Miért tapasztalom azt, hogy egyre nagyobb számban panaszkodnak egyetemisták, érettségizők, hogy ha tanulni akarnak akkor valahova el kell menniük otthonról?
Jó tanuló vagyok, és sokat segítek otthon. Nem hiszem, hogy félórányi-órányi tanulás közben ne férne bele 10-15 perces házimunka, mosogatás, söprögetés, felmosás, stb. Hosszú órákon keresztül tanulni nem jó, pihentetni kell közben az agyat, legfeljebb nem a fészbúkkal pihen az illető, hanem más, hasznos tevékenységgel.
Amúgy meg ha az érettségi egy órás "kapirgáláson" múlik, az gáz. Ha emiatt lesz sikertelen az érettségije, azt csakis magának köszönheti.
Vannak szülők akik tényleg túlzásba viszik..
De aki egyetemista az nem szünt meg létezni..
Tehát ha én a mérnöki diplomámat( nem büfé szak tehát) meg tudtam csinálni egy 4 őrás álllás, és egy sajat háztartás mellett, akkor mérjük fel, hogy nem a " kiskapirgáláson" fog múlni az az éttségi, vagy vizsga, viszonta. Szülőnek lehet ez hatalmas segítség. Plusz annyi pihenő pont hogy ildomos is, amit besegít az ember, hiszen kikapcsol az agy legalább arra az időre.
A szülők pedig a 8-12 őrás állásuk mellett csinálják a kertet, háztartást..ez egy pöttyet több, mint a suli...csak ezt sok gyerek, nem méri fel...
Mindezt 27 évesen sajat gyerek nélkül néhány éve végezve az egyetemmel mondom, sosem éreztem, hogy a szüleim nyaggatnanak( a suli elejét még úgy csináltam, hogy náluk laktam) mégis a kerből szőlő földből, mindenből kivettem a részem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!