Ilyenkor mi a teendő?

Figyelt kérdés
Tehát.. 17 éves leszek májusban... szüleim nincsenek összeházasodva.. eléggé jó memóriám van és megmarad bennem minden... minden 2004ben kezdődött... anyu mindig játszott elalvás előtt nekünk ( öcsémnek is ) hogy eltudjunk aludni.. ( vagy épp együtt tvztünk ) míg faterom kocsmában volt.. szóval.. 2004ben egyik este faterom hazajött a kocsmából és anyut felburitotta a székkel együtt.. aztán megverte... majd 2006ban és 2008ban is megtörtént.. most lett elegem, és már unom, hogy tönkre teszik az életem... nem tudok elmenni nyugodtan barátokhoz... mert folyton azon görcsölök, hogy mi van otthon... most elhatároztam, hogy szépen elköltöztetem itthonról... engem is cseszeget.. öcsémet is.. anyukámat is.. mindenkit.. egésznap itthon ül, este pedig kocsmában van ( cukorbeteg és most már levan gyengülve ) viszont.. januárban jár le az ideiglenes... viszont... folyamatosan aláhamisítja anyu aláírását.. ezzel meg hosszabítja magának... és anyu nem mer semmit se tenni.. mert egy elég jó ügyvéd az ivópajtása... na.. ilyenkor mi a teendő? tovább tűrni nem fogom
2014. ápr. 23. 23:12
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
3. és 7.: NEM házasok!
2014. ápr. 24. 06:42
 12/20 anonim ***** válasza:

Itt anyukád az egyetlen, aki tehetne valamit - mégpedig azt, amit írtak már előttem, elballag az önkormányzathoz a tulajdoni lappal, és közli, hogy apádat ki akarja jelenteni. Ennyi.

Ha apád nem veszi tudomásul, mehet a feljelentés is a rendőrségen - ivócimbora ügyvéd nem oszt, nem szoroz ilyen esetben, ezzel ne is foglalkozzatok.

...és ez a könnyebbik része, ugyanis szerintem anyukádat rávenni erre, na az lesz a nehéz... tapasztalatból beszélek, volt egy szomszédasszonyom egyszer, hasonlóan éltek, és ő, miután a kedves pasi eltörte a kezét, is csak azt mondta: "de hát... ő nem olyan rossz ember... és mit csinálok, ha elköltözik?". Szóval anyukádat kell meggyőzni, hogy ez így nem mehet tovább.

2014. ápr. 24. 07:02
 13/20 anonim ***** válasza:
De anyukád miért nem rakta már ki onnan???
2014. ápr. 24. 07:40
 14/20 anonim ***** válasza:

Köszi..."hajnalban" valahogy az a tény kimaradt, hogy nem házasok..

Akkor még egyszerűbb is..

A gyermekelhelyezési kérelmet kell beadni, és a kijelentést elintezni..

( az ügyvéd igazából egyikkel sem tud mit tenni..

Te már eldöntöd, hogy kivel leszel, a tesód korától függően ugyanúgy megteheti ezt.

Viszont ha ilyen az apád, akkor esélytelen, hogy hozzá kerüljetek, kivéve, ha ezt kérnétek, teljesen mindegy milyen ügyvédje van

2014. ápr. 24. 07:43
 15/20 anonim ***** válasza:

ha nincs a kölcsönről papír, akkor bizonyítsa be...

úgy sem fogja tudni, emiatt ne aggódjatok, és ilyen nincs, hogy 20 ezer forintból 4 év alatt ilyen magas összeg jöjjön ki, különben is, házasság alatt történt, tehát már csak ezért sem számít hitelnek...

2014. ápr. 24. 08:29
 16/20 anonim ***** válasza:
15: De ha élettársak, akkor nincs jogilag külön kassza, hahó.:)
2014. ápr. 24. 08:32
 17/20 anonim ***** válasza:
Ne legyetek már sötétek. Fél tőle, azért nem lép. És/vagy szereti, sajnos defektes nőknél a kettő nem zárja ki egymást.
2014. ápr. 24. 09:01
 18/20 anonim ***** válasza:

17: De a gyerek a Kérdező.

És neki nem kellene így élnie, nem is akar.

2014. ápr. 24. 09:29
 19/20 anonim ***** válasza:

Ha házasok, ha nem, akár kölcsönnek számít az a 20ezer, akár nem, nehogy emiatt ne rakjátok ki.

4 év alatt cirka 25, max 30ezer lehet még jóval a hivatalos jegybanki alapkamat felett számolva is a kamatokkal terhelt összeg.

Komolyan mondom Kérdező, ha csak emiatt nem lép az anyukád, inkább adok kölcsön 50ezret, csak szabaduljatok meg végre attól az állattól.

2014. ápr. 24. 09:29
 20/20 anonim ***** válasza:

15-ös vagyok:

ez az információ nekem valahogy kimaradt :) ,de szerintem a lényegen így sem változtat, addig, amíg nincs róla papír, akár fejre is állhat, nem követelheti vissza a pénzt, főképp nem ilyen uzsorakamattal

2014. ápr. 24. 16:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!