Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Kitagadnak, ha elköltözök....

Kitagadnak, ha elköltözök. Hogy bírjam őket jobb belátásra?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy sokan úgy hiszik, a barátommal nem illünk össze, mert tény, hogy nagyon különbözőek vagyunk, kb mint a tűz és víz.

A kapcsolatunk előtt én sem gondoltam, hogy egy olyan ember, mint ő, szóba állna velem. De együtt vagyunk, szeretjük egymást és nemrég kulcsot adott a házához.

Ma mondtam a szüleimnek, hogy valószínűleg érettségi után hozzá költözöm.

Erre kiborultak, hogy azt biztos nem hagyják, nem tehetem tönkre az életemet, magához láncol ennél is jobban. Válasszak, mert ha a barátommal akarok élni, őket felejtsem el, így is alig ismernek már rám, úgy megváltoztam.

Nem értem, miért kell ezt ennyire túlreagálni, számíthattak erre.

Úgy viselkednek, mintha valami szörnyű dolgot akarnék tenni és soha többet nem találkoznánk.

2014. ápr. 11. 21:33
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
61%
Micsoda alom vilagban elsz :) azt hiszed olyan konnyu munkat kapni MAGYARORSZAGON? Sokan meg diplomaval sem jutnak elore...
2014. ápr. 11. 22:14
 12/30 anonim ***** válasza:
78%
És mit fogsz csinálni? Ok, hogy eltart, de legalább tanulni akarsz? Vagy csak otthon ülni?
2014. ápr. 11. 22:21
 13/30 A kérdező kommentje:

# 10/12

1.

18 éves vagyok.

Azért akarok innen elköltözni, mert sosem volt annyira fényes velük a kapcsolatom, csak a veszekedés megy szinte.

Ők nem kedvelik a barátomat, a barátom nem kedveli őket... És ha választanom kell, nem mellettük fogok dönteni.

2.Másoknak ez kiszolgáltatottság... Nekem nem lenne az.

# 12/12

Szeptemberben egyetemre megyek.

2014. ápr. 11. 22:27
 14/30 anonim ***** válasza:
60%
Miért nem kiszolgáltatottság úgy élni, hogy nem tudod, hogyan kell a Magad lábán megállni és mindent készen kapsz a létezéshez?
2014. ápr. 11. 22:28
 15/30 anonim ***** válasza:
73%

Kislány vagy még,de nagyon! Komolyan a pasidat választod a családod helyett??

Tudod a férfiak jönnek-mennek,a család állandó! Ök azok, akikre mindig számithatsz,akik meletted vannak akkor is,ha a pasid kidob.

De igy te majd magadra maradsz!!

Buta vagy és naiv!!

2014. ápr. 11. 22:39
 16/30 anonim ***** válasza:
64%

Kulcsmondat: "így is alig ismernek már rám, úgy megváltoztam"

Ezek szerint rossz iranyba. Ezen elgondolkoztal mar, vagy dacos tinilanykent lesoprod az asztalrol?

2014. ápr. 11. 22:40
 17/30 anonim ***** válasza:
84%

Hát én se kedvelném azt a majdnem harmincéves faszt, aki a nálánál tíz évvel fiatalabb, tizenéves lányomat k.rogatja.

3,5 éve vagytok együtt és most vagy 17 vagy 18?

Egyáltalán betöltötted a 14-et, amikor összejöttetek?

Akkor kellett volna lépnie a szüleidnek.

2014. ápr. 11. 22:45
 18/30 anonim ***** válasza:
79%

tudod, hogy mennyibe kerülnek a könyvek, az egyetemi élet? képes lennél ennyi pénzt elkérni a barátodtól? ez rengeteg, még házasok sem vagytok

nagyon gyerekesen gondolkodsz

előbb járd ki az iskolát, utána lehet gondolkodni az összeköltözésen, vagy suli alatt keress magadnak munkát

2014. ápr. 11. 23:03
 19/30 anonim ***** válasza:
35%

Én a helyedben azért tanulnék valamit... Jelentkezz egyetemre, vagy csinálj OKJT-t.

Kívánom, hogy működjön a kapcsolatod, de ne tegyél fel rá mindent. Ha ő el akar tartani és nektek az a jó, akkor legyen, de tanulj tovább. Gondolj bele, hogy mennyire unalmas lesz otthon ülni évekig és csinálni semmit. Oké, van házimunka, de az nem tölti ki a napot. Én is gyűlölök tanulni, de mégis szükségem van rá. Diploma félévben jöttem rá, hogy mennyire rossz semmit sem csinálni. Nyári szünet és utána fél évig konkrétan semmi dolgom nem volt. A végén szó szerint szenvedtem tőle, hogy nem bírok mit kezdeni magammal, pedig heti 4szer kézilábdázom is.

Am meg mi lesz ha 35 évesen mész szét vele? Mit írsz az önéletrajzodba? Hogy egy percet sem dolgoztál még soha és nincs semmi képesítésed?

Remélem átment, hogy nem támadni akarlak, hanem arra ösztönözni, hogy legyen B terved. A mai világban nem szabad egy másik emberre feltenni minden lapodat, mert akármikor szétmehettek, vagy történhet vele valami és akkor ott pislogsz tehetetlenül.

L/22

2014. ápr. 11. 23:39
 20/30 anonim ***** válasza:
36%
Ja, most látom tanulni fogsz. Akkor egy kicsit jobb a helyzet. Amúgy meg a szüleid hagynak ott aludni? Mert nekem pl volt olyan korszakom, hogy hetente kb 2 estét töltöttem otthon a többit a pasimnál :D Ez nem játszik? Kicsit idegesítő mindig pakolászni, de ha ezen múlik a családi béke...
2014. ápr. 11. 23:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!