Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Akkor is szeretnéd a gyereked...

Akkor is szeretnéd a gyereked ha az nem olyannak születik amilyennek te szeretted volna?

Figyelt kérdés

ha nem lenne olyan stílusa, alkata amilyennek elképzeltétek volna. Ha gyengébb lenne testileg\lelkileg, attól még ugyanúgy szeretnéd őt? nem szégyenkeznél a barátok-rokonok előtt mikor felnőtt korára sem lett neki párkapcsolata és inkább lenne magának való csendes egyéniségű?

(nem önsajnáló, vagy élősködő csak egyszerűen nem olyan amilyen gyermekről álmodtál?)

2014. ápr. 23. 22:23
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
Ha nem fogjuk a ló elé a szekeret - nem élünk elvárásokkal úgy, hogy nem kapacitáljuk neveléssel, beszélgetéssel, példával az utódot egy bizonyos irányba, persze kellő döntési szabadságot meghagyva -, akkor nem állhat elő ilyen, szégyenérzet vagy bánkódás. Csak hát itt szúrják el sokan. Van egy elképzelésük aztán az majd úgy megvalósul. Gyakran a kitűzött cél is szemellenzős, csőlátás által érlelt: van, hogy igenis boldog, sikeres a gyerek, csak épp a saját módján. Ha ezt a szülő nem képes látni..
2014. ápr. 23. 23:25
 22/35 anonim ***** válasza:
A kisfiam 3 éves múlt. Ugyhogy még baromi messze vagyunk attol hogy drogproblemak miatt aggodjak. DE! Ő nem az a kisfiú akit elképzeltem..sztem minden szülő elképzeli milyen lesz a gyermeke minden korosztályban.. én úgy képzeltem hogy cserfes lesz, hogy baratkozós hogy 3 évesen majd visitva kell elhozni a jatszoterrol..hogy talpra esett lesz es nyitott mindenre. Ehhez kepest a kicsikém még a saját árnyékatól is fél..kiborul ha egy méhet hall zümmögni, nem beszel meg mindig csak kb 100szavas szokincse van. Nem szereti a gyerekeket..nincs baratja..ha jön masik gyerek a játszora ahol vagyunk veletlen se kezd el jatszani vele..mindig azt mondja ő kicsi akar maradni..nem akar felnőtt lenni se tűzoltó vagy ilyesmi amit a gyerekek mondanak általában. Mindig a hátam mögé bújik ha hozzá szól egy idegen.. szeret itthon ülni..szöges ellentéte annak amilyennek gondoltam hogy lesz ebben a korban. Már páran mondták hogy ez nem normalis meg hogy bezzeg az ő gyerekük ilyen meg olyan.. orvost kerdeztem persze szte semmi gond nincs vele. Szóval egy szó mint száz nem őt képzeltem el magamnak mégis a világon mindennél jobban szeretem és mindig mellette fogok állni és számíthat majd rám. Tök mindegy hogy az apja box világbajnokot szeretne belőle én meg orvost ha ő balett táncos akar lenni akkor abban fogjuk támogatni.. nem őt vártam nem őt kepzeltem el 9 honapig mig a pocakban volt mégis nekem ugy tokeletes ah9gy van..a kis maganak való, fura morcos termeszetével együtt imádom.
2014. ápr. 23. 23:34
 23/35 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező, a gyermekemet minden körülmények között szeretem és szeretni is fogom, mert ez egy szülő dolga. Persze, mint szerintem minden szülőnek, nekem is vannak elképzeléseim arról, hogy milyennek szeretném a gyermekemet tudni, ha majd nagyobb lesz. De ez csak egy elképzelés, ami semmit nem jelent, hisz természetesnek veszem, hogy adottságaihoz képest fog majd fejlődni és semmilyen formában nem akarok majd ráerőltetni semmit. Ami persze nem azt jelenti, hogy nem mutatom majd meg, az általam elképzelt dolgokat neki. Viszont ha ez nem az ő útja lesz, akkor kötelezni nem fogom semmire.

Nagyon öszetett ez a kérdés, mert mondjuk az általad említett homoszexualitás nem döntés kérdése. Tehát semmiképp nem szeretném kevésbé érte. A drogozás már egy más kérdés. De ebben az esetben sem elsősorban őt hibáztatnám, hanem magamat, amiért nem megfelelően neveltem, mutattam jó példát neki. Az pedig, hogy milyen a természete, visszahúzódóbb, gyengébb stb. semmit nem változtatna az érzéseimen. A fő, hogy boldog legyen!

