Elköltöznék otthonról. Jó ötlet? 18/L
Figyelt kérdés
Szóval, a helyzet a következő.. júliusban (kb 3 hónap múlva) betöltöm a 18-at. Van egy barátom, akivel egy éve vagyunk együtt, 3 hónapja titokban. Az oka a következő; anyukám elég.. furcsa ember. Féltékenységből azthiszem, eltiltott minket karácsonykor egymástól. A barátomat anyukámon kívül az egész család szerette, nagyon jó ember, tisztelet tudó, kedves. Anyunak semmi baja nem volt egészen karácsonyig. 6 hónap után aludhattam először nála. (ő az első komolykapcsolatom egyébként) 2 napot voltam nála, és mikor haza jöttem, onnantól ok nélkül szemétkedett velem, bántott, meg vert stb. Rendőrségi ügy is volt belőle, ekkor eltiltott véglegesen minket. Azóta úgytudja hogy nem is beszélünk. Elvette a dolgaimat. (laptop, telefon, stb) nem rég kaptam vissza őket, azzal a feltétellel, hogy soha többé nem veszem fel vele a kapcsolatot. Megpróbáltuk, nagyon nehezen de megpróbáltunk elválni. Nem ment. Nagyon szeretjük egymást, és a családjával is jóban vagyok. A barátom és a szülei is szeretnék, és támogatnak abban, hogy ha betöltöttem a 18at oda költözzek. Lehetséges? Úgy értem anyám már semmit sem tudna tenni velem akkor igaz? Jogilag? Hogy intézzem ezt el? Nem akarok sem haragot a családommal, viszont ő egy elég agresszív ember.. Eléggé félek a július közelettétől. Aki hasonló helyzetben van, vagy volt, kérlek, segítsetek. Köszönöm!2014. ápr. 4. 19:29
1/21 anonim válasza:
18 éves korod után oda mész ahova akarsz. De azért gondolj már abba is bele,hogy 18 évesen kitartott nő akarnál lenni, vagy a szüleire sóznád magad? Ez nem ciki neked,mert baromira az?
2/21 anonim válasza:
Elhiszem, hogy mivel 3 hónap múlva betöltöd a 18-at, most nagy és okos felnőttnek képzeled magad, de... biztos, hogy annyira nagyon jó ötlet az első "komolykapcsolatoddal" összeköltözni? Méghozzá kizárólag azért, hogy anyukádtól menekülj? Szerintem gondold végig, mivel igen, jogilag 18. életéved betöltése után oda költözöl, ahová akarsz, viszont ne felejtsd el, hogy anyukádnak ugyanilyen joga van azt mondani, hogy oda többet vissza nem enged. Ha kiderül, hogy mégsem olyan hiper-szuper az első "komolykapcsolatoddal" együtt élni, nem lesz hová menned.
"közelettétől" ... hát ez azért fájt...
3/21 A kérdező kommentje:
Természetesen nem úgy mennék oda, hogy csak úgy a semmire és majd eltartanak. Van munkám, nyárra is, a barátom is dolgozik. Közös kasszán vagyunk amúgy is. Tehát mégegyszer mondom, a pénz itt nem számít, nekem is lesz és van is, plusz a papám is támogat ebben. Köszönöm a válaszod.
2014. ápr. 4. 19:36
4/21 A kérdező kommentje:
Kedves második válaszoló. Van hova mennem, a barátomon kívül is. Mi csak együtt szeretnénk élni, ezért szeretnék oda menni. A szüleivel is megbeszéltük.
2014. ápr. 4. 19:37
5/21 anonim válasza:
Persze mert diákmunkából megélnél, hagyjuk már. Közös kasza meg még nevetségesebb ilyenkor.
6/21 A kérdező kommentje:
Nem diákmunka, köszönöm szépen.
2014. ápr. 4. 19:38
7/21 anonim válasza:
anyudnak nehéz feldolgozni, hogy a kislánya felnőtt lesz és elveszíti.
és erre te titokban "szökést" szervezel ráadásul tőle.
én nem így csinálnám.
8/21 A kérdező kommentje:
Na jó, nehogy azt higyjétek, hogy itt egyszerűen csak arról van szó, hogy egy kislány megunta az anyja parancsolgatásait és menekül. Nem. Itt komoly testi-lelki erőszakról és megalázásról van szó. Amit inkább nem bíznék a gyámügyre, mert már volt egy sikertelen próbálkozásunk, látletetekkel. És szerencsére, megtaláltam azt az embert aki mellettem áll jóban rosszban, és segíteni akar. Nem gyerek szerelem és hasonló baromságok, már elnézést. Komoly kérdést tettem fel, melyre komoly válaszokat szeretnék, és nem csipkelődéseket. Köszönöm.
2014. ápr. 4. 19:42
9/21 viktorvarga válasza:
de gyereket ne szülj mostanában,mert szar egyedül nevelni és a gyereknek sem tökéletes,és nemfox kelleni a kutyánakse utána.
10/21 A kérdező kommentje:
Nem tervezek gyereket.. Tovább tanulást és nyugodt környezetet szeretnék csupán..
2014. ápr. 4. 19:44
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!