Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért tapasztalom azt, hogy...

Miért tapasztalom azt, hogy egyre nagyobb számban panaszkodnak egyetemisták, érettségizők, hogy ha tanulni akarnak akkor valahova el kell menniük otthonról?

Figyelt kérdés
A szülők egy része ugyanis a tanulást lathatóan nem tekinti értéknek. Miért hasznosabb a kertben kapirgálni mint az egyetemi vizsgára készülni? Miért hasznosabb semmiségek miatt ugráltatni a gyereket, mint hogy sikeres érettségi vizsgát tehessen, hogy eredményesen tanulhasson tovább? Mielőtt a kapirgálás szavamba beleköt valaki, a legtöbb esetben valóban csak erről van szó. De mi lehetne egy szülő számára egyébként is fontosabb, mint a gyermeke boldogulása?

2014. ápr. 20. 09:59
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:
73%
Am meg mindig csodáltam azokat az embereket, akik rendesen órára jártak tanultak és a 24 órájukba meg belefért még diákmunka is. Sajnos az ilyet, azt mindig csak úgy hallom, hogy valaki hallotta valakiről. Egyébként ezzel nem azt mondom, hogy hazudnak, csak ők biztos különleges képességekkel bírnak. Az átlagnak hosszútávon a mentális/fizikai képességeinek kárára megy az alváshiány. Ráadásul az ingázás is a suli-otthon-munkahely között egy napból akár 3-4 (vagy több órát is elvehet) Szóval kíváncsi lennék egy ilyen személy időbeosztására. Ezt csak azért toldom hozzá mondandómhoz, mert régebben én is sokszor kaptam az ívet itthon hogy „mert más el tud menni suli mellett dolgozni” (mintha valaha egy fillért költöttek volna közvetlen módon a tanulmányaimra...). Amit én csak akkor tudtam megtenni, amikor egy két órám volt a héten, de akkor meg is tettem. Heti 13-14 óra mellett ezt esélytelen kivitelezni.
2014. ápr. 20. 12:20
 32/36 A kérdező kommentje:
Még csak arra hívnám fel a figyelmét tisztelt hozzászólóknak, hogy nézzék meg a pontozást. Tehát ÉRINTETT szülők magukra ismertek, és most pontoznak. Kedves egészségükre!
2014. ápr. 20. 12:28
 33/36 A kérdező kommentje:

A szüleim nem fogják fel hogy érettségiznem kell, nem hagynak tanulni. Mit tehetnék?

Az elmúlt 2 napon vagy 8 órát pakoltunk a házban,ma apám el akar vinni nagyszüleimhez az vagy 4 órás program.Anyám további takarításokat tervez hétfőre,apám meg egyfolytában-szó szerint- csesztet hogy miért nem megyek át edzeni..(az is vagy 2 óra)

Nem a hazimunkával rs a nagyszüleimmel lenne baj de rengeteg időt elvett a tanulastól.Ha csak ennek a felében tanulhatnék hatalmas előrelépés lenne..

Ráadásul emellett folyton figyelmeztetnek hogy be kell kerülnöm az egyetemre mert ha nem az szégyen és a Tescoban ragadok.Ahhoz jó érettségi kéne de ìgy nem tudok tanulni..

2014. ápr. 20. 13:00
 34/36 anonim ***** válasza:
42%

Érettségire az ég adta világon semmit nem tanultam.. Tételeket kidolgoztam, átolvastam.. Az 5 éves képzésem alatt készültem őrákra..

Az érettségim egy 4 essel többi 5-össel lett meg ( viszont a töri sosem volt az erősségem)

Tény nem publikaltam sosem, de nem is akartam...

Azokat aszülőket viszont én sem értem, akik nem értik meg, hogy valakinek tanulnia kell.. Tehát szerintem az ember tudja magáról, hgy neki mennyi készülésre van szülsége..

De a ygerek is legyen tekintettel a szülőre..

Nálunk ez sosem jelentett gondot..

Sosem kellett harcolniuk, hogy segítsek, de haazt mondtam,mmost tanulnom kell, és nem egy, akr azt is megértették( mármnt az egyetemen)

2014. ápr. 20. 18:21
 35/36 Tímea1225 válasza:
56%
Csak ámulok és bámulok, hogy van olyan gyerek aki tanulna és nem engedik a szülei!! Tényleg létezik ilyen?! Mert az én 15 éves lányomnak adottak a feltételek, de ő ahelyett, hogy tanulna inkább kerüli a sulit és a tanulást, és ez nagyon elkeserít mert én (bár nem jártam egyetemre, de még főiskolára sem) a lelkemet is oda adnám, hogy a tanuljon és vigye többre mint én. Nagyon sajnálom, hogy nekem nem egy ilyen gyerek adatott!
2018. febr. 25. 10:29
 36/36 anonim ***** válasza:
21%
A kérdező hazudik! A második oldalon azt írta, hogy 52 éves most meg azt, hogy még tanul és a szülei nem hagyják!
2019. ápr. 20. 10:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!