Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Kitagadnak, ha elköltözök....

Kitagadnak, ha elköltözök. Hogy bírjam őket jobb belátásra?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy sokan úgy hiszik, a barátommal nem illünk össze, mert tény, hogy nagyon különbözőek vagyunk, kb mint a tűz és víz.

A kapcsolatunk előtt én sem gondoltam, hogy egy olyan ember, mint ő, szóba állna velem. De együtt vagyunk, szeretjük egymást és nemrég kulcsot adott a házához.

Ma mondtam a szüleimnek, hogy valószínűleg érettségi után hozzá költözöm.

Erre kiborultak, hogy azt biztos nem hagyják, nem tehetem tönkre az életemet, magához láncol ennél is jobban. Válasszak, mert ha a barátommal akarok élni, őket felejtsem el, így is alig ismernek már rám, úgy megváltoztam.

Nem értem, miért kell ezt ennyire túlreagálni, számíthattak erre.

Úgy viselkednek, mintha valami szörnyű dolgot akarnék tenni és soha többet nem találkoznánk.

2014. ápr. 11. 21:33
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
56%
Az ilyenek, mint te a végén általában hatalmasat koppannak. De a te dolgod, csak nehogy megbánd. Ha a pasid elhagy és a szüleidhez sem mehetsz vissza, akkor majd mész a híd alá? Mert az nem úgy lesz, hogy kirak és másnap már mész dolgozni milliós fizetésért... Éretlen vagy a költözésre, ha ezeket a dolgokat nem mérlegeled.
2014. ápr. 12. 08:06
 22/30 A kérdező kommentje:

# 15/20

Igen, inkább őt választom.

A családommal sosem volt túl fényes a kapcsolatom, sosem számíthattam rájuk semmiben igazán, nem tudják, milyen vagyok igazából, alig ismernek.

Nem vagyok se buta, se naiv.

Csak inkább azt az embert választom, akire tényleg mindenben számíthatok, bármikor. És nem egy olyan családot, akik zsarolnak, semmiben nem számíthatok a segítségükre és szinte menekülnék tőlük.

Könnyű azt mondani, hogy a család mindig itt lesz, stb. De ez nem így van és te nem ismered a szüleimet.

Ha tényleg jó kapcsolatom lenne velük, nem ilyen eszközökkel próbálnák akadályozni a költözést.

# 16/20

Miért rossz irány az, hogy felnövök?

Igen, lefogytam, elkezdtem sportolni. Befestettem a hajamat, elkezdtem adni a külsőmre és nőiesebben öltözködöm.

Ők az egyedüliek, akiknek nem tetszik ez a változás. Nem tudják elfogadni, hogy én már nem az a szürke, átlagos, duci, fogszabályzós 13 éves kislány vagyok.

# 18/20

Igen, tudom. És képzeld, ő is tudja.

De neki ezek a költségek nem számítanak, ez számára aprópénz.

Ennek már a többszörösét rám költötte, amióta együtt vagyunk.

# 20/20

Így is vele töltök kb. minden hétvégét, de erről nem tudnak, mert nekik már 3-4 hetente is sok 1 éjszaka, mert "minek, mikor nappal is találkozhatunk".

Szóval szeretnék teljesen független lenni tőlük és ez csak a költözéssel lehetséges.

2014. ápr. 12. 08:11
 23/30 anonim ***** válasza:
59%

"Szóval minden negatív dolgot felsorolnak ellene, azt nem veszik észre, hogy igazából milyen. "

Szerintem meg pont, hogy észrevették, hogy milyen és mi az amire igazából készülsz, csak te nem akarod látni. Túl fiatal, túl naív és túl tapasztalatlan vagy. Éppen készülsz kitartott nő lenni és még csak észre sem veszed. Szánalmas.

2014. ápr. 12. 08:49
 24/30 anonim ***** válasza:
44%
Elobb utobb jon a gyerek is hisz mar nem egy huszas eveinek elejen jaro ferfirol beszelunk. Aztan egyik naprol a masikra lecserel egy tini l Annyra ;) szep jovo... De a fovarosban van eleg hid oda majd mehetsz :D
2014. ápr. 12. 09:05
 25/30 anonim ***** válasza:
59%
Amúgy nekem sem tetszene, ha a 14 éves lányomat egy 23 éves pasi kerülgetné. Ez így elég gusztustalan. :S
2014. ápr. 12. 09:10
 26/30 anonim ***** válasza:
56%

Sejtettem, hogy egy idősebb pasiról van szó, aki persze imád, és mindent megtenne érted( 4-dik válaszoló vagyok). Valóban nagyon naiv vagy, de hát szerintem neked aztán lehet beszélni.

"Igen, inkább őt választom.

A családommal sosem volt túl fényes a kapcsolatom, sosem számíthattam rájuk semmiben igazán, nem tudják, milyen vagyok igazából, alig ismernek. "

Akkor mégis miért érdekel, ha kitagadnak? A hátad közepére sem kívánnod őket, látszik az írásodon.

2014. ápr. 12. 09:54
 27/30 anonim ***** válasza:
68%
De ha nem erdekel a csaladod, miert szamit, ha kitagadnak? :)
2014. ápr. 12. 10:03
 28/30 anonim ***** válasza:
69%

fogalmad sincs, milyen költséggel jár a felsőoktatás..., de lelked rajta

csak tudnám, hogy van képed elkérni tőle ennyi pénzt, úgy, hogy te nem dolgozol semmit, semmit sem teszel a közösbe, még házasok sem vagytok, ez olyan, mint a prostitúció

vagy esetleg az vagy?

mert akkor elnézést, ha jobbat feltételeztem rólad :)

2014. ápr. 12. 13:55
 29/30 anonim ***** válasza:
56%
sajnos a 28-asnak igaza van. ez prostitúció. sajnálom a szüleidet, h törvényesen tehetetlenek abban, h a hülye tinilányukat megvédjék.
2014. ápr. 22. 18:49
 30/30 anonim ***** válasza:
9%

de megkeseredettek vagytok.

szerintem ha 3,5eve egyutt vannak, ami azota 4,akkor nem csak kihasznaljak..

mondjuk nekem is dolgozik a baratom, iden erettsegizem, utana összeköltözunk, de nekem van mellette munkam, 5500ft/nap, 12ora. csak hetvegen tudok menni, de ez havi 40korul.

felre teszem es ezzel kezdetben be tudok szallni a koltsegekbe,

nem hagynam hogy 100%ban o tartson el.

de tamogat a tovabb tanulasban, kituno vagyok, nem szeretne o se hogy elkallodjak.

jobban torodik es szeret mint a szuleim.

feloluk ehen halhatok akar

2014. okt. 10. 13:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!