Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért baj, hogy számít a pénz...

Miért baj, hogy számít a pénz és nem törődtem bele a szegénységbe? Hogy viselkedhet így az apám? Felpofozott és lek-*zott

Figyelt kérdés

Régen is imádtam a drága, márkás dolgokat, de csak azt hallgattam, hogy teremtsem meg rá a pénzt én, minek ilyen drága holmi, ugyanolyan jó az olcsó is, stb.

Nem is akartak jobb életszínvonalon élni, nekik jó volt az, hogy hónapról hónapra élünk.

Aztán mikor esélyem volt rá, léptem és cselekedtem, sikerült elérnem azt a színvonalat, amit akartam.

Viszont apáék megtudták, hogy milyen áron sikerült ez és azóta nem beszélünk.

Apa felpofozott, mintha egy kisgyerek lennék, aki valami szörnyűséget követett el.

Anya pedig látszólag neki ad igazat, de titokban folyamatosan hívogat, hogy menjek haza és megígéri, hogy segít, ha bocsánatot kérek és hogy minden rendben lesz majd, apa is megbékél.

De elég kevés esélyt látok arra, hogy én visszamenjek oda és ezt anya nem tudja elfogadni. Azt hiszi, ez is csak egy kis vita, ami magától megoldódik és holnap már ott ebédelek én is velük, együtt.

Nem értem, hogy viselkedhetett így az apám, hiszen a lánya vagyok.

Olyan, mintha az zavarná, hogy én nem törődtem bele abba, hogy nincs sok pénzünk és nem dolgoztam 0-24 a semmiért szinte, ahogyan ők.

Hogy beszéljek erről anyával, ha ő nem akar elveszíteni, de közben apának nem mondja el, hogy keres?

Hogy értessem meg vele, hogy semmi nem lesz ugyanolyan, mint régen?

2014. ápr. 26. 16:06
1 2 3 4 5 6 7
 31/70 anonim ***** válasza:
77%

Érdekesen gondolkodsz, kérdező.

Ha már pénzes pasid van - és érdekből vagy csak mellette -, fordítsd más szemszögből az előnyödre: tanulj tovább! Akár szakmát, akár fősulin/egyetemen v.mit.

Persze, utóbbi attól függ, van-e egyáltalán érettségid és az milyen.

Sok gazdag embert ismerek, tudom, hogy milyenek - főleg a férfiak-, ezért adok igazat annak, aki emlegette, hogy bármikor lecserélhet (nem mintha a nem gazdag férfiak között nem lennének ilyenek!). Érted; ha ez megtörténik, állj biztos lábon, legalább egy szakmád legyen, hogy ne számíts teljesen nullának a munkaerőpiacon.

2014. ápr. 26. 17:11
 32/70 anonim ***** válasza:
94%

Én is választhattam volna ezt a megoldást, meg szerintem sokan mások. Valószínűleg egyszerűbb lett volna, mint tanulni, dolgozni. Mégis miért van vajon, hogy sok lány mégis a nehezebb utat válassza? Gondolom számodra rejtély... Nem baj, majd később rájössz. :)

És amúgy meg nem tudom melyikünket nem tanították meg rá, hogy nem kell arcoskodni.... Ja, és légy erős, az egyetemen nem ilyeneket tanítanak. Ezt a drága jó szüleidtől kellett volna megtanulnod. De látszik, hogy már akkor szarba se vetted, mire nevelnek.

2014. ápr. 26. 17:13
 33/70 anonim ***** válasza:
96%
Az elején még szinte sajnáltalak is,a későbbi hozzászólásaid alapján már kezdem érteni miért pofozott fel az apád...
2014. ápr. 26. 17:13
 34/70 anonim ***** válasza:
96%

Ok, akkor én most a kérdésre fogok válaszolni, mindenféle ítélkezés nélkül.

