Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mas huszonevest mennyire...

Mas huszonevest mennyire támogatnak a szulei, ha azok jol keresnek?

Figyelt kérdés

Edesapam tobb mint 1 millio forintot keres havonta. En eddig ebbol kaptam havi 100ezret, egyetemista vagyok, Budapesten elek, hozzateszem eleg jol, nem eszek minden honap vegen parizert, tehat okom nincs panaszkodni. Azonban o allandoan azon veszekszik velem, hogy sokat koltok. Bevasarolok napi 3ezerert mondjuk, ha eszek fott kajat is, a hazautam is heti 8ezer, es akkor meg nem beszeltem a berletrol, gyogyszereimrol stb. Tisztaban vagyok azzal, hogy mashol csaladok elnek meg ennyibol, es nyilvan en is ki tudnam hozni kevesebbol is, de egyszeruen nem birom megerteni, hogy hogy lehet, hogy valaki ennyire sajnalja a sajat lanyatol a penzt.

Nem jarok bulizni, nem veszek magamnak ruhat, es megis elmegy ennyi penz havonta.

Valamit egesz biztos rosszul csinalok, most mar probalom okosan megoldani, de soha nem eltem meg egyedul, nem tudom mit var tolem. Kivancsi lennek masok mennyibol elnek havonta, akik megengedhetik ezt. Es persze azert is halas lennek, ha valaki adna tippeket min lehet sporolni anelkul, hogy mondjuk egeszsegesen etkezem.

Nem felvagni szeretnek, minden tiszteletem azoke, akik egyetem mellett dolgoznak, havi 60bol megelnek, en is keresek munkat, csak hat nehez. Koszonom a valaszokat:)

2014. ápr. 28. 08:29
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
83%
Az orvos családnál persze nemcsak házat, autót is kaptak a gyerekek még az egyetemi éveik alatt, hiszen Pest mellett éltek, ne kelljen hosszú időt tölteni a tömegközlekedéssel, meg egyébként is, ha megtehetik, miért ne.
2014. ápr. 28. 11:49
 22/27 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem apád nem amiatt aggódik, hogy költöd a pénzét, hanem hogy mi lesz veled, ha ő esetleg már nem tud segíteni, és a saját magad lábán kell majd megállnod. Ezért szeretné, ha képes lennél kevesebb pénzből is megélni. A helyedben vele ülnék le, és beszélném meg, hogy mégis mit vár tőlem, a kiadásaimból mit talál feleslegesnek, mit javasol helyettük. Lehet, hogy nyugodtabb lenne, ha látná, hogy a felét elbulizod, mert az azt jelentené, hogy jóval kevesebből is ki tudnál jönni, ha muszáj. Meg elmagyarázhatnád apukádnak, amiről szerintem megfeledkezik, hogy ha az ember egyedül van egy háztartásban, az egy főre vetítve sokkal költségesebb, mint amikor több ember él együtt.
2014. ápr. 28. 11:55
 23/27 anonim ***** válasza:
41%
Én személy szerint megértem mindkét oldalt. Viszont ha apám 1 milliót keresne (már elnézést lehet lepontozni), de elvárnám, hogy minimum 100 ezret adjon de az nagyon minimum legyen. Gondoljatok bele a lakását is a cég fizeti havi 1 milla megmarad neki(hitele sincs, ha egyáltalán igaz ez a szöveg de vannak ilyen tehetős emberek). Ott marad neki 900 ezer abból bőven tud férre rakni + megélni én elmagyaráznám apámnak, hogy igenis jár nekem, hogy ha már megtehetitek ne kelljen szükölködnöd. Ha már van akkor élvezd én szeptembertől megyek egyetemre és valószínűleg diáklhitelt kell felvennem még akkor is ha államira vesznek fel, hogy el tudjam kezdeni az életet. Örülj neki sőt én még lobbiznék egy kis + támogatásért esetleg 120-150 ezer. Ha belefér akkor miért ne? Én úgy vagyok vele, hogy akinek ilyen jól kereső szülője van az nem ciki ha még 30 évesen is támogatja néha-néha ezzel azzal. Majd megtanulod kezelni a pénzt ha rá leszel utalva bár ilyen anyagi helyzettel szerintem mindegy.
2014. ápr. 28. 12:12
 24/27 anonim ***** válasza:
83%
100e egy főre?? az durva sok... Én huszonéves vagyok, bár már dolgozom, úgyh max szülinapra kapok pénzt. Igaz, nekem sokat segítenek, mert gazdálkodnak, és mindig jut hús, zöldség, néha egy tál kocsonya, meg füstölt sonka pl. most húsvétra. Ha apukád sokallja a zsebpénzed, miért nem csökkenti mondjuk 70re? Mondjuk az egészséges kajáidat nem a szupermarketből kellene venned, hanem mondjuk akkor, mikor hazamész vidékre, és gondolom, ha olyan jól megy, akkor kocsival nem probléma felvinni. Gondolok itt olyanokra, hogy alma, krumpli, amik tartósabbak és nem gond a szállítása. Pár zöldségféle is napokig gond nélkül eltartható a jóféle hűtőkbe, szóval sokmindent inkább termelői, vidéki piacról kéne venned, mert a termelő pesti piac és a szuperhypermulti közt több ezret lehet megtakarítani. Fodrászhoz, kozmetikushoz is vidékre kéne járnod, nekem 5ezerért vágja, festi, szárítja a saját fodrászom, és festéket is ad. Mosóporból ne Arielt vegyél, az egyik legdrágább, hanem ha leárazva van a Tomi, akkor spajozolj be belőle, mindig szükség van rá. Tudom, hogy rezsi+utazás+bérlet már önmagában is sok, meg ha drága és szükséges gyógyszereid vannak, na meg a BKV bérlet se semmi. Talán apukádnak az a baja, hogy mivel sohasem leszel rászorulva, amíg ő pénzel, sohasem fogod tudni meghúzni a nadrágszíjat, és esetleg még akkor sem mondasz le a biocsírás kézműves cipódról, ha eladósodsz, vagy 3 hitelkártyádat is letiltják. Próbáld felírogatni neki egy papírra mikor-mire költesz és saját szemével láthatja. Mondjuk, ha ilyen 20e ft-os mobilszámlád van, azon én is bepörögnék, mert az pénzszórás.
2014. ápr. 28. 13:02
 25/27 anonim ***** válasza:
100%

Egyetemistaként a kolit 17e a bérletet3,5e plusz 20 e. Ft ftot kaptam kajára és utazásra havonta...5 éve....tehát most olyan 25 öt kapnék azon felül ha sulis volnék.

Bár még 20on éves vagyok..a szüleim jól keresnek, nem támogatnak jelenleg

A lakásba majd elvileg egy kicsit besegítnek amikor aktuálissá válik( kb 1M-val, mert tesómat még mindig támogatják, ogy egyenlőek letyünk)

2014. ápr. 28. 17:44
 26/27 anonim ***** válasza:
100%
1 embere napi 3 ezer kaja az rengeteg fél kiló hús 1 főre 2-3 napig kaja mi a bubánatra költesz? nem csodálom hogy apád ki van enyi belátása ne legyen egy felnöt embernek...
2014. ápr. 28. 18:45
 27/27 anonim ***** válasza:
100%
Én saját magamat tartom el és anyámat is támogatom. 100 ezerből még bulizni, ruházkodni is lehetne, mert 3 főre a kaja nem több mint 60-70 ezer, pedig én nem a legolcsóbb dolgokat veszem.
2014. ápr. 28. 18:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!