Más is érzi azt, akinek szülei közt nagy a korkülönbség (több mint 10 év) és/vagy későn alapítottak családot, hogy ez kihatott az ő vagy testvérei életére?
gyermekkorára, tinikorára, személyiségfejlődésére, szerelmi és baráti kapcsolataira, stb.
Kíváncsi lennék tapasztalatokra, hogy a nagy korkülönbség hogyan hat ki a gyermekekre.
Bemagyarázod és hárítasz is ezerrel. Sokan nálad fiatalabb korukban önállósodnak, NULLA szülői segítséggel tanulják meg, hogy mit hogy kell. Nekem se volt segítségem.
NE hátra nézz, hanem előre! Ne a szüleidet okold! Felnőtt vagy, légy is az!
Az én szüleim közt nincs nagy korkülönbség, viszont későn jöttek össze, így ezáltal késői gyerek vagyok. Anyu 36, apu 38 volt, mikor megszülettem.
Szerintem sem a szülők korától, hanem inkább a személyiségüktől függ a nevelés. Persze van, amivel nem értünk egyet, mert az régebben nem az volt a normális, mint most, de engem nem neveltek szigorúbban, mint a kortársaimat, sőt... Szóval nem hatott ki különösebben a koruk semmire. Kisgyerekként kicsit furcsálltam, ennyi.
10-es, egy kis remény, hogy nem vagyunk még elkésve :) én 27 vagyok, a párom 35, még nem sikerült a baba, kb. 1 éve próbálkozunk. :(
Egyébként az én szüleim közt 12 év volt apukám javára, bennem inkább apám szigora és anyám alkoholizmusa hagyott mélyebb nyomokat, mint a korkülönbség :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!