Próbáld meg a szüleid szemszögéből nézni a dolgokat: a lányuk kitartott nő lett, senki sem ilyen jövőt szán a gyerekének, hiába boldog úgy meg hiába szereti azt az életmódot. Csak azt látják, hogy az egyszerűbb utat választottad. Ha beszélsz velük, ne úgy fogalmazz, mintha lenéznéd őket csak azért, mert úgy maradtak, te meg továbbléptél. Inkább próbáld meg megszerettetni velük a párod, ne azt lássák hogy csak a pénze miatt vagy vele, hátha akkor megbékélnek.

2014. ápr. 26. 17:16
 35/70 anonim ***** válasza:
97%

Egyrészt igaza van apádnak, ribi vagy semmi több. Elérni meg nem értél el semmit. Eladtad magad és ennyi. Ez prostitúció csak nem sarokra állós, gondolom a luxusprosti fogalmával tisztában vagy.

Ha apádnak is ilyen stílusban adtad elő magad nem csodálom, hogy elvesztette a fejét és eljárt a keze. Őszintén nagyon sajnálom a szüleidet, akik pontosan tudják mi lettél.

Anyukád nem hiszi, hogy ez csak egy kis vita. Ő szeretne visszakapni és szerintem nem tudott még szembenézni vele, hogy nem fog. Ha neked megérte a te bajod, de a családodat elveszítetted. Mivel feladni nem akarod a k..válkodást ők meg nem hinném, hogy változtatnak a véleményükön ennek nem sok jövőt jósolok.

2014. ápr. 26. 17:19
 36/70 anonim ***** válasza:
72%

"Kitartott nő vagy. A prostitúció egyik formája, csak nyilván kicsit kényelmesebb a sarkonállónál."

Ennyi. Minden más karakter felesleges ide. A ribi felnő, kirepül. Szép történet, de nem mozgat meg. Kérjük a következőt. Mindjárt jön a női szolidaritás, mely folytán a többi végülis pártolja ezt az életmódot. Gratulálok mindegyik tulokhoz, előre is.

2014. ápr. 26. 17:33
 37/70 anonim ***** válasza:
90%

Kedves kérdező,

akkor én a kérdésre válaszolok úgy, ahogy kérted.

Mondd meg anyukádnak, hogy nem vagy hajlandó feladni ezt az életmódot, mert egy anyagiak kis curva vagy. Ha apád így elfogad akkor oké, egyébként meg fel is út, le is út. Sikerült megválaszolnom a kérdésed?

2014. ápr. 26. 17:38
 38/70 anonim ***** válasza:
72%

Apádnak fáj, hogy ribi lettél, ezért pofozott fel. Őt is meg lehet érteni. Talán majd egy napon, te is megérted őt. Egy napon, amikor már nem leszel ilyen sekélyes...

Amúgy nem értem, miért vagy büszke arra, hogy használnak, mint a guminőt...majd ha megun akkor kidob....te meg mész a másik pasashoz, aki kap egy élő de használt guminőt...

Meddig mehet ez a játék? Amíg elég szép és fiatal vagy...De ezek nem tartanak örökké...mi lesz utána? Mi lesz veled 30 - 40 - 50 éves korodban? Erre is gondolsz? Vagy naivan azt hiszed mindig lesz egy barom, aki kitartson?

2014. ápr. 26. 17:43
 39/70 anonim ***** válasza:
15%

Aki ilyet ír,hogy "rájössz",az tuti nem járt egyetemre.:-D

Kérdező,én megértelek,csak úgy igazságos,ha a pasi nincs átverve.Ha egyszer elvesz,akkor tudjon róla,hogy ez részedről érdekházasság volna.

Ha szereted is,akkor meg sok boldogságot és ne figyelj az irigyekre.

2014. ápr. 26. 17:51
 40/70 anonim ***** válasza:
95%

Mondd el apukádnak az igazi érzéseidet.

Akárhányszor, akárkinek elmondod, hogy te ezt "elérted", az ki fog röhögni, mert nem csináltál semmit.

Vállald fel, hogy sok mindent megteszel a pénzért, mert neked az fontos. De ne áltasd magad, hogy ez a te érdemed.

2014. ápr. 26. 17:52
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!