Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért tapasztalom azt, hogy...

Miért tapasztalom azt, hogy egyre nagyobb számban panaszkodnak egyetemisták, érettségizők, hogy ha tanulni akarnak akkor valahova el kell menniük otthonról?

Figyelt kérdés
A szülők egy része ugyanis a tanulást lathatóan nem tekinti értéknek. Miért hasznosabb a kertben kapirgálni mint az egyetemi vizsgára készülni? Miért hasznosabb semmiségek miatt ugráltatni a gyereket, mint hogy sikeres érettségi vizsgát tehessen, hogy eredményesen tanulhasson tovább? Mielőtt a kapirgálás szavamba beleköt valaki, a legtöbb esetben valóban csak erről van szó. De mi lehetne egy szülő számára egyébként is fontosabb, mint a gyermeke boldogulása?

2014. ápr. 20. 09:59
1 2 3 4
 11/36 meme23 ***** válasza:
74%
Kérdező itt minden érintett szülő szentnek fogja vallani magát. Az a büdös kölök meg most is a könyveit bújja, pedig pont most kéne a kamrát lepókhálózni.
2014. ápr. 20. 10:52
 12/36 anonim ***** válasza:
25%
Másrészt kérdező azért ide is van időd válaszolni tanulás helyett.
2014. ápr. 20. 10:53
 13/36 anonim ***** válasza:
20%
Azok a szülők gondolom maguk is otthagyták a szülői házat már 14-16 évesen és ezért.
2014. ápr. 20. 10:53
 14/36 anonim ***** válasza:
37%
Szerintem kérdező világosan tette fel a kérdést, aki értetlenkedik, csak önigazolást keres. Tehát neki is büdös a tanulás!!!
2014. ápr. 20. 10:57
 15/36 anonim ***** válasza:
68%
Jól tanulok és itthon is segítek. Nem tudom miről beszélsz. Az a kis kapirgálás nekem bőven belefér és az a többi kisebb munka is a ház körül. Ennyivel tartozok is anyukámnak. 17/L
2014. ápr. 20. 10:57
 16/36 anonim ***** válasza:
77%

Jó tanuló vagyok, és sokat segítek otthon. Nem hiszem, hogy félórányi-órányi tanulás közben ne férne bele 10-15 perces házimunka, mosogatás, söprögetés, felmosás, stb. Hosszú órákon keresztül tanulni nem jó, pihentetni kell közben az agyat, legfeljebb nem a fészbúkkal pihen az illető, hanem más, hasznos tevékenységgel.

Amúgy meg ha az érettségi egy órás "kapirgáláson" múlik, az gáz. Ha emiatt lesz sikertelen az érettségije, azt csakis magának köszönheti.

2014. ápr. 20. 11:01
 17/36 A kérdező kommentje:
Valóban, mivel 52 éves vagyok ma tényleg nem tanulok . Vannak nagyon fiatal anyukák.
2014. ápr. 20. 11:02
 18/36 anonim ***** válasza:
65%

Vannak szülők akik tényleg túlzásba viszik..

De aki egyetemista az nem szünt meg létezni..

Tehát ha én a mérnöki diplomámat( nem büfé szak tehát) meg tudtam csinálni egy 4 őrás álllás, és egy sajat háztartás mellett, akkor mérjük fel, hogy nem a " kiskapirgáláson" fog múlni az az éttségi, vagy vizsga, viszonta. Szülőnek lehet ez hatalmas segítség. Plusz annyi pihenő pont hogy ildomos is, amit besegít az ember, hiszen kikapcsol az agy legalább arra az időre.

A szülők pedig a 8-12 őrás állásuk mellett csinálják a kertet, háztartást..ez egy pöttyet több, mint a suli...csak ezt sok gyerek, nem méri fel...

Mindezt 27 évesen sajat gyerek nélkül néhány éve végezve az egyetemmel mondom, sosem éreztem, hogy a szüleim nyaggatnanak( a suli elejét még úgy csináltam, hogy náluk laktam) mégis a kerből szőlő földből, mindenből kivettem a részem

19/36 anonim ***** válasza:
84%
Sosem zavarom tanulás közben, sőt olyan körülményeket teremtek, hogy nyugalom legyen. Nem állok neki porszívozni pl...és láss csodát, magától kijön, hogy segithet-e. Nincs jogom zavarni a tanulásban, mindenki érdeke az, hogy jól teljesitsen. A házimunkát megoldom a férjemmel, és kicsit sem zavar ha vizsgaidőszakban napokra eltűnik a szobájába. Kávézni mindig kihívom, mert az nálunk családi szokás. Igyekszem harmóniát teremteni minden téren. És ő ezt ezerszeresen meghálálja minden nap :)
 20/36 meme23 ***** válasza:
30%
Észrevetted kérdező! Megjelentek a magukat gyereknek, tanulónak mondó szülők. Állításuk szerint tanulnak, de a hozzászólásukra már nem figyelnek oda hogy ne derüljön ki a turpisság. Magukat minősítik.
2014. ápr. 20. 11:06
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!