miatt.
Kevesebbel tartozol, mint egy autó ára, igaz? Én a helyedben azt fizetném ki először úgyis. Mennyi a tartozásod? 60-70? És egy autó? 300, vagy valahogy úgy, nem?
Az életben sem úgy megy, hogy előbb megveszem, amit akarok, utána fizetem a hitelt.
Amúgy mondhatni, az nem a te pénzed, egy része az övék...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!