Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy lehet megértetni a...

Hogy lehet megértetni a szülőkkel, hogy nekem nem fontos a tanulás?

Figyelt kérdés

nem azért írtam ide, hogy most mindenfélét a fejemhez vágjatok, és utálkozzatok azért, mert nem tanulok.

OKJ-ra akarok járni, most vagyok 11.-es. az OKJ-hez nem kell mindenből színötösnek lenni meg kiválóan érettségizni. a szüleim viszont azt akarják, hogy egyetemre járjak, pedig ők sem jártak. oké, tudom, hogy nem leszek milliomos az OKJ-val, de lehet, hogy diplomával el sem tudok helyezkedni... bukni fogok félévkor két tantárgyból, nem merem elmondani... mindig kiakadnak egy hármas miatt is, pedig ők sem voltak jó tanulók, még év végén is buktak, nekem meg ez lesz az első, és ez is csak félév.

mit tanácsoltok?

2013. dec. 28. 11:52
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
1%
Titkold el, majd következő félévben kijavítod és a jó jegyre már meg fognak enyhülni, ha megláttyák.
2013. dec. 28. 11:54
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem egyszerűen csak azt akarják, hogy többre vidd, mint ők, és nem látnak rossz képességűnek.
2013. dec. 28. 11:55
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Ha ők nem jártak egyetemre és azt szeretnék, hogy Te járjál, az valószínűleg azért van, mert azóta tapasztalták az életben, hogy ez milyen hátrányt jelent nekik. Az OKJ-val az a baj, hogy (kivéve, ha valami nagyon jó szakmát találsz) nagy az esély rá, hogy egyáltalán nem kapsz munkát és ha kapsz akkor sem annyit, amiből a saját lábadra tudnál állni. Most a másik oldalról nyilván van haszontalan diploma is...De ha valóban két tárgyból buksz már gimiben, akkor én sem javaslom az egyetemet, de akkor keress valami nagyon jó, keresett szakmát!
2013. dec. 28. 11:57
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
milyen okj szakra akarsz jelentkezni?
2013. dec. 28. 11:57
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
Nehezen fogják megérteni. Minden szülő jobbat akar magánál a gyerekénél. Vannak, akiknek csak a diploma teszi értékessé az embert.Vívd meg a harcodat velük, hogy azt tanulj, amihez kedvet és erőt érzel. Elképzelhető, idővel majd te is többet akarsz. Arra is van lehetőség.
2013. dec. 28. 11:58
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

Hát az ilyet nem nagyon lehet megértetni úgy, hogy ne csalódjanak...

Nem az egyetem miatt, hanem a hozzáállásod miatt...

2013. dec. 28. 12:00
 7/15 anonim ***** válasza:
53%
Nálam is hasonló a helyzet, én valószínűleg úgy fogom alakítani a dolgokat, hogy még véletlenül se jussak be az egyetemre, aztán 2 év alatt elvégzek egy CNC gépkezelő, és egy CNC programozó OKJ-t.
2013. dec. 28. 12:23
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
Ne izgulj, hisz úgy sem vesznek fel az egyetemre államilag támogatott szakra olyat, aki bukik félévkor. Az év végére is max 2-es lesz. 2-es tanuló meg örül, ha fizetősön tanulhat, akkor viszont lehet a szüleid mondják majd azt, hogy menj OKJ-re, hisz nem tudnak több milliót kifizetni a diplomádra.
2013. dec. 28. 12:24
 9/15 anonim ***** válasza:
84%
#1, aki úgy írja a "meglátják"-ot, hogy "megláttyák", az inkább ne osztogasson tanulással kapcsolatos ötleteket!
2013. dec. 28. 12:27
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
Gondolom csak azt szeretnék, hogy te többre vidd, mint ők. Viszont azt meg a szüleidnek kell megértenie, hogy nem kell mindenkinek egyetemre járnia, attól még lehetsz ugyanolyan értékes ember, és sokkal jobban is élhetsz egy jó szakmával, mint pl egy andragógia szakon végzett diplomás. Mondjuk azon én is kiakadnék, ha a gyerekem középiskolában két tárgyból is bukna, mert attól még azt elvárnám, hogy mindenből hozzon egy hármas szintet, kivéve abból, amivel később foglalkozni szeretne, mert abból ötöst. Itt nem azzal van a probléma, hogy nem akarsz egyetemre járni, de ettől még nem lehet sz.arni a tanulmányaid közepébe, mert különben egész életedben kasszás leszel a sarki közértben minimálbérért..
2013. dec. 28. 12:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!