Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit lehet kezdeni az olyan...

Mit lehet kezdeni az olyan szülőkkel, akiknek soha nem lehet megfelelni? 22L

Figyelt kérdés

Mindegy, hogy mit csinálok, mekkora erőbefektetéssel, mindig van egy "Kis Mariska" az utca végén, aki BEZZEG sokkal jobban csinálja... Vagy ha valami tényleg összejön, akkor szinte 0 az elismerés. Egy "jól van"-t talán kinyögnek, ha jobb napjuk van. Ha rosszabb, akkor még azt se, mert hát az az alap, hogy mindig mindent tökéletesen/ az elvárásaiknak megfelelően teljesítsek.

Mondok egy példát, hogy érthetőbb legyen picit. Nemrég összeköltöztem a párommal és egyelőre az ő szüleinél lakunk. (Igen, tudom, hogy nem előnyös hosszú távon, de nem is akarunk sokáig ott maradni és eddig semmi gond nem volt még mióta egy háztartásban élünk.) Azóta minden egyes lány ismerősöm példaértékű hozzám képest, mert ők legalább külön laknak a szülőktől. Igen ám, csakhogy azt nem veszik figyelembe, hogy ezeknek a pároknak, akikre hivatkozni szoktak, kivétel nélkül anyuci-apuci fizeti az albérletet, vagy vette meg a saját lakást, hogy abba a fiatalok beköltözhessenek. Nekik úgymond nincs benne semmi érdemük, hogy külön tudnak élni a szüleiktől. Mi mindketten dolgozunk, beszállunk a rezsibe, a kiadásokba és igyekszünk spórolni, hogy később saját otthonunk lehessen, amiért mi dolgoztunk meg. Mégis úgy állítják be, mintha mi lennénk a semmirekellőek. Pedig mi kerülünk a legkevesebbe a szülőknek.

Egy másik lány azért áll példaként előttem, mert őt már eljegyezték, náluk a "sorján megy", nem úgy, mint nálunk. Az nem gond, hogy alig ismeri a "vőlegényét". Olyan "régi" a kapcsolat, hogy mi az eljegyzés előtt azt sem tudtuk, hogy van barátja egyáltalán. Pedig közel lakunk egymáshoz ráadásul.

De lehet nekünk is 2 hónap után kellett volna eljegyzést tartanunk, aztán beköltözhettünk volna munka nélkül a szüleink által fizetett albérletbe... akkor biztos jobban megbecsülnének...

2014. ápr. 1. 19:20
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Ne bántsd te az említett Kiss Mariskát mert ő nem bánt, és ne törődj anyukáddal. Biztosan klimaxol, ilyenkor mindenben csak hiba hiba hátán lát :)
2014. ápr. 1. 20:54
 12/16 anonim ***** válasza:

tipikus mindig azt bántjáka akia legtehetségesebb..

ne akarj megfelelni mert sosem leszel elég jó. légy önmagad.

nekem is mindig olyanok mondják hogy költözzeek el akik lakás!kaptakka szüleiktől. pfffffffffffffff

álszetnség..

2014. ápr. 1. 21:09
 13/16 anonim ***** válasza:

Byron Katie - Szükségem van a szeretetedre - vagy mégsem? c. könyve segített nekem annó, illetve ha tudsz angolul, akkor van 3 ingyenes videó itt: [link] nekem ezek is rengeteget segítettek.

A Byron Katies cucchoz készült film is, van alatta magyar felirat:

[link]

2014. ápr. 1. 21:23
 14/16 anonim ***** válasza:
Van anyukámnak pár ismerőse, akik agyba főbe dicsérik a gyereküket. Már túlzás is, olyan tökéletes ember nincs is mint ahogy ők beállítják őket. Aztán hallottam mások véleményét is és hatalmas csalódás volt :D kicsit rácáfoltak anyucira, pedig anyucit nem is ismerték. Ez sem jó azért. anyukám is hasonló, de már fel se tűnik. lehet tényleg a klimax hozza ki a dolgot. Neki is ha nincs barátom az a baja, miért így öltözöm, miért nem tudok olyan cuccokat hordani mint a más korombeliek (pedig nem öltözöm sokkal eltérőbben, csak sportosan és nem szeretem a magassarkút). És néha jön a bezzeg is :D de nem érdekel,sőt, rá is szoktam cáfolni hogy ez nekem miért jó, vagy az nekem miért nem jön össze, vagy miért nem jó. Egyszerűen tökéletesebbnek akarnak, dicsekedni akarnak veled is mint velem csak hát nem tudnak, mert ők nem tudnak annyira tökéletesnek beállítani, mert reálisak valahol és én nem vagyok annyira tökéletes. De azért néha megjegyzik a jó dolgokat is :)
2014. ápr. 1. 21:30
 15/16 anonim ***** válasza:
Komolyan sem venni az ilyen értelmetlen kritikákat.
2014. ápr. 1. 21:43
 16/16 anonim ***** válasza:

Mivel felnőtt vagy, a válaszom ez: ignorálni őket és elköltözni tőlük a saját magad életébe.

Befejezni a pedálozást nekik, és ha nem megy, akkor keresni egy jó szakembert, aki segít neked leválni róluk és egészségesebben élni.

Lásd még: Susan Forward Mérgező szülők c. könyve

2014. ápr. 2. 09:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!