2014. ápr. 23. 23:37
 24/35 anonim ***** válasza:

Ha a gyerek nem elég erős testileg és lelkileg, akkor arról a szülő tehet leginkább, mert nem foglalkozik a gyerekével és hagyja sodródni, elkallódni.

Szóval leginkább a szülőnek kell ilyen helyzetben szégyellnie magát és nem a gyereknek.

2014. ápr. 24. 08:09
 25/35 anonim ***** válasza:
A lényeg az egészség! Az, hogy mit szeret s mit nem...hogy milyen az alkata, vagy épp milyen frizurát csináltat magának...a legkisebb mértékben sem érdekelne! A gyermek az álom! Nem az, hogy olyan legyen amilyet a szülő akar............. Bár tudom,hogy nagyon sok szülő önző és azt hiszi, azért mert ő teremtette a gyereket, akkor annak olyannak is kell lennie amilyet ő elképzelt magának. Lásd orvosi diplomát szerezzen...mert anyuka azt akarja orvos legyen a fia...lásd anyuka szétmarja a fiatal párt, mert nem olyan menyet képzelt magának, mint akivel a fia összeállt...stbstb.
2014. ápr. 24. 08:56
 26/35 anonim válasza:

évekig gondolkoztam rajta, hogy vajon milyen lesz a gyerekem, végül aztán sok-sok évig küzdöttünk, hogy egyáltalán terhes legyek vele. Az évek alatt eljutottam odáig, hogy nem képzeltem, nem álmodoztam róla, milyen lesz, csak legyen már :)

ezért aztán akármilyen lesz, szeretem, és szeretni fogom, hiszen a gyerekem. Gyerekkoromban anyám néha szégyenkezett miattam, vagy legalábbis mindig mondta, hogy más bezzeg így, meg úgy.

Ez nagyon szörnyű volt, mert még ha nem is mondta ki, éreztette vastagon. Nem volt jó így felnőni. Úgyhogy én minden körülmények között elfogadom a gyerekemet, és ha rossz útra tévedne (drog és társai), akkor sem szégyellném, hanem minden erőmmel azon lennék, hogy segítsek neki. És remélném, hogy jól neveltem, és olyan kapcsolatunk van/lesz, hogy elmondja, ha ilyen társaságba keveredik, vagy gondja van vele.

A homoszexualitás az más dolog, azt ugye nem választja az ember, de ettől nem szeretném kevésbé.

Egészséges legyen, és nagyon boldog. Én ennyit szeretnék :)

2014. ápr. 24. 09:59
 27/35 anonim ***** válasza:

Ha az otthonulos azt jelenti, hogy szamitogep elott ulos, akkor arra gondolok, hogy nem is volt olyan rossz a betarcsazos internet, ami nem volt korlatlan sem... nem is ultunk ejjel-nappal a gep elott, este volt 2 ora es kesz.

Egyebkent tiszteletben tartanam az egyeniseget, amig nem latom azt, hogy karos, ahogy el.

2014. ápr. 24. 10:22
 28/35 anonim ***** válasza:

Nem olvastam végig a kommenteket, válaszokat.

Neked van gyereked?

Fel sem merülne bennem olyan, hogy kevésbé szeressem a gyereket, mert pl. visszahúzódó (mert amúgy az is!). Nem is értem.... Én nem "képzeltem el", hogy nekem modellalkatú lányom lesz vagy társaság középpontja gyerekem lesz.... Én örültem, hogy gyerekem lesz és azóta segítem mindenben, amiben esetleg kell! De olyan, hogy nem szeretném? Hááááát..... Aki ilyen az szégyellheti magát!

2014. ápr. 24. 10:27
 29/35 anonim ***** válasza:
28-as vagyok. Bocs, mivel nem olvastam végig a kommenteket, azt sem tudtam, hogy te ilyen szülő vagy vagy ilyen gyerek, vagy egyáltalán miért merül fel benned ilyen kérdés. De most már látom, hogy miért kérdezted.
2014. ápr. 24. 10:32
 30/35 anonim ***** válasza:
13-assal értek egyet. Nekem sajnos eleinte nagyon sok gondom volt a kisfiammal, betegségek, miegymás, kicsit kudarcnak éreztem. Most viszont az egyik legbuszkebb anyuka vagyok, hogy a nehézségek nagy részén tuljutottunk, és nekünk is a sport meg a fejlesztések segítettek. A szeretet nem ingott meg, viszont több munka volt, több feladat, apróbb kudarcok. Cserébe viszont az út bizonyos szakaszait sokkal több öröm és sikeresen, mikor sikerült egy-egy problémát feldolgozni.
2014. ápr. 24. 11:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!