Fel lehet jelenteni az egyik szülőt azért, mert pofozta és/vagy sokszor ütötte gyermekét?
Figyelt kérdés
(iskolai előadásra lesz, légyszi válaszoljatok minél hamarabb :)2014. ápr. 6. 12:58
1/9 anonim válasza:
Nem lehet. Egy pofon nem számít súlyos testi sértésnek, bántalmazásnak.
2/9 anonim válasza:
Persze, csak a magyar jogrendszer tesz rá magasról, hogy sok pofont kap-e a gyerek, így aztán semmi következménye nem lesz följelentésnek.
3/9 anonim válasza:
Nevelő célzatú pofon ért/pofonok ért nem. Komoly bántalmazásért igen.
4/9 anonim válasza:
Nézzetek utána jogrendszernek. Egyetlen pofonért is feljelenthető a szülő.
5/9 anonim válasza:
Persze, feljelentheti, viszont a bíro csak kiröhögnek egy pofon miatt.
6/9 anonim válasza:
igen, fel lehet
de a vádat alá is kell támasztani, mert bizonyíték nélkül ez csak rágalmazás
8/9 anonim válasza:
Elvileg fel lehet. A jog lehetove teszi. De ezt be is kell bizonyitani, es egy vagy tobb pofon nem okoz lathato serulest. Tehat fel kell venni kameraval, vagy hiteles zemtanuval alatamasztani.
Ha a feljelentes megszuletett es nincs ra bizonyitek akkor termeszetesen az ugy egybol megszunik. Ebben az esetben a feljelentett szemely tehet feljelentest tobbek kozott ragalmazasert.
Tehat elvileg lehet, gyakorlatilag nincs ertelme. Egyszeru peldaval elve, kepzeld el h tevet akarsz nezni, de nincs tvtek. Tevezhetsz ha akarsz, csak nem fog menni.
9/9 anonim válasza:
Egy-egy pofon ha a körülmények megkövetelik, akkor bizony kell. Én is megkaptam a sajátomét kiskoromban. De nem rohangáltam a jogvédőkhöz, hanem elgondolkodtam és elszégyelltem magam, mert bizony jogosan kaptam. A mai fiatalok csak a jogaikat tudják, de a kötelességüket nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!