Hogyan mondjam el az apámnak? Már annyira be akartam neki olvasni!
Tudom, hogy hosszú, de kérlek olvassátok el! Kérlek!
Szóval! Az apám azóta nem él velünk, hogy 2 éves koromban lelépett az akkori eltitkolt adósságai miatt, de 4 éves koromban felbukkant. Azóta persze rendbejött, lett egy másik, kis tökéletes családja, egy hétéves kislánnyal. (nagyon szeretem a féltestvérem, és nagyon féltem, hogy őt is csak úgy ott hagyja. Velem még kisebb volt a probléma, csak két éves voltam, így nem kötődtem annyira, mint mondjuk egy hétéves. Bár anya szerint 3 éves koromig minden este sírtam. A Lényeg. 2 hét múlva véglegesen elköltözök Londonba, Anyával. Az apám is ki fog jönni a reptérre, hogy búcsúzzunk. A baj csak az, hogy az apám a világ legrosszabb apja. Most nem fogok mindent elmondani, mert egyszer volt olyan is, hogy egy éven belül 14 rendőrségi ügye volt. Engem csak azok zavartak, amik velem kapcsolatosak. Az osztályban mindenkinek volt egy tökéletes apukája, sőt, még az osztályfőnök egy apa-gyerek napot is rendezett. Felhívtam, hogy nem akarna-e eljönni, de mondta, hogy nem lehet, a mostani feleségéért megy ki a reptérre. Aznap csak én hiányoztam a "buliból", mindenki ott volt. Én azt mondtam, hogy rosszul vagyok, hogy otthon maradhassak. Mehette volna egyedül is, de gondolom értitek. Utána, amikor pályaválasztás volt, elmondtam neki, hogy Ügyvéd akarok lenni. Erre kitalálta, hogy mit képzelek, nem vagyok hozzá elég jő, meg hogy miért gondolom, hogy össze fog jönni az egyetem. Menjek inkább cukrásznak, szakácsnak, szerezek szakmát. A gimit nagyon ellenezte, kicsit sem támogatott benne. Ezután felvettek egy nagyon erős gimibe, mire ő olyan dühös lett, hogy szóba sem állt velem egy hónapig, mondván "én nem hallgatok rá". Ezután is én hívtam föl, hogy bocsánatot kérjek, amiért nem kértem ki róla a véleményét. A lényeg az, hogy 4 éves korom óta 200 km-ről iránítja az életemet. Szeretném végre kiosztani, hogy megvédjem a húgomat attól, ami nekem jutott. Végig olyan egyedül voltam. Azt hiszem minden gyereknek kellene egy apa, aki támogatja, neveli, lecseszi, ha valami rosszat csinál... Mit mondjak neki? Olvassak be neki mindent? Vagy mi?
l/16
A húgodat és a saját (jogosan) sértett egodat ne tedd egy kalap alá, mert csak röhejes leszel.
Megértem a problémádat - tényleg, nekem is van egy fiam, akit fél évesen hagytak el, apa nem foglalkozik vele. Látom, h bántja -, de az, h elutaztok tökéletes lesz számodra. Nem kell vele kapcsolatot tartani, főleg, ha csak visszahúz. Egyébként pedig csak szítanád vele a feszültséget, nem lenne tőle jobb a kapcsolatotok.
Nem kell összekeverni a különböző érzéseket. Az, hogy vágysz egy apa után, aki esetleg férfi-képként is szerepelhetne az életedben, az egyik dolog, az meg, hogy nagyjából tárgyilagosan, tapasztalatok alapján milyennek ítéled meg apádat, egy másik dolog. Az ember sok mindennel van így az életben, az ilyen kettős természetű helyzetek gyakran adódnak. Nem kell "beolvasni" neki, hatása nem lesz, legfeljebb Te érezhetnéd majd úgy, hogy megtetted a magadét, de Ő úgy sem fog változni és visszacsinálni meg pláne nem lehet semmit. Lehet, hogy egy pillanatra megkönnyebbülnél, de más "eredménye" nem lenne a dolognak, mert a feszültség újra felébredne Benned.Te csak menj előre az általad kiválasztott (normális és tiszteletre méltó) cél felé és lásd be, hogy sokféle ember vagy, általában nem tudsz rajta változtatni.
A leírásból nem derült ki, hogy édesanyád mellett volt-e az elmúlt években olyan férfi, akire apaként tudtál volna tekinteni. Szükség lett volna rá, kár, hogy ez esetleg kimaradt.
Szervusz!
Nem hiszem, hogy ha beolvasnál apukádnak, attól bármiben is jobb lenne a húgodnak. Ettől nem fog megváltozni apukád, sőt, talán még rosszabb is lehet. Inkább a húgoddal a kapcsolatodat próbáld meg minél jobban megerősíteni. Inkább így tudsz neki segíteni. Talán már tud írni: levelezzetek. Azt Angliából is lehet. Persze ha még csak elsős vagy másodikos, akkor csak rövid levelekkel próbálkozz, és ha kézzel írod, akkor nagyon szépen, nagyméretű, nyomtatott betűkkel írj.
Szerintem sokkal egyszerűbb, ha megkéred, hogy ne jöjjön ki a reptérre elbúcsúzni, mert te nem akarod. Ezt anyukáddal is megbeszélheted, ő nyilván meg fogja érteni.
Semmilyen magyarázattal nem szorulsz apukádnak! Elég lesz neki az, ha egy életre lemondasz róla - abszolút jogosan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!