Elköltöznék otthonról. Jó ötlet? 18/L
Én nem igazán értem ezt.
18 éves leszel, de nem diákmunkád van. Mégis milyen munka? Főállásban dolgozol? Elvileg te most érettségizel nem? Vagyis nappali tagozatos diák vagy. Akkor hogy dolgozol ha nem diákmeló??
Az íród, hogy 3 hónapja titkos a kapcsolat, de 6 hónapja letettek eltiltva.. Akkor milyen közös kasszáról beszélsz??
Na mindegy...Kicsit zavarós, olyan kamu szaga van
De a válasz a kérdésedre.
Jog szerint 18 évesen felnőtt nő leszel , vagyis onnantól kezdve megszűnik a szüleid gyámsági joga feletted. Szavazhatsz, ihatsz alkoholt, vásárolhatsz dohányárut, mehetsz 18 éven felülieknek fenntartott helyekre is. Egy szóval. Azt csinálsz amit akarsz. Ha eltűnnél a föld színéről a rendőrök 24 óráig nem is foglalkoznának veled.
Ha el akarsz költözni, akkor fogod magad és elköltözöl. Ha nem akarsz veszekedés közben költözni, akkor odaállsz anyád elé, és kijelented, hogy valamelyik nap elköltözöl. Amikor dolgozik vagy nincs otthon, te szépen elmész.ennyi.
Azt, hogy nem akarsz haragot.. Nos ez nem fog menni, főleg ha anyád rájön, hogy több hónapja hülyét csináltál belőle, és olyan emberhez költözöl akitől eltiltott. Nem hiszem, hogy az esküvődön ott lesz melletted.
Hogy a csudába ne lenne gyerekszerelem, amikor gyerek vagy?
Az, hogy anyukád bántalmaz, szomorú dolog, de nem az a legjobb megoldás, hogy te belemenekülsz egy összeköltözős kapcsolatba.
Valószínűleg vérig fogsz sértődni, de: a barátodat azért szereted, mert hozzájuk költözve kikerülsz otthonról, vagy saját maga miatt?
Mellesleg egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy a barátod szülei repesnének az örömtől, ha még egy gyerek odakerülne a nyakukra.
AZtán ha szétmentek hova mész?
Miért nem gondolkozol?
Hagyd a sok okoskodó válaszolót.
Az én páromat is rengeteget bántotta az anyja, igaz, verni nem verte. De életre szóló sebeket szerzett.
Valóban megfontolatlan dolog lehet elköltözni 18 évesen, de ez esetben érthető. Nem biztos, hogy a mostani párod mellett fogsz megöregedni, legfeljebb majd hazamész lakni, több ismerősömmel is megtörtént már ez, nem tragédia.
Plusz anyukád is azt látja, nincs már ilyen szintű befolyása feletted (18 év körüli ember cuccait elkobozni, ütni, verni normális?), és lenyugszik.
Maskor meg bezzeg jonnek a koltozz el valaszok, mrg hogy 18 utan felnott... most meg gyerek...:D
Ugyanebben a helyzetben voltam anno, en elkoltoztem. Eletem legjobb dontese volt. Erettsegi utan egybol mentem dolgozni az apam vallalkozasahoz, parom is dolgozott, igy nem a szulei tartottak el minket.
Amugy azota is egyutt vagyunk, anyammal meg azota alig beszelek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!