Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Apám nem fizeti jó ideje a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Apám nem fizeti jó ideje a gyerek tartást, mit lehet tenni?

Figyelt kérdés

Anya és apa elváltak, közel 10 éve.

Anyával élek, apámmal egy évbe 3-4-szer találkozok.

Papír van arról, hogy anya dönt mindenről, amíg 18 éves nem leszek, illetve apa 60 ezer forint gyerektartást utaljon minden hónapban.

Hozzátenném , hogy apám minimum megkeresi a 150 ezret, ha jól megy neki 500-at is simán. Ne modnja nekem, hogy ebből nem tud utalni egy keveset?!!

Tavaly 5 havit utalt összen! Amivel nincs gond, mert az is pénz, és segítség.. de mindezt úgyhogy 2 havit februárban, és 3 havit egyszerre decemberben, és ő ezzel úgy érzi le is tudta a feladatát.

Anya megmondta neki annak idején, hogy nem baj ha nem tud küldeni pénzt, csak szóljon előtte, mert akkor anya úgy intézi a dolgokat. Szóljon..? Az sms-inket, üzeneteinket könyörögni kell hogy elolvassa, a kedves apuka. Semmilyen formában nem tartja velünk a kapcsolatot!

Idén talán 3 havit küldött el eddig, ami szerintem ahhoz képest, hogy 9. hónap lesz, és iskola kezdés.. semmi!

Szóltam már neki, hogy jó lenne ha kicsit beleszállna az anyagiakba, mert anya nem bírja egyedül. Erre közölte velem, hogy hagyjam békén, és ez nem rám tartozik, hanem rá és anyára. Mondtam neki, hogy én ezzel tisztában vagyok, csak éppen ő ezt nem rendezi anyával, akkor muszáj nekem szólnom, elvégre rólam van szó.

Mégis hogyan lehetne rá venni, hogy ha nem is 60 ezret, de valamennyit utaljon? Hol lehet ezért "panaszkodni"?

Kicsit dühítő, hogy semmiylen formában nem képes betölteni a szülői szerepet, vagy segíteni..

2013. aug. 21. 16:02
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos valóban nem rád tartozik, csak téged is érint.

Anyukádnak kell panaszt tennie a gyámügyi hivatalnál.

2013. aug. 21. 16:05
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszi!
2013. aug. 21. 16:08
 3/7 anonim ***** válasza:
Az államtól lehet megelőlegezni (azt hiszem gyámhatóság által) és majd az állam rendezi vele a dolgot, te pedig kapod az államtól a pénzt, mintha tőle kapnád.
2013. aug. 21. 18:16
 4/7 anonim ***** válasza:
Megelőlegezést akkor lehet kérni, ha az apa anyagi helyzete ezt indokolttá teszi.
2013. aug. 21. 18:47
 5/7 anonim ***** válasza:
Édesanyád fel tudja jelenteni, és akkor megy érte a végrehajtó. Hogyha képes a fizetésre ez biztos ösztönözni fogja. (tv-t, műszaki cikket lefoglalnak) Apámnak most ezért viszik a házát, neki nem volt mit kivinni onnan mert máshonnan is volt már tartozása. Örülünk hogyha a ház árverezése után megkapjuk azt a pár százezer forintot amivel tartzozi. Mert ugye első a bank. Amúgy meg visszamenőleg csak 6 hónapot lehet követelni.
2013. aug. 27. 17:56
 6/7 anonim ***** válasza:

Fú, valami hasonló tavalyelőtt nálunk is volt, mert apám lelécelt egy-két éves koromban egy másik nővel, aztán 2 éve bíróságra rohant, hogy nem akar tovább fizetni, mert az új nőjétől van már három gyereke, és rám már nem akart költeni semmit, mert nem vele élek. Tizenegy ezer körül sikerült végül megállapodni, ami ahhoz képest, hogy ő havi ezernél többet nem akart adni, majdnem tök jó összeg. (Ő stabil 200 körül keres, úgy tudom). Most valami olyasmi megy, hogy átutalási megbízással (vagy mivel), amikor megkapná a fizuját, ez a pénz levonódik és utalódik anyunak.

A lényeg: esetleg rápróbálhatnátok, hogy gyámügyhöz vagy hasonlóhoz fordultok.

Plusz azért legalább annak örülj egy kicsit, hogy ismered őt, mert pl. simán elmennék mellette az utcán, olyan régen nem láttam (14 éve kb.). Gyakorlatilag nem is ismerem.

2013. aug. 29. 11:45
 7/7 anonim ***** válasza:
Az inkasszó nem a legjobb megoldás, mert azt csak addig lehet, amíg az új nővel nem nyitnak közös számlát, arról nem lehet inkasszózni.
2013. aug. 29. 12:